Încrederea în Dumnezeu este o continuă rugăciune tainică, care atrage puterile lui Dumnezeu acolo unde este nevoie

Dumnezeu se îngrijește de noi mai mult decât ne îngrijim noi înșine. Așa cum spune Mântuitorul în Predica de pe Munte, Dumnezeu, Tatăl nostru, știe de ce avem nevoie, chiar înainte de a-I cere noi. (Matei 6, 8).

Credința în Dumnezeu

Credința în Dumnezeu

Având această credință nestrămutată, ne simplificăm și ne ușurăm viața. Celui care crede, și se roagă cu credință, Dumnezeu îi dăruiește cu îmbelșugare darurile Sale.

Sfântul Paisie Aghioritul spunea că atunci “când ne încredinţăm pe noi înşine lui Dumnezeu, Bunul Dumnezeu ne păzeşte şi ne iconomiseşte. Ca un econom bun, dă fiecăruia din noi orice are nevoie şi se îngrijeşte chiar şi în amănunte de nevoile noastre materiale. Şi ca sa înţelegem grija Lui, purtarea Lui de grijă, ne dă exact acelea de care avem trebuinţă.”

Suntem păziți în viață de mâna cea puternică a lui Dumnezeu, căci El veghează veșnic asupra noastră. Hristos Însuși a promis că va fi cu noi până la sfârșitul veacurilor. Ca Cel care ne-a creat și ne-a răscumpărat, nu ne lasă singuri de drumul vieții, să înfruntăm greutățile fără ajutorul Lui. Căci Însuși Hristos pune umărul la crucea pe care ne-a dat-o fiecăruia pentru a ne mântui.

Numindu-se pe Sine Păstorul nostru, iar pe noi oile Sale, care ascultă glasul Stăpânului cel bun, Mântuitorul spune: ”Oile Mele ascultă de glasul Meu şi Eu le cunosc pe ele, şi ele vin după Mine. Și Eu le dau viaţă veşnică şi nu vor pieri în veac, şi din mâna Mea nimeni nu le va răpi.” (Ioan 10, 27-28).

“Hristos vede de sus pe fiecare din noi cum acţionează şi de aceea El ştie cum şi când să acţioneze pentru binele nostru. Știe cum şi unde să ne conducă, numai noi să cerem ajutorul, să-I spunem dorinţele noastre şi să-L lăsăm pe El să le rânduiască pe toate.”

Cât de frumos este să trăiești având ca îngrădire în viață poruncile Domnului și ca nădejde nepieritoare promisiunile biblice. Dumnezeu este limanul nostru, căci brațele Sale ne înconjoară, ne ocrotesc, și ne oferă totodată toată iubirea și tămăduirea Sa.

Sfântul Grigorie de Nazians avea o vorbă minunată: Dumnezeu ne trimite darurile Sale cu o bucurie mai mare decât cea cu care le primim noi. Să nu așteptăm însă ca doar Dumnezeu să ne dea, ci să ne dăruim și noi în întregime lui. “Acei oameni care le dau pe toate lui Dumnezeu şi se dăruiesc şi pe ei înşişi în întregime Lui, se adăpostesc sub cupola cea mare a lui Dumnezeu şi sunt apăraţi de purtarea Lui de grijă cea dumnezeiască.”

„Încrederea în Dumnezeu este o continuă rugăciune tainică, ce atrage fără zgomot puterile lui Dumnezeu acolo unde este trebuință şi în ceasul în care este nevoie.” Acest lucru umple inima de recunoștință și de dragoste față de Dumnezeu.

Rugăciunea cu credință face mai mult pentru noi. Ea închide rănile vechi provocate de păcate, ne înnoiește sufletul, ne naște din nou și ridică de pe noi orice povară.

Credința și încrederea în Dumnezeu ne face nebiruiți în vremea călătoriei noastre spre locuințele cele de Sus. Creștinii adevărați sunt pe deplin încredințați că Dumnezeu se îngrijește de noi mai mult decât o mamă iubitoare și grijulie, ne acoperă permanent și ne conduce de mână în chip nevăzut.

“Atunci când omului i se curăţesc ochii sufletului, vede purtarea de grijă a lui Dumnezeu, o simte şi o trăieşte cu inima sa cea descojită şi sensibilă şi se topeşte de recunoştinţă”, spunea Sfântul Paisie Aghioritul.

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.