Rugăciune către Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

Sfântul Mucenic Gheorghe este unul din cei mai mari și mai populari sfinți sărbătoriți de români. La Mânăstirea Zografu din Muntele Athos există un steag al Moldovei, pe care este reprezentat Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, omorând cu sulița un balaur, și rugăciunea adresată de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare sfântului.

Sf. Mucenic Gheorghe

Sf. Mucenic Gheorghe

Sfântul Mucenic Gheorghe este modelul ostașului nebiruit împotriva ispitelor, patimilor, câștigurilor nedrepte și a duhurilor rele. Atunci când a fost ispitit de păgâni fiind cu multe onoruri pentru a sluji zeilor, Sfântul a refuzat cu stoicism. Iar fiindcă nu s-a lepădat de credința ortodoxă și de Iisus Hristos, Sfântul Mucenic Gheorghe a fost decapitat la anul 304, în ziua de 23 aprilie.

Balaurul pe care Marele Mucenic Gheorghe îl străpunge cu sulița în icoanele în care este reprezentat însemnează un model de curaj și luptă cu diavolul și duhurile cele rele. Toți cei care poartă numele lui au de partea lor un mare sfânt ocrotitor.

Rugăciune către Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

Ca un izbăvitor al celor robiţi şi celor săraci folositor, neputincioşilor doctor, conducătorilor ajutător, Purtătorule de biruinţă, Mare Mucenice Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre!

Vino, Sfinte Mucenice Gheorghe, și luminează mintea mea, pentru ca să cunosc păcatele ce le-am săvârșit. Mișcă inima mea ca să mă hotărăsc și să mă îndrept. Ajută necredinței și slăbiciunii mele, și scapă-mă cu harul tău de păcatele cele trupești și sufletești.

Totdeauna numele tău arată înălțimea rânduielilor tale, căci după chemarea lui Dumnezeu, te-ai arătat cu cuviință slujitor vrednic al Cuvântului, Dumnezeu-Omului. De aceea, cu laude te fericim pe tine Sfinte Gheorghe, care ai trecere în fața lui Dumnezeu Tatăl. Binecuvântează-ne pe noi și fă rugăciunile noastre să fie de folos. Amin.

Bogăţia de jos, cea de pe pământ, împărţind-o tuturor mucenice înţelepte, ai moştenit bogăţia cea cerească cu ostenelile tale. Căci cu preacurata cruce, ca şi cu o platoşă te-ai îmbrăcat, şi cu ea ai ruşinat cutezanţa tiranilor.

Pentru aceasta, cu rugăciunea, dai celor ce te roagă pe tine dumnezeieştile daruri şi hărăzirile de tămăduiri, purtătorule de biruinţă, Sfinte Mare Mucenice Gheorghe. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu, iertare de greşeli să dăruiască celor ce prăznuiesc, cu dragoste sfântă pomenirea ta.”

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.