Mormântul Părintelui Iustin Pârvu – localizare, minuni

Pe marii duhovnici de altă dată la care românii alergau căutând mântuirea și izbăvirea din necazurile lor îi mai aflăm astăzi în rugăciune, și la locurile lor de odihnă.

Mormintele acestor mari sfinți au devenit adevărate locuri de pelerinaj și închinare sfântă pentru mulți. Locuri de reculegere, de tăcere și de răspuns pentru problemele lor.

Mormantul Parintelui Iustin Parvu

Mormantul Parintelui Iustin Parvu: Petru Vodă

Mormântul Părintelui Iustin Pârvu – localizare și adresă

Mânăstirea Petru-Vodă din județul Neamț care adăpostește mormântul Părintelui Iustin Pârvu este astăzi unul din cele mai căutate locașuri de cult din România.

Marele Duhovnic al Moldovei, așa cum a fost numit Părintele Iustin Pârvu, și-ar fi ales singur locul de odihnă a trupului după mutarea sufletului lui la cele cerești.

Satul Petru Vodă, comuna Poiana Teiului, 617346, județul Neamț


Vizualizare hartă mărită
Părintele Iustin Pârvu a fost înmormântat chiar în curtea Mânăstirii Petru-Vodă, al cărei ctitor însuși este.

Părintele își doarme somnul de veci chiar lângă altarul bisericii mari în care L-a slujit pe Dumnezeu cu tot sufletul, în partea de miază-zi.

Din ziua mutării sale la cele veșnice, credincioșii nu au încetat să vină la mormântul Părintelui Iustin Pârvu, pentru a lua în continuare binecuvântarea nevăzută de la cel care a slujit poporul român cu timp și fără timp. 

Mormântul Părintelui Iustin Pârvu este mereu împodobit cu flori proaspete, la fel ca și mormântul Părintelui Arsenie Boca de la Prislop. Adresa Mânăstirii Petru-Vodă unde poate fi găsit mormântul Părintelui Iustin Pârvu este:

Părintele Iustin Pârvu – stâlp al Ortodoxiei 

Părintele Iustin Pârvu este un supraviețuitor al temnițelor comuniste, un mare apărător al Sfinților Închisorilor și unul din cei mai mari duhovnici ai României.

A părăsit lumea pentru cele cerești în seara zilei de 16 iunie anul 2013, în urma unui cancer la stomac. Un drum de suferință pe care părintele a mers în tăcere, cu multă credință și sfințenie.

Parte din suferința acestei boli cumplite s-a datorat în special celor 16 ani de detenție și tortură pe care Părintele Iustin i-a suferit pentru credință și neamul românesc între anii 1948 și 1964.

Și-a cunoscut sfârșitul

Ultimele luni din viață și le-a petrecut în rugăciune și liniște, în chilia sa din curtea mănăstirii.

Așa cum spune părintele Filoteu (călugăr al Mânăstirii Petru Vodă), părintele Iustin știa că va face marea trecere, și i-a sfătuit pe ucenicii săi să nu se împuțineze cu sufletul când el nu va mai fi, ci să fie cu nădejde, căci Bunul Dumnezeu va trimite Duhul Său cel Sfânt și în Ierusalimul de pe acest pământ românesc.

În mod proniator, pe zidurile bisericii, în dreptul mormântului Părintelui Iustin, se află pictată scena în care Mântuitorul Hristos trimite Duhul Sfânt peste Apostoli, pentru a propovădui lumii Evanghelia mântuirii.

Minuni la mormântul părintelui Iustin Pârvu 

Zvonurile despre minunile care s-au petrecut înainte și după adormirea Părintelui Iustin Pârvu nu au încetat să apară.

Joi, cu patru zile înainte de adormi pe vecie, asistenții medicali care îl îngrijeau pe părintele și câteva persoane prezente au fost martorii unei prime minuni. Din ochii părintelui au început să curgă niște lacrimi ca un mir, răsândind bună mireasmă.

Acestea le-au văzut și pe obraji, și pe mâini. Alte voci ale celor prezenți la înmormântarea Părintelui Iustin Pârvu spun că din fotografia părintelui de pe cruce a curs mir sfințitor.

Chilia Părintelui Iustin Pârvu

Astăzi, chilia Părintelui Iustin Pârvu a fost transformată în muzeu, spre închinarea credincioșilor care vin.

Absența fizică a Părintelui a fost suplinită de portretul său și câteva obiecte personale: epitrahilul verde (întins pe pat), sutana (agățată în cuier) și alte lucruri despre care maicile spun că sunt vindecătoare de boli și făcătoare de minuni.

Cei care vizitează chilia Părintelui Iustin Pârvu pot lua de asemenea ulei din candela care arde necontenit, spre tămăduire și ajutor.

Mormântul Părintelui Iustin Pârvu – Localizare, Minuni

Fotografii cu Părintele Iustin Pârvu la Adormirea Sa

Ajutorul Părintelui Iustin Pârvu din veșnicie

Așa cum a spus Înalt Preasfințitul Părinte Teofan Mitropolitul Moldovei la înmormântarea Părintelui Iustin, omenește vorbind, plecarea dintre noi a acestui stâlp al Ortodoxiei este o mare pierdere.

Îînsă duhovnicește, este un mare câștig. Căci Sfântul Părinte s-a apropiat de Tronul Prea Sfintei Treimi, acolo unde poate mijloci mai fierbinte pentru cei care îl cheamă în rugăciune și îi cer ajutorul.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Multumim Lui Dumnezeu pentru ca ni l-a daruit noua, pe acest sfant parinte.

  2. parintele iustin te rog din suflet ai grija de familia mea sa fie sanatoasa si de mine si de copilul meu sal aduci pe drumul cel bun si pentru binecuvantarea sufleteasca si trupeasca amin.si iartane pe noi pacatosii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.