Rugăciuni şi Acatiste Pentru Găsirea Sufletului Pereche

Înţelepciunea creştină spune că există două căi de vieţuire bineplăcută lui Dumnezeu, respectiv două căi de mântuire: căsătoria şi călugăria. Cine crede că mântuirea prin căsătorie este mai uşoară, nu cunoaşte crucea care se ascunde în spatele acestei taine.

Unirea trupească şi sufletească a doi oameni nu trebuie interpretată ca prilej de desfrânare, ci ca un punct de plecare în explorarea vieţii duhovniceşti şi mântuirea sufletului. Aşa cum pentru preoţi, căsătoria nu presupune o viaţă de desfătări, aşa pentru toţi ceilalţi mireni căsătoria trebuie să fie o scară pentru desăvârşirea spirituală.

Rugăciuni şi Acatiste Pentru Găsirea Sufletului Pereche

Din perspectivă religioasă, căsătoria nu se întemeiază numai pe soţ şi soţie. Mai există o a treia persoană care acţionează ca un liant în căminul celor doi, şi aceasta este persoana Duhului Sfânt. Taina căsătoriei este sfântă deoarece în momentul săvârşirii nunţii, preotul invocă venirea Duhului Sfânt ca martor şi solidificator al unirii asumate de bunăvoie de bărbat şi femeie. Duhul Sfânt şi binecuvântarea lui Dumnezeu revărsate asupra familiei sunt ingredientele secrete care fac posibilă dăinuirea în pace şi bucurie a soţilor şi copiilor.

Familiile creştine, cu credinţă nestrămutată în Dumnezeu sunt singurele care mai supravieţuiesc astăzi divorţurilor, minciunilor şi dezbinărilor conjugale care au loc moment peste tot în lume.

Cei care îşi caută sufletul pereche trebuie, mai înainte de toate, să caute răspuns la Dumnezeu. Ca să iubeşti cu toată inima, e nevoie să te cunoşti pe tine şi să înveţi iubirea creştină, nerobită de patimile firii. Mirele cel adevărat – al sufletelor noastre, este Iisus Hristos. Şi numai iubirea pe care ne-o dă şi ne-o cere El este cea care poate face o căsătorie să reziste în timp şi în veşnicie.

Rugăciuni şi Acatiste Pentru Găsirea Sufletului Pereche

Dacă vrei o căsătorie bună, în care jurămintele făcute în ziua nunţii să nu se destrame niciodată, pune-ţi nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu. Roagă-te şi fă-i cunoscute planurile tale Lui. Descoperă-i Lui voia şi dorinţele tale şi El va plini, dacă ceea ce ceri îţi este de folos. Există mulţi sfinţi care şi-au arătat disponibilitatea de a-i ajuta pe care care caută sufletul pereche sau care voiesc să se căsătorească grabnic.

Dacă vrei să îl afli mai uşor pe cel care îţi este sortit, citeşte cu credinţă Acatistul Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

Sfânta Xenia din Petersburg – cea nebună pentru Hristos le ajută pe tinerele fete să-şi găsească un soţ bun şi credincios, ferindu-le de căsătorii nepotrivite.

Cei care nu se pot căsători pot cere ajutorul prin rugăciune citind Acatistul Sfântului Mucenic Haralambie.

Patronii familiei sunt Sfinţii Ioachim şi Ana. Aceştia s-au făcut pildă de vieţuire conjugală curată pentru toţi cei care doresc să-şi întemeieze o familie. Sfânta Ana este dezlegătoare de sterpăciune şi ajută femeilor care nu pot avea copii.

Sfinţii Petru şi Fevronia ajută de asemenea tinerilor care vor să se căsătorească dar nu găsesc pe nimeni potrivit. Se poate citi în acest scop şi Acatistul Sfinţilor Adrian şi Natalia.

Pentru căsătorie, mai sunt recomandate rugăciuni către Sfântul Ierarh Nicolae, şi acatistele Sfintei Chirachi sau Sfântului Leontie de la Rădăuţi.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.