Rugăciune la MASA de DIMINEAȚĂ

Având convingerea că Dumnezeu ne privește, și că în toată vremea și în tot locul ne aflăm înaintea lui Dumnezeu, trebuie să ne străduim să avem mereu inima curată, față de El și de toți semenii noștri.

Rugăciune la Masa de Dimineață

Rugăciune la Masa de Dimineață

Pe lângă aducerea aminte permanentă de Dumnezeu, și conștientizarea faptului că în tot ceasul și în tot locul El este cu noi și ne privește în ochi, așa cum spunea Sfântul Teofan Zăvorâtul, se cuvine să ne rugăm. Acesta este îndemnul Mântuitorului, Care ne-a poruncit să ne rugăm neîncetat, ca să nu cădem în ispită.

Rugăciunea este de multe feluri, în funcție de împrejurările în care ne aflăm, și de ceea ce avem nevoie. Rugăciunile la vremea mesei sunt foarte trebuitoare, deoarece ele sunt mijlocul prin care putem mulțumi lui Dumnezeu pentru hrana de fiecare zi pe care ne-o dăruiește, și totodată mijlocul prin care primim de la Dumnezeu binecuvântare. Părintele Paisie Aghioritul spunea că atunci când îi mulțumim Domnului pentru viața noastră, Îl obligăm oarecum să ne dea și mai mult.

Inima mulțumitoare și plină de recunoștință este plăcută lui Dumnezeu, și El își revarsă cu bucurie darurile Sale asupra celor smeriți. Atunci când mulțumim lui Dumnezeu, însăși inima noastră se umple de bucurie, și simte mângâierea Lui dumnezeiască, și dragostea Lui față de noi.

Rugăciune înainte de masa de dimineață

Bine voi cuvânta pe Domnul în toată vremea, pururea lauda Lui în gura mea. Ochii tuturor Doamne, spre Tine nădăjduiesc, și Tu le dai lor hrană la bună vreme. Deschizi Tu mâna Ta, și saturi de bunăvoință pe toți cei vii. Drept este Domnul în toate căile Sale, și cuvios în toate lucrurile Sale. Aproape este Domnul de toți cei ce-L cheamă pe El, de toți cei ce-L cheamă pe El întru adevăr.”

Rugăciune după masa de dimineață

Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe tine, Născătoare de Dumnezeu. Cea pururea fericită, și prea nevinovată, și Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii, și mai mărită fără de asemănare decât serafimii. Care fără stricăciune, pre Dumnezeu-Cuvântul ai născut, pe tine, cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, te mărim.”

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

6 comentarii

  1. Multumeac Doamne pentru grija ta si darurile tale de mâncare!

  2. Multumesc Doamne pentru tot !

  3. multumim Doamne pentru dragostea Ta !

  4. Doamne iti multumesc pentru tot si pentru toate ! Amin !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.