Rugăciune de seară, către Maica Domnului

Sfinții Părinți spun că o putem cinsti pe Maica Domnului împlinind acest cuvânt al ei – printre puținele rostite de altfel, – pe care l-a spus slugilor de la nunta din Cana Galileii: “Să faceți tot ce vă va spune El”. (Ioan 2, 5).

Maica Domnului

Maica Domnului

Să facem tot ceea ce ne-a poruncit Hristos este singura și cea mai de preț îndrumare pe care o avem de la Maica Domnului.

A împlini poruncile Domnului este așadar o datorie sfântă, atât față de Dumnezeu, cât și față de preacurata Născătoare de Dumnezeu.

Părintele Arsenie Papacioc de la Techirghiol spunea mereu că Maica Domnului este o mijlocitoare foarte puternică, și că trebuie să ne facem o obișnuință din a ne ruga ei zilnic. “Ceea ce poate Dumnezeu cu puterea, poate și Maica Domnului cu rugăciunea”, spunea Părintele Arsenie.

Rugăciunile pe care Maica Domnului le aduce Fiului ei pentru noi revarsă mulțime de binefaceri asupra celor care o cinstesc cu credință și cu dragoste.

Bucuria cinstirii Maicii Domnului nu poate fi descrisă în cuvinte. Orice rugăciune, cât de scurtă, închinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu aduce în suflet o neasemuită pace și tihnă, și o bucurie tainică. Maica Domnului este numită în unele cântări “rai de taină”, deci bucuria comuniunii cu ea este ca o bucurie paradisiacă.

Rugăciune de seară către Maica Domnului

Această frumoasă rugăciune către Maica Domnului este un fragment din din rugăciunile de seară, închinate Tatălui, Fiului și Sfântului Duh, puterilor cerești, Sfântului Ioan Botezătorul, îngerului păzitor și tuturor sfinților. Rugăciunea de seară completă o puteți găsi în acest articol.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, Maica cea bună a Bunul Împărat, varsă mila Fiului tău spre pătimașul meu suflet, și cu rugăciunile tale mă îndreptează spre fapte bune, ca cealaltă vreme a vieții mele fără de prihană să o trec, și pentru tine raiul să dobândesc, Fecioară de Dumnezeu Născătoare, care una curată și binecuvântată.”

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.