Rugăciune către Sfântul Efrem cel Nou pentru cei cuprinși de dureri cumplite

Sfântul Mucenic Efrem cel Nou s-a arătat în veacul acesta greu încercat de boli și necazuri un mare vindecător și ajutător al celor bolnavi și cuprinși de tot felul de necazuri și încercări. Cărțile cu mărturiile despre numeroasele minuni săvârșite de acest mare sfânt nu contenesc să apară.

Sfântul Efrem cel Nou Rugăciune

Sfântul Efrem cel Nou Rugăciune

Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou a suferit cumplit pentru Hristos și credința ortodoxă. Pentru chinurile sale, Dumnezeu i-a dăruit darul tămăduirilor.

Imediat după descoperirea moaștelor sale, Sfântul Efrem cel Nou nu încetează să se arate în chip minunat, dovedind astfel că este viu întru Domnul, și să vindece pe cei cuprinși de mulțimea durerilor.

După cum el însuși a mărturisit în aparițiile sale minunate, nu este boală pentru care să nu aibă leac. Așa cum scrie în cartea “Viața, arătările, minunile, acatistul și paraclisul Sfântului Efrem Cel Nou – grabnicul ajutător și marele făcător de minuni”, pe unii îi vindecă de boli incurabile, pe alții îi întărește în credință, pe alții îi scapă din primejdii și din foc, pe cei deznădăjduiți îi mângâie, arătându-le câte chinuri el însuși a răbdat pentru dragostea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Puteți citi viața și pătimirile Sfântului Efrem cel Nou în acest articol.

Rugăciune către Sfântul Efrem cel Nou a celui covârșit de mulțimea durerilor

O, prea-binecuvântatule Părinte Efrem, primește suspinarea mea cea amară! Nu este parte a trupului meu care să nu mă doară și de aceea, cu ochii înlăcrimați te chem pe tine, cel care nu treci pe nimeni cu vederea.

Nu mai pot îndura, Sfinte Efrem, iar durerea cea multă parcă îmi rupe carnea de pe mine. Ce să mă mai fac, nicicum nu pricep. Nu știu, și nu înțeleg cum ai putut răbda acele înfricoșătoare chinuri mucenicești, și de aceea te rog, pune o picătură de răbdare și de alinare și în amărâtul meu suflet și trup, ca măcar să pot răsufla și să primesc și puțină hrană.

De voiești, și Îi este bineplăcut Domnului Hristos, cred cu adevărat că poți să mă vindeci într-o clipită. Iar dacă prin această boală a rânduit Dumnezeu să fiu curățat de toată alipirea pământească și să trec din această viață, fii alături de mine și acum și atunci când voi păși peste hotarul de taină al acestei lumi văzute.

Nu te depărta de la mine, Mare Mucenice Efrem, și neîncetat acoperindu-mă cu bunătatea ta, mijlocește-mi iertare deplină a păcatelor aici, pe pământ, iar când va sosi ceasul marii treceri, tu însuți mă păzește și mă pune înaintea lui Dumnezeu, Cel Ce mi-a dăruit și mie suflare de viață.

Iar la Judecata Lui cea dreaptă, fii mie mijlocitor, ca, întru bucurie, de-a pururi să-ți mulțumesc că întru dragostea ta Se preamărește Tatăl și Fiul și Duhul Sfânt, amin.”

loading...
Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.