Povețe duhovnicești despre RUGĂCIUNE – Părintele Efrem Athonitul

Trebuie să avem luare aminte și rugăciune. Rugăciunea să fie spusă în continuu: fie grăită, fie în minte. Să nu se oprească niciodată.

Întreruperea rugăciunii și trândăvirea minții sunt ca și când cineva ar purta arma sa pe umăr, în vreme de dușmanul îl ucide. Pe când, dacă își ține mereu degetul pe trăgaci, îndată ce apare dușmanul, el trage primul, și îl omoară.

Efrem Athonitul

Efrem Filotheitul

Diavolul tremură la numele lui Iisus Hristos. Și când rugăciunea se face astfel încât cel care se roagă să înțeleagă și ce a cerut, adică să fie conștient, atunci frica diavolului este mult mai mare.

Spuneți rugăciunea. Aceasta sfințește gura, sfințește aerul, sfințește locul în care a fost rostită. Cu rugăciunea minții îl lovești pe diavol în inimă. De aceea și reacționează atât de cumplit.

Rugăciunea să fie spusă într-una, zi și noapte. Din gură, din minte, din suflet. Să nu lăsăm mintea fără ocupație, pentru că altfel vine semănătorul cel rău și seamănă tulburare în suflet.

Diavolul se străduiește să oprească rugăciunea prin diferite griji, treburi și nevoi. După ce a fost legat stăpânul casei, lesne este după aceea să-și facă treaba. De aceea trebuie izgonită din minte orice închipuire, orice lucru. În vremea rugăciunii nimic să nu preocupe mintea. Să nu existe nici un lucru pământesc de care mintea să se îngrijească.

Spune: Da, diavole, mâine, când îmi voi termina rugăciunea, le voi face pe toate. Dar acum exist doar eu și Dumnezeu, nimic altceva. Diavolul ia mintea și o duce unde vrea el. Iar când mintea se întoarce, aduce în suflet toată mizeria, și provoacă maladii și boală în suflet.

Leacul, terapia, arma împotriva risipirii minții este trezvia. Diavolul își macină toate puterile lui ca să distrugă trezvia. Vindecare definitivă de patimi se face prin oprirea nălucirilor, adică a risipirii minții. Păcatul nu se poate face dacă nu se primește mai întâi gândul păcatului.

Mai întâi, se predă omul cel lăuntric la nălucire, și apoi urmează păcatul din afară. Dacă mintea nu se curățește de năluciri, Dumnezeu nu scrie pe lespedea minții cuvintele Sale.

Diavolii pun o mulțime de piedici pentru ca omul să nu se roage, deoarece toate cursele, toate capcanele lor sunt distruse prin rugăciune. Rugăciunea este o armă atotputernică, care nu lasă păcatul să se apropie. Diavolii tremură la rostirea numelui lui Iisus Hristos.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.