Moaştele şi Minunile Sfântului Efrem cel Nou – Nea Makri

Sfântul Efrem cel Nou este numit „nou” deoarece viaţa şi sfintele sale moaşte au fost decoperite de curând, după 500 de ani de taină. A devenit cunoscut pentru minunile săvârşite la rugăciunea credincioşilor care au aflat despre pătimirile sale.

Mucenicia
Sfârşitul mucenicesc al Sfântului Efrem cel Nou este cutremurător, fapt care atrage mereu tot mai mulţi creştini însetaţi de sfinţenie. Turcii care au cucerit mănăstirea în care se afla sfântul au ucis pe ceilalţi monahi prin decapitare şi l-au luat pe Sfântul Efrem rob timp de 8 luni în care l-au torturat groaznic. A murit atârnat de un copac, străpuns peste tot cu piroane, împuns în pântece cu un fier înroşit.

Moaştele şi Minunile Sfântului Efrem cel Nou – Nea Makri

Rugăciuni şi Împliniri
Sfântul Efrem s-a arătat monahiei Macaria – cea care i-a descoperit moaştele şi multor altor persoane în vis, arătând prin aceasta prezenţa sa vie printre noi. Astăzi este cunoscut ca un mare făcător de minuni, poate unul din cei mai grabnici ajutători în boli şi necazuri. Cei care l-au chemat în ajutor mărturisesc că au primit dezlegare din probleme înainte să termine rugăciunea. Sfântul a promis să vină mereu în ajutorul celor care îl cheamă cu credinţă şi smerenie.

„Nu voi inceta să vin”

Moaştele şi Minunile Sfântului Efrem cel Nou – Mănăstirea Nea Makri

Oricine se poate ruga cu evlavie sfântului, prin citirea acatistului sau a paraclisului său. Cei care au trebuinţă urgentă de ajutor nu trebuie să facă rugăciuni speciale. O simplă cerere din inimă poate face minuni.

Sunt persoane care au promis Sfântului Efrem cel Nou flori, candele sau ceară pentru mormântul său în cazul în care le va împlini cererea. La scurt timp după aceste rugăciuni, sfântul răspunde cu dragoste şi aşteaptă să îţi împlineşti promisiunea.

Alţii au avut privilegiul de a ajunge la mormântul sfântului şi a se închina la Sfintele sale moaşte. Se pot trimite pomelnice, bani, haine şi ale daruri la mănăstirea în care acesta se odihneşte pentru a le atinge de racla trupului său. Mulţi s-au vindecat după ce au îmbrăcat sau au atins hainele sfinţite prin rugăciunile mucenicului.

Mănăstirea Buna Vestire din Nea Makri

Moaştele şi Minunile Sfântului Efrem cel Nou – Mănăstirea Nea Makri

Minunile Sfântului Mucenic Efrem cel Nou
Sfântul Efrem cel Nou este salvatorul celor aflaţi în primejdie, în deznădejde sau în boli. Este ocrotitorul celor împătimiţi de droguri. Datorită chinurilor cumplite suferite, sfântul Efrem priveşte la necazurile oamenilor cu milă şi dragoste. Este grabnic ajutător în boli incurabile, precum cancerul, hemoragii acute, leucemie, paralizie, epilepsie sau orbire.

Sfântul Efrem cel Nou ajută bolnavilor pe patul de moarte şi mai ales în timpul operaţiilor. Unii mărturisesc că au primit ajutor în procese, examene şi pericole de moarte: înec, foc şi sinucidere.

Moaştele Sfantului Efrem cel Nou izvorăsc bună mireasmă
Se spune că mitropolitul locului a auzit de sfinţenia mucenicului şi a mers la el spre închinare. Nefiind convins pe deplin de sfinţenia acestuia, şi-a aşezat mitra pe racla moaştelor şi a zis întru sine că dacă acolo este într-adevăr un sfânt, îi va da un semn. Şi minunea s-a petrecut, întrucât în timpul Liturghiei, din raclă a început să izvorască mir cu bună mireasmă, de culoare albă, groasă.

Moaştele Sfântului Efrem cel Nou

Moaştele şi Minunile Sfântului Efrem cel Nou – Nea Makri

Mormântul
Sfântul Mucenic Efrem cel Nou se află astăzi depus întreg în Mănăstirea Buneivestiri a Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu. Mănăstirea este aşezată la poalele Munţilor Penteli, pe Colina Neprihăniţilor, în localitatea Nea Makri, provincia Attica, Grecia.

Se pot trimite pomelnice şi rugăciuni la mănăstirea din Nea Makri, în limba greacă sau engleză.

Adresa
Sfânta Mănăstire a Buneivestiri a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu
Cod Postal: 190 05
Localitatea Nea Makri din periferia Attica, municipiul Marathon
Grecia
Telefon: 22940-91202

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.