Psalmul 24 – pentru ajutor de la Dumnezeu în necazuri

Viața noastră este presărată cu multe suferințe, din care trebuie să ieșim biruitori. Hristos Însuși a spus: “În lume necazuri veți avea.” (Ioan 16, 33). În aceeași frază, Mântuitorul ne dă și soluția acestor necazuri: ”Acestea vi le-am grăit, ca întru Mine pace să aveţi”, încurajându-ne apoi astfel: “Dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea.”

Psalmul 24

Psalmul 24

Iată deci de unde vine pacea noastră în tulburările care ne împresoară: de la Dumnezeu. Pacea pe care Dumnezeu ne-o dă este o pace desăvârșită, dumnezeiască, ce are puterea de a dărui sufletului liniștire, odihnă și bucurie. “Pace las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu. Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoșeze.” (Ioan 14, 27)

Tot la Sfântul Apostol Ioan găsim alte îndemnuri și făgăduințe pe care Mântuitorul ni le-a lăsat tuturor, ca să nu slăbească inima noastră în credință atunci când vom avea necazuri: “Să nu se tulbure inima voastră; credeți în Dumnezeu, credeți și în Mine.” (Ioan 14, 14)

Hristos Domnul ne promite că va fi cu noi până la sfârșitul veacurilor, întinzându-ne în chip nevăzut mâna, pentru a ne scoate din prăpastia întristării și din furtuna deznădejdii, ori de câte ori vom striga către El.

“Eu voi ruga pe Tatăl şi alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac.” (Ioan 14, 16) „Nu vă voi lăsa orfani: voi veni la voi.” (Ioan 14, 18)

Psalmul 24

Către Tine, Doamne, am ridicat sufletul meu, Dumnezeul meu. Spre Tine am nădăjduit, să nu fiu ruşinat în veac, nici să râdă de mine vrăjmaşii mei. Pentru că toţi cei ce Te aşteaptă pe Tine nu se vor ruşina; să se ruşineze toţi cei ce fac fărădelegi în deşert.

Căile Tale, Doamne, arată-mi, şi cărările Tale mă învaţă. Îndreptează-mă spre adevărul Tău şi mă învaţă, că Tu eşti Dumnezeu, Mântuitorul meu, şi pe Tine Te-am aşteptat toată ziua.

Adu-ţi aminte de îndurările şi milele Tale, Doamne, că din veac sunt. Păcatele tinereţilor mele şi ale neştiinţei mele nu le pomeni. După mila Ta pomeneşte-mă Tu, pentru bunătatea Ta, Doamne.

Bun şi drept este Domnul, pentru aceasta lege va pune celor ce greşesc în cale. Îndrepta-va pe cei blânzi la judecată, învăţa-va pe cei blânzi căile Sale. Toate căile Domnului sunt milă şi adevăr pentru cei ce caută aşezământul Lui şi mărturiile Lui.

Pentru numele Tău, Doamne, curăţeşte păcatul meu că mult este. Cine este omul cel ce se teme de Domnul? Lege va pune lui în calea pe care a ales-o. Sufletul lui întru bunătăţi se va sălăşlui şi seminţia lui va moşteni pământul.

Domnul este întărirea celor ce se tem de El, aşezământul Lui îl va arăta lor. Ochii mei sunt pururea spre Domnul că El va scoate din laţ picioarele mele.

Caută spre mine şi mă miluieşte, că părăsit şi sărac sunt eu. Necazurile inimii mele s-au înmulţit; din nevoile mele scoate-mă. Vezi smerenia mea şi osteneala mea şi-mi iartă toate păcatele mele. Vezi pe vrăjmaşii mei că s-au înmulţit şi cu ură nedreaptă m-au urât.

Păzeşte sufletul meu şi mă izbăveşte, ca să nu mă ruşinez că am nădăjduit în Tine. Cei fără răutate şi cei drepţi s-au lipit de mine, că Te-am aşteptat, Doamne. Izbăveşte, Dumnezeule, pe Israel din toate necazurile lui.

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

21 comentarii

  1. Cel mai puternic psalm se spune ca este psalmul 26, care se citeste de 3 ori pe zi împotriva dușmanilor și se lasă psaltirea deschisă tot timpul la acest psalm.

  2. Psalmii toti sunt …. e bine de citi in fiecare zi !!!!!!

  3. AMIN! Tot cuvantul Domnului e hrana pentru suflet.

  4. Cred ca e vb de alt psalm nu psalmul 24…

  5. Doamne ,ai mila de noi ocroteste -mi familia , da -le sanatate ,putere ,crediñta ,deschide -le cararile vietii !

  6. Poti citi psaltirea, dar sa postesti, sa nu bei ,sa nu fumezi ,sa nu traiesti in pacat în ziua care o citesti sa fii curat,roagă pe Dumnezeu sa te ierte de toate,citesti pentru bine si sunt sigura ca Dumnezeu nu se supără pe tine.O sa te ajute mai mult,dar citeste-o cu mare credință.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.