Credința în Dumnezeu și rugăciunea stimulează vindecarea bolilor (studii)

Sănătatea este starea normală și ideală a omului, care se menține prin comuniunea cu Dumnezeu.

Boala este excepția, care trebuie înțeleasă ca o urmare a unei tulburări de natură spirituală.

Credinta in Dumnezeu si rugaciunea stimuleaza vindecarea bolilor

Credinta in Dumnezeu si rugaciunea stimuleaza vindecarea bolilor

Cercetătorii au demonstrat științific că persoanele care cred în Dumnezeu, merg la biserică și se roagă în mod regulat, trec mult mai ușor prin boală și se vindecă deplin, atât trupește, cât și sufletește.

Credința, un leac uitat la bolnavilor

Medicina convențională suferă astăzi de o mare infirmitate: lipsa de implicare emoțională în vindecarea pacienților, și excluderea terapiilor sufletești ca mijloc esențial de vindecare profundă a bolilor. 90% din bolile curente sunt cauzate de o problemă interioară.

Medicina alopată are obiectivul de a trata bolnavii doar la nivel exterior (înlăturarea simptomelor), fără să ia în considerare tratarea cauzei și însănătoșirea completă a pacienților.

Or acest mod de abordare este greșit și incomplet, dat fiind că trupul și sufletul se află în strânsă armonie și unitate.

Credința este unul din marile secrete de vindecare, promovată nu numai de medicii naturiști, călugări și preoți, ci și de medicii academici, care au demonstrat în ultimii ani că rugăciunea și credința acționează ca un medicament nevăzut în vindecarea neputințelor trupești.

Medicul Avicenna care a trăit în primele secole după Hristos a introdus o concepție nouă în vindecare, spunând că suferințele sufletești sunt principala cauză a bolilor trupești. Inclusiv medicul grec Hippocrate considera că ceea ce menține corpul sănătos este o conștiință curată.

Când sufletul trăiește în comuniune cu Dumnezeu, Creatorul Său, omul emană sănătate și bucurie.

Efectele rugăciunii asupra bolilor cronice

Medicii americani sunt cei care au fost preocupați să înțeleagă modul în care credința în Dumnezeu influențează vindecarea bolilor, și au descoperit că rugăciunea, convorbirea cu Dumnezeu și cererile de ajutor adresate divinității acționează ca un adevărat medicament.

Medicii de la Universitatea Harvard au concluzionat în urma studiilor că credința în Dumnezeu acționează profund la nivel psihic, afectiv și fizic, prin reducerea stresului, deznădejdii și depresiei.

Studiile clinice au arătat că rugăciunea produce un efect uimitor de scădere a metabolismului, a tensiunii arteriale și a încordării musculare. Prin rugăciune, starea de tensiune interioară și exterioară a omului este considerabil redusă.

Îmbunătățirea nivelului tensiunii arteriale, reducerea stărilor depresive, creșterea senzației de siguranță, îndepărtarea fricii și grijilor, și îmbunătățirea calității vieții la persoanele care au o viață religioasă activă (frecventează biserica, se spovedesc și se împărtășesc regulat, țin posturile de peste an și practică rugăciunea) sunt cele mai importante efecte vindecătoare ale credinței și rugăciunii.

Rugăciunea izvorâtă din credința în ajutorul lui Dumnezeu a arătat efecte impresionante inclusiv în ceea ce privește tratarea bolilor cronice.

– Reglarea tensiunii la persoanele cu hipertensiune cronică și reducerea nevoii de medicamente
– Reducerea durerii la persoanele cu dureri cronice sub tratament cu calmante
– Îmbunătățirea somnului la pacienții cu insomnie sub tratament cu somnifere
– Creșterea cu 36% a șanselor de procreere a femeilor sterile
– Reducerea simptomelor dureroase cauzate de meteosensibilitate
– Reducerea frecvenței dereglărilor de ritm cardiac la persoanele care au suferit o operație cu by-pass
– Reducerea anxietății, migrenelor și durerilor de cap crunte
– Scăderea numărului de decese la persoanele hipertensive care au o viață religioasă activă

Posturile de peste an sunt și ele menite să curețe organismul de tot răul și să stimuleze regenerarea sistemului imunitar.

Autovindecarea este considerată un fenomen unic în vindecarea cancerului și tumorilor, și în remisiunea spontană a acestora în cazul a foarte mulți bolnavi incurabil.

Bolnavii au afirmat că prin credință și rugăciune, ei au reușit să atingă o stare de liniște și pace sufletească, lăsându-se pur și simplu în mâinile lui Dumnezeu, crezând cu tărie în voia Lui de mântuire a fiecărei persoane în parte.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


13 comentarii

  1. Daca ai credinta in Dumnezeu te v-a ajuta in tot ce faci…..

  2. 1 Petru 2,24…….” prin rànile LUI ati fost vindecati „. …..nu ne spune sunteti vindecati..s-ar putea sa fiti vindecati ..aveti sansa sa fiti vindecati ci ATI FOST VINDECATI …e la timpul trecut deci e deja împlinit ..,noi trebuie sa declaram asta CU CREDINTA fara sa ne indoim ….Biblia e cuvintul lui Dumnezeu iar Dumnezeu NU MINTE ,nu e om sa minta si nici fiu al omului sa-i para rau de promisiunea facuta…Numeri 23,19 !

  3. am citit biblia de 2 ori;inseamna ca tu i-ti zici durerea ta la dumnezeu direct fara intermediari;biblia zice ca:rugaciunea este singurul loc unde nu poate sa intervina satana pt ca in acel momrnt esti in comuniune directa cu dumnezeu;rl i-ti va da raspuns la rugaciunea ta prin vis….

  4. da este normal cred eu ca tu si numai tu sa-ti spui rugaciunea catre Dumnezeu si nu altcineva …oricum El stie toate supararile si nevoile tale trebuie doar ca tu sa-i ceri ajutorul si ti-l v-a da

  5. Raportul fiecarei persoane cu D-zeu este diferit ptr ca suntem identitati diferite!!!

  6. Aurelia Maria Laza

    Doamne ajuta !

  7. Doamne ajuta!,,Craciun fercit alaturi de cei dragi!,,,

  8. Poți să stai și cu Hristos de vorbă, daca tu mănânci shaorma…😀

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.