Rugăciune pentru tămăduirea trupului și a sufletului, către Sfântul Nectarie (9 noiembrie)

Așa cum spune în această frumoasă rugăciune, suferința trupului este de multe ori rezultatul unei “afecțiuni” sufletești, care poate fi pusă pe seama îndepărtării de Dumnezeu și a păcatelor săvârșite din neștiință, din uitare, din nebăgare de seamă, din mândrie sau din alte pricini.

Rugăciune Către Sfântul Nectarie din Eghina

Rugăciune Către Sfântul Nectarie din Eghina

De aceea, anterior tămăduirii trupului, trebuie să cerem de la Dumnezeu vindecarea sufletească, adică îndepărtarea pricinii care a dus la apariția bolii și îndreptarea noastră duhovnicească.

Sfântul ierarh Nectarie din Eghina, numit și „făcător de minuni”, „taumaturg” sau „vindecătorul de cancer”, este un sfânt apropiat zilelor noastre, care se bucură de o deosebită popularitate în rândul creștinilor. Este unul din cei mai „solicitați” mijlocitori, cunoscut îndeosebi pentru darurile sale de a vindeca boli trupești grave, precum și boli sufletești.

Sfântul Nectarie este nu doar un doctor al trupurilor, ci și un bun îndreptăror, povățuitor, părinte și taumaturg al sufletelor rănite de păcate. Patimile sufletului sunt nenumărate și diverse, după cum le găsim enumerate în această rugăciune: ținere în minte a răului, mânie, ură, invidie, mândrie, mâncarea cea fără de saț, lenevire, desfrânare, vorbirea deșartă, judecarea celorlalți, rostirea de cuvinte zadarnice sau urâte, sau lipsa rugăciunii și neluare aminte la mântuirea noastră.

Pentru acestea toate și altele multele asemenea, îl putem ruga pe Sfântul Nectarie să reverse asupra noastră măcar o picătură din harul său vindecător, primit de la Dumnezeu ca răsplată pentru viața lui plină de încercări și biruințe duhovnicești trăită pe pământ, și să ne slobozească din toate felurile de patimi și dureri.

Rugăciune către Sfântul Nectarie din Eghina pentru vindecare

Sfântul Nectarie din Eghina

Sfântul Nectarie din Eghina

Sfinte Ierarhe Nectarie, numele tău s-a făcut cunoscut până la marginile pământului pentru mulțimea tămăduirilor feluritelor boli, și mai ales de cumplita boală a cancerului.

Încă de la plecarea ta în Împărăția cea cerească, te-ai arătat tămăduitor, căci veșmântul tău călugăresc, fiind îndepărtat de pe patul în care te aflai, s-a atins de un paralizat ce-și avea patul lângă al tău, și acela îndată s-a arătat sănătos.

La sfintele tale moaște, pe care cu binecuvântare le-ai dăruit multor biserici, se adună neîncetat mii și mii de suflete necăjite, bolnavi și suferinzi de tot felul, rugăciunile către tine fiind neîntrerupte ziua și noaptea.

Mulțimea de mărturii pe care le dau cei vindecați îmi dau îndrăzneală să nădăjduiesc cu credință în milostivirea ta cea negrăită, că și eu voi primi prin tine darul tămăduirii, ca ridicându-mă din patul suferințelor și al bolii, să slujesc cu râvnă Domnului nostru Iisus Hristos.

Sfinte Nectarie, bolile trupești sunt pricinuite de patimile și păcatele noastre. Mă știu vinovat de ținere în minte a răului, de mânie, de ură, de tulburare, de invidie, de mândrie, îngâmfare. Împătimit sunt de dorințe pentru lucrurile trecătoare pământești, de slăbiciune sufletească, de delăsare, uit mereu de lucrarea mântuirii, pentru păcatele, neputințele și pentru datoriile mele.

Vinovat sunt de multe și felurite căderi în poftele trupului: de mâncarea cea fără de saț, de lene, de prea mult somn, de desfrânare. Vinovat sunt de prea multă vorbire, de vorbirea deșartă, de judecată, de rostirea cuvintelor zadarnice, deșarte, urâte, de nerostirea cuvintelor de rugăciune de laudă sau de rostirea acestora cu nepăsare, cu neluare aminte și fără de pricepere.

De aceea mă rog, ca împreună cu tămăduirea trupului, să-mi tămăduiești și mintea și inima, pentru a înțelege din ce păcate mi-a venit această suferință, ca îndepărtându-mă de acelea, să pot înainta cu putere în împlinirea virtuților.

Însă dacă nu-mi este de folos tămăduirea trupului, pentru că harul se desăvârșește în neputințe, dăruiește-mi răbdare nestrămutată, și credință tare ca să-mi duc crucea, și să dobândesc învierea cea duhovnicească făgăduită tuturor celor ce vor să viețuiască în Hristos. Amin.”

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.