Rugăciune pentru izbăvirea de BOALĂ

Boala ascunde cauze sau rosturi spirituale nevăzute. Ea poate veni ca o consecință a păcatelor – cu scopul de ispășire, ca o curățare profundă a sufletului, ca o lecție sau o încununare a răbdării.

Uneori este o “metodă” de smerire și cumințire a omului, ca o izbăvire de păcate grave pe care acel om le-ar putea săvârși dacă ar fi sănătos sau ca un mijloc de despătimire și desăvârșire a sfinților.

Vindecările lui Iisus

Vindecările lui Iisus

Care este scopul bolilor

În orice caz, boala este o cercetare a lui Dumnezeu cu scopul de vindecare, transformare și mântuire a sufletului omului. De aceea, atunci când suntem atinși de o boală grea sau ușoară, trebuie să ne îndreptăm inimile și cugetul către Dumnezeu, prin rugăciune.

Suferința are un fel de efect calmant asupra omului. Îi temperează pornirile, îl smerește, îi înmoaie inima și îl face sensibil la dragostea de oameni și de Dumnezeu.

Rugăciunea pentru vindecarea de boală trebuie săvârșită cu smerenie. Ea trebuie să pornească dintr-o inimă înfrântă, care-și recunoaște păcatele și se apleacă sub judecățile mântuitoare ale lui Dumnezeu, cerând iertare și tămăduire.

Faptul că boala își are deseori obârșia în păcate și că însănătoșirea se produce odată cu iertarea păcatelor reiese din aceste cuvinte ale Mântuitorului: “Ce este mai uşor? A zice: Iertate sunt păcatele tale, sau a zice: Scoală şi umblă? Iar ca să ştiţi că Fiul Omului are pe pământ putere să ierte păcatele, a zis slăbănogului: Ţie îţi zic: Scoală-te, ia patul tău şi mergi la casa ta“ (Luca 5, 22-24).

Credința este elementul principal care face rugăciunea folositoare în viața bolnavului. Vedem în Sfânta Scriptură că toți cei care au cerut vindecare de la Hristos au fost încredințați că El, ca Dumnezeu, poate reda sănătatea, sau chiar viața celor care au trecut în neființă.

Însuși numele lui Iisusare puterea de a alunga duhurile rele și de a aduce pacea în inimile tulburate. În Biserica creștină, Hristos este numit “doctor” al sufletelor și al trupurilor, ca Cel care „neputinţele noastre a luat şi bolile noastre a purtat“.(Isaia 53, 4, repetat la Matei 8, 17).

„… apunând soarele, toţi câţi aveau bolnavi de felurite boli îi aduceau la El; iar El, punându-Şi mâinile pe fiecare dintre ei, îi făcea sănătoşi“. (Luca 4, 40).

Trăirea după poruncile Domnului este o condiție necesară a sănătății și a vieții veșnice. Mântuitorul le spunea deseori celor pe care îi vindeca acest cuvânt important de reținut în acest sens:

„Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuieşti, ca să nu-ţi fie ceva mai rău“ (Ioan 5, 14), arătând prin aceasta legătura dintre păcat și boală.

Rugăciune pentru izbăvirea de boală

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune, pentru iertarea păcatelor mele. Și ca un îndurat, stinge cu dreapta ta cea atotputernică, focul ce m-a cuprins.

Încetează-mi boala, și cu milostivirea Ta cea mare, ridică-mă din patul durerii, întru slava numelui Tău.

Că Tu ești doctorul sufletelor și a trupurilor noastre, Hristoase Dumnezeule, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor, amin.”

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


6 comentarii

  1. Doamne , Iisuse Hristoase,Dumnezeul nostru, vindeca -i cu putera Ta
    Dumnezeiasca si pe cei dragi ai mei, pentru slava numelui Tau cel sfant ! AMIN!
    Doamne ,slava Tie ,in veci ! AMIN !
    Doamne ,iti multumesc !

  2. Rugativa si nu veti regreta

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]