Rugăciune pentru o căsnicie fericită

Faptul că Mântuitorul Hristos participă la o nuntă și că săvârșește aici prima minune ne arată că Dumnezeu cinstește nunta ca pe o taină, și binecuvintează familia, ocrotindu-i pe soți cu harul Său. Pacea dintre soți și dăinuirea unei familii are o importanță socială foarte mare. Dacă familiile sunt bine întemeiate și între soți există dragoste, unire și înțelegere, toată comunitatea are de câștigat.

Rugăciune Pentru O Căsnicie Fericită

Rugăciune Pentru O Căsnicie Fericită

Invitarea lui Hristos la nunta din Cana Galileii ne arată că toți cei căsătoriți și toți cei care doresc să întemeieze o familie bună trebuie să-l cheme pe Dumnezeu în viața lor, în casa lor, prin rugăciune, prin fapte bune și mai cu seamă prin împlinirea poruncilor Lui.

Procedând așa, Îl vor avea pe Dumnezeu prieten, apropiat și casnic, ajutător puternic în necazurile și greutățile pe care le vor întâmpina. La fel cum i-a ajutat pe tinerii aflați în impas la nunta din Cana Galielii, la fel va face cu toți cei care cheamă numele Lui și se roagă Lui cu credință și nădejde, îndeosebi pentru întărirea și dăinuirea familiei.

Această rugăciune este un fragment din Acatistul Sfântului Apostol Simon Zilotul. Conform tradiției bisericești, Sfântul Simon Zilotul este mirele de la nunta din Cana Galielii, unde Domnul a prefăcut apa în vin, la rugămintea Preacuratei Maicii Sale.

Rugăciune pentru o căsnicie fericită

Sfinte Apostole Simon, tu, mirele cel din Cana Galileii, ocrotește cu puterea ta toate familiile, și îndepărtează toate neînțelegerile vieții casnice, ajută-i pe tinerii care doresc să întemeieze familii creștine să scape de orice legătură pusă asupra lor cu răutate și ură, și ascultă-i pe toți cei ce se roagă pentru nuntă cinstită și fără de păcat.

Roagă-te lui Hristos Dumnezeu să trimită familiilor noastre harul Său, ca să înceteze cugetele noastre cele rele, și aprinde în noi evlavia primilor tăi credincioși, ca astfel să biruim meșteșugirile diavolești, și făcându-ne părtași dumnezeiescului har, să ne întărim familiile noastre, și să sporim în viața cea neprihănită.

Sfinte Apostole Simon, nădejdea credincioșilor și mijlocitorul nostru, apără-ne pe noi cei ce te cinstim pe tine, și nu încetăm a te ruga să domnească între noi pacea, unitatea și înțelegerea.

Roagă-te, Sfinte Apostole, să se îndepărteze de la noi smintelile, tulburările, schismele, pentru că toate acestea sunt dăunătoare caselor noastre și întregii viețuirii creștinești obștești. Amin!”

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.