Efectele vindecătoare ale fenomenelor divine – confirmate de medicină

În ultima perioadă, cercetătorii din domeniul ştiinţei s-au arătat interesați să exploreze experienţele mistice ale rugăciunii şi altor fenomene divine care au loc în Biserică, sau în viaţa unui creştin practicant.

Curiozitatea lor n-a fost lipsită de roade. Au descoperit că există o legătura vie dintre om şi Dumnezeu, o relaţie indispensabilă vieţii şi sănătăţii. Nu sunt doar cuvinte, ci şi dovezi în acest sens.

Efectele vindecătoare ale fenomenelor divine - confirmate de medicină

Efectele vindecătoare ale fenomenelor divine – confirmate de medicină

Rugăciunea pacifică mintea şi sufletul

Rugăciunea este o doctorie miraculoasă, pe care şi-o poate administra oricine, oricând, oriunde.

Din punct de vedere neuropsihofiziologic, rugăciunea apare ca un reglator supranatural al tuturor proceselor din organismul uman.

Are efecte fabuloase de reechilibrare a minţii şi de îmbunătăţire a stării generale de sănătate.

Rugăciunea are putere să repare structura deteriorată a conştiinţei.

Unii medici au încercat chiar să măsoare puterea rugăciunii şi au studiat efectele ei pe un grup de călugări.

Rezultatele au fost uimitoare: în timpul rugăciunii, cortexul cerebral încetează să mai funcţioneze. Apare o stare de bine, confort şi siguranţă pe care numai bebeluşii o au atunci când sunt în braţele mamei.

Odată ce copilul creşte, creierul se dezvoltă şi apare starea de agitaţie, nelinişte şi chiar depresie. Efectul de liniştire absolută se realizează numai în timpul rugăciunii şi a somnului.

Rugăciunea este aşadar o întoarcere în sânul Părintesc.

Comunicarea cu Dumnezeu ne aduce pace şi ne dă un sentiment de împlinire, pe toate planurile.

Când ne rugăm cu toată inima, suntem absorbiţi de căldura Duhului Sfânt care vine spre cercetarea noastră, şi grijile se risipesc de la sine.

Slujbele bisericii reglează tensiunea arterială

Da, există vindecare pentru omul care se pune în slujba lui Dumnezeu. Participarea la Liturghie şi la alte slujbe bisericeşti presupune intrarea în comuniune cu Dumnezeu prin rugăciune.

Acest factor ameliorează starea de sănătate fizică a participantului.

Efectele sunt concrete: reglarea tensiunii arteriale şi normalizarea valorilor sângelui.

Bătaia clopotelor purifică aerul

Bătaia clopotelor plânge morţii, cheamă vii şi împrăştie viforele, spunea Părintele Arsenie Papacioc.

Clopotele bisericilor emit ultrasunete care purifică aerul şi combat viruşii hepatici, epidemiile de gripă şi alte focare de infecţie.

Semnul crucii dezinfectează apa

Cei care se însemnează deseori cu semnul Sfintei Cruci pe trup sunt protejaţi de radiaţii şi de boli infecţioase.

De pildă, dacă se face semnul crucii peste un pahar cu apă de la robinet, microbii se risipesc şi mor.

Aceast semn se poate pune peste orice aliment pe care îl consumăm, ca semn de binecuvântare.

Bacteriile din apa obişnuită scad considerabil şi chiar mor prin invocarea Duhului Sfânt de către preot şi rostirea rugăciunii „Tatăl Nostru”.

 Aghiasma este o apă purificată, cu o structură nouă, puternic vindecătoare. Există aparate speciale care măsoară şi demonstrează acest lucru.

Transformarea lăuntrică şi revenirea la credinţă a celor care s-au întors din moarte clinică este o altă dovadă care certifică existenţa lui Dumnezeu şi viaţa sufletului după moarte.

Apropierea de Dumnezeu – de mâna Căruia am fost creaţi,  nu poate să ne aducă decât bucurie şi împlinire pe toate planurile.

Rugăciunea şi participarea la slujbele bisericeşti sunt la îndemâna oricui. Singura cerinţă este, ca şi în cazul Sfântului Maslu, ca cel care se roagă să creadă cu adevărat. Vindecarea se dă numai celui care crede.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.