Minuni la Mormântul Sfintei Xenia din Petersburg: Adresă şi Scrisori

Noi românii avem o nepreţuită evlavie la sfinţii de dincolo de hotarele ţării şi ale lumii acesteia, care s-au mutat în locaşurile cereşti.

Rusia este una din ţările care ascund numeroase moaşte de sfinţi, dar şi de sfinte. Viaţa şi minunile Sfintei Xenia din Petersbug s-au răspândit imediat şi la noi în ţară.

Sfanta Xenia

Sfanta Xenia: Comenzi icoane.net

Fericita Xenia este omagiată în calendarul creştin ortodox român la data de 24 Ianuarie. Credincioşi din toate zonele ţării cinstesc nebunia ei pentru Hristos şi o cheamă în ajutor prin rugăciune. Ne bucurăm să beneficiem şi noi de Acatistul Sfintei Xenia, tradus în limba română acuma câteva decenii.

Viaţa Sfintei Xenia

Sfânta Xenia a trăit în secolul al XVIII-lea şi este oarecum o prezenţă nouă în spaţiul duhovnicesc. După ce a părăsit deşertăciunea lumească, această femeie s-a învrednicit de a duce o viaţă pustnicească, aproape îngerească, suferind foamea, frigul iernii şi ispitele vrăjmaşului mai bine de 50 de ani. A primit de la Dumnezeu darul rugăciunii neîncetate, dragostea fierbinte de aproapele, lacrimi mângâietoare, milostenie şi blândeţe. Aceste calităţi au devenit mai cunoscute după mutarea acesteia la Domnului.

Minunile Sfintei Xenia din Petersburg

Sfânta Xenia înfăptuia minuni încă din timpul vieţii. Şi astăzi, după două sute de ani, rugăciunile înălţate către Cuvioasa Xenia sunt auzite şi primesc răspuns neîntârziat. Mulţime de oameni mărturisesc grabnicul ajutor pe care l-au primit de la Sfânta Xenia, în vindecarea de boli şi eliberarea din necazuri. Este cunoscută mai ales ca rugătoare pentru cei cu probleme în căsnicie sau la serviciu.

Pământ şi flori tămăduitoare de pe mormânt

Deşi nu era încă oficialmente canonizată – acest lucru înfăptuindu-se abia în anul 1988, oamenii făceau pelerinje la cimitirul din Smolensk pentru a lua pământ şi ulei din candela de la mormântul sfintei, întrucât tot cel ce se atingea de locul în care sălăşluia sfânta se vindeca prin minune. Atât de mulţi erau aceşti pelerini, încât pământul de pe mormânt trebuia mereu înlocuit.

Această reîmprospătare neîncetată a mai născut o tradiţie, care şi astăzi este respectată. Cei care vin la mormântul Sfintei Xenia trebuie să aducă o floare, pentru a primi altă floare în loc, una care a stat o vreme în preajma sfintei. Florile astfel sfinţite se păstrează de către creştini pentru ca să fie folosite în caz de boală. Petalele sau pulberea din petale se pun în apa de băut sau în mâncare, pentru vindecare.

Cum ajungi la mormântul Sfintei Xenia

Mormântul Fericitei Xenia este localizat în cimitirul ortodox Smolensk din Petersburg, în partea de Nord a insulei Vasilevski, pe malul râului Smolenka.

Pomelnice către Sfânta Xenia

Capela construită deasupra moaştelor sale are scopul oficierii de slujbe pentru cei care vin pentru rugăciuni. În fiecare dimineaţă la ora 10 se săvârşeşte o panihidă pentru pomenirea ei şi a celor care se roagă.

Cei care doresc să trimită un pomelnic sau acatist pentru Sfânta Xenia o pot face astăzi la adresa Capelei în care se află moaştele sfintei din cimitirul Smolensk, Sankt Petersburg.

Scrisoarea trebuie scrisă în rusă sau în engleză. Se adaugă şi bănuţii în scrisoare şi după două luni expeditorul primeşte un răspuns şi o bincuvântare de la părinţii slujitori la Mormântul Sfintei Xenia, împreună cu daruri de mare preţ: o petală de trandafir înmuiată în uleiul din candela ei.

Adresa mormântului Sfintei Xenia în rusă şi în egleză:

РОССИЙСКАЯ ФЕДЕРАЦИЯ
199048
г. Санкт-Петербург
ул. Камская, 24
Церковь Смоленской иконы Божией Матери
прот. Виктору Московскому

Viktor Moskovskij
the Church of “Smolenskoj ikony Bozhiej Materi”
Kamskaja Street 24
Sankt Petersburg
RUSSIAN FEDERATION

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. Multumesc Sf. Xenia pentru ajutorul dat de a-mi gasi un loc de munca bun! Pe langa faptul c a m-ai ajutat sa imi gasesc un serviciu bun , am primit inca alte oferte bune de serviciu, neasteptate , venite parca din senin ! Multumesc din inima !

  2. Sfanta Xenia,ajuta ma,te rog, sa ma insanatosesc,sa fie pace si liniste in familia mea,baiatul meu sa si gaseasca un loc de munca sa si ia cu bine examenele si sa si gaseasca o partenera de viata cu suflet bun !Te rog ajut o si pe verisoara mea NICOLETA care se lupta cu o leucemie necrutatoate ajut o te rog sa se vindece!Multumesc din suflet!

  3. Am trimis și eu la mormânt la Sf xenia acatist, cu bani cum se face și nu am primit nimic. Din iunie 2020 sper sa primesc răspuns. Doamne ajuta

    • Sfânta Xenia ,ajuta ma sa mi găsesc un loc de munca bun , ajuta mi copiii pe Alexandra Andrei și Andra cu cele necesare, sănătate,Luminarea minți , înțelepciune ascultare .
      Doamne ajuta la toată lumea !
      Mulțumesc din suflet !

  4. Sfânta Xenia ajuta ma ..ca fica mea Gabriela ..sa alunge frica ..sa poata termina scoala …
    Sa continue la facultate..sa asculte părinții
    AMIN !!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]