Uleiul de la Sfântul Maslu – cum se foloseşte în caz de boală

Alături de apă şi grâu, untdelemnul este una din materiile principale care se sfinţesc în cadrul ritualurilor religioase din Biserica Ortodoxă.

Untdelemnul de la Sfântul Maslu este pregătit special pentru cei care zac în boli trupeşti şi pentru cei muribunzi.

Uleiul de la Sfantul Maslu - cum se foloseste in caz de boala

Uleiul de la Sfantul Maslu – cum se foloseste in caz de boala: 

Participarea la Sfântul Maslu este o taină pentru bolnavul care intră în legătură cu Dumnezeu prin intermediul rugăciunii.

Această practică este salvatoare pentru cei care au înţeles că numai Hristos poate reda omului libertatea de a fi sănătos deplin: şi în trup şi în suflet.

Ce este uleiul de la Sfântul Maslu

Uleiul sfinţit în timpul Sfântului Maslu este întocmit spre tămăduirea celor care se vor atinge de el. Este un ulei tainic, un simbol al înnoirii sufleteşti, de aceea vindecarea se dă prin iertarea păcatelor şi numai celor care cred cu tărie în puterea mântuitoare a lui Dumnezeu.

Bolnavului i se cere multă dragoste de Dumnezeu, multă rugăciune, şi o spovedanie sinceră a vieţii sale.

Creştinul care participă la taina Maslului se pregăteşte din timp, făcând rugăciunile recomandate de duhovnic. În acelaşi timp, va aduce cu sine o sticlă de ulei şi eventual un pachet de făină.

Uleiul adus de credincioşi va fi sfinţit de către preoţii care săvârşesc slujba. Acesta nu se mai aduce a doua oară la biserică pentru resfinţire, ci se va păstra în casă, în recipiente curate.

Cum se folosește uleiul de la Sfântul Maslu

Foarte multă lume se întreabă cum se foloseşte corect acest tip de ulei, şi care sunt efectele concrete.

Există mai multe recomandări, în funcţie de fiecare preot şi biserică în parte. Uleiul de la Sfântul Maslu se poate folosi atât intern, cât şi extern.

Se poate adăuga în mâncarea bolnavului sau se poate folosi la ungerea acestuia pe zonele afectate.

Cu acest ulei se poate unge fruntea în semnul crucii, sau se poate aplica pe răni sau pe membrele bolnave, ca o alifie tămăduitoare.

Uleiul se mai poate arde şi în candela de acasă, în camera în care stă bolnavul.

Uleiul de la Sfântul Maslu se poate lua dimineaţa, pe nemâncare, ca un leac curat şi vindecător. Dar în anumite situaţii se pot adăuga câteva picături şi în mâncare.

Cel mai bine în acest caz este ca din făina de la Maslu să se prepare o turtiţă, iar uleiul să fie folosit în salată. Dacă materiile de la Sfântul Maslu se folosesc la gătit, este bine să nu se pună carne.

Este bine ca bolnavul sau un membru al familiei să participe la cel puţin 7 sau 40 de Sfinte Masluri pentru a combina uleiurile.

Puterea vindecătoare este mult mai mare. Uleiurile se amestecă într-o sticlă mare şi se folosesc pentru ungerea frunţii, a mâinilor, a picioarelor sau a întregului corp.

De reţinut

– Uleiul de la Sfântul Maslu se poate înmulţi acasă cu alt ulei.

– Uleiul de la Sfântul Maslu nu se dă la animale şi nici nu se aruncă.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


8 comentarii

  1. Multumesc pentru tot ce faceti pentru noi,sa stiti ca la randul meu dau mai departe din postari.Multumesc mult,sunt foarte interesante.

  2. FITI bINECUVANTATI DE DUMNEZEU PENTRU tOATE ACESTE SFATURI PENTRU SUFLET SI TRUP.

  3. va multumesc mult pentu sfaturi !

  4. MERCI DE SFAT..TREBUIE SA CREDEM IN MASLU CA ALTFEL DE POMANA TOTUL

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.