Nu-I faceți lui Dumnezeu liste cu cereri – Pr. Nicolae Dima despre cum NU nu trebuie făcută rugăciunea

Rugăciunea este expresia cea mai concretă și elementară a iubirii noastre față de Dumnezeu. Atunci când iubești pe cineva vrei să te întâlnești cu el cât mai des, vrei să-i vorbești și să să petreceți împreună.

Din păcate, pentru mulți dintre noi, rugăciunea este resimțită ca pe o corvoadă. Sau ca pe o nevoință, ca pe o lucrare obligatorie din punct de vedere creștinesc sau duhovnicesc.

Nu-I faceti lui Dumnezeu liste de rugaciuni - Pr. Nicolae Dima

Nu-I faceti lui Dumnezeu liste de rugaciuni Captură foto – Pr. Nicolae Dima

„Rugăciunea nu este o datorie. Rugăciunea este un privilegiu”, spune Părintele Nicolae Dima. „Bieții de noi, care ne imaginăm că rugăciunea noastră este un hatâr pe care i-l facem noi lui Dumnezeu”.

Dumnezeu nu este impresionat de numărul de minute sau ore pe care le petrecem în rugăciune.

„Rugăciunea, fraților, este prima formă a iubirii noastre față de Dumnezeu”. Este realmente un privilegiu, o onoare să te pui în fața lui Dumnezeu și să vorbești cu El. Ce poate fi mai măreț, mai emoționant, mai înfricoșător de atât?

Cumpără cartea

Rugaciunea, o nesfarsita infaptuire

Rugaciunea, o nesfarsita infaptuire

Rugăciunea este convorbire și comunicare cu Dumnezeu. Ea nu trebuie privită ca o formă de nevoință sau ca un mijloc de a dobândi anumite foloase.

Sfântul Ioan Gură de Aur spune că nu trebuie să cerem în rugăciune cele pământești. Acest lucru arată cât de înaltă, nobilă și cerească este lucrarea rugăciunii.

„Ai nevoie de cele pământești? Normal! Atunci așteaptă-te să le primești în urma rugăciunii tale, făcută așa cum trebuie”.

Există anumite condiții care fac ca rugăciunea noastră să nu fie primită sau ascultată de Dumnezeu. „Când ai ratat rugăciunea? Atunci când Îi faci lui Dumnezeu liste cu ce are El de făcut pentru tine”.

Câți dintre noi nu mergem la Biserică și ne rugăm așa: „Dă-mi, Doamne și aia, dă-mi și aia”. Este evident că toți avem nevoie de sănătate, de bani, de cele materiale, de reușite în viață. „Dar nu le pune pe toate acestea așa, derizorii cum sunt ele, în fața lui Dumnezeu”.

Cumpără cartea

Rugaciunile cele mai folositoare

Rugaciunile cele mai folositoare

Oare Cel Care a creat toată lumea văzută și nevăzută nu știe că avem trebuință de ele? Însuși Mântuitorul ne încredințează de atotștiința lui Dumnezeu în privința necesităților noastre biologice și pământești.

Oare Cel ce ne creat pe noi nu știe că avem nevoie de hrană, de îmbrăcăminte, de un loc de muncă, de putere pentru a munci?

Mântuitorul Îl numește aici pe Dumnezeu Tată al nostru. Vrea să ne arate că Dumnezeu se poartă cu noi ca un părinte iubitor, care are grijă de fiii săi și le dă cele ce au nevoie. De aceea Mântuitorul ne spune să nu ne facem griji excesive cu privire la cele materiale.

Grija față de trup trebuie să pice pe locul doi. În cererile noastre adresate lui Dumnezeu trebuie să primeze cele duhovnicește, cele veșnice.

„La Dumnezeu ne ducem cu inima noastră fragedă, pregătiți să absorbim lumina, nu ne ducem cu sacul gol ca să punem în el cartofi și toate celelalte care ne mai trebuie pentru salatele vieții noastre”.

Citește șiPentru a deveni cerești avem nevoie de pâinea cea mai presus de fire a Sfintei Împărtășanii – Ierom. Arsenie Boca

Sursă articol: Pr. Nicolae Dima, Vrei să ai rugăciune puternică? Iată cum făcea Sfântul Ioan Gură de Aur: https://www.youtube.com/watch?v=Gjh68hfdrf0&ab_channel=Pr.NicolaeDima

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.