Dumnezeu vrea pacea, oamenii vor pacea și totuși războaiele nu încetează. Cine-și râde de oameni? Părintele Arsenie Boca

Hristos a spus despre Sine că este Calea, Adevărul și Viața. A-L urma în aceste atribute înseamnă a avea pururea pace în suflet.

Și totuși, ce facem cu pacea din afara noastră? De unde atât gâlceavă și vrăjmășie între oameni?

parintele arsenie boca chilie

Parintele arsenie boca chilie

Dumnezeu vrea pacea, oamenii vor pacea și totuși războaiele nu se mai termină. Cine-și râde de oameni? Satana!

Diavolul este cel care ațâță războiul cel dintre noi, folosindu-se de anumiți oameni care s-au pus în slujba lui. Și cum de ajung unii slujbașii lui satana? Prin aceea că încep să se închide la un idol și-și vând sufletul.

Unul din acești idoli este capitalismul, spune Părintele Arsenie, adică închinarea la bani.

  Cumpără cartea  

Cuvinte vii

Pentru apărarea acestui idol modern, marii bogătași nu pregetă să arunce săracii lumii într-un nou război”.

Închinătorii la idoli sunt în stare de orice pentru a-și apăra idolul. Banii le ia mințile și îi transformă în adevărate fiare, capabile de orice fel de rău, inclusiv de război.

Miza războaielor sunt banii, adunați prin jafuri, corupție, nedreptăți și asuprirea celor săraci. „El (satana) creează oamenilor idoli, și oamenii se măcelăresc apărându-și idolii”.

  Cumpără cartea  

Fiti voi insiva sfinti in toata petrecerea vietii

Fiti voi insiva sfinti in toata petrecerea vietii

Bogăția este cea mai de preț valoare, pe care puternicii pământului o pun mai presus de orice, chiar și de Dumnezeu sau de mântuirea sufletului.

Trebuie să știm că pacea pe care ne-o dorim cu toții nu este fundamentată pe coordonate externe. Întotdeauna vor exista certuri, conflicte și dispute între oameni, chiar și între cei apropiați, pentru satana își bagă coada. El cu asta se ocupă, numele lui fiind „dezbinătorul”.

Oricât de mult am căuta pacea în afara noastră, nu o vom găsi. „Pacea este a lui Dumnezeu. El e „Domn al păcii”. Dumnezeu este pacea noastră și doar El dă pace sufletului. Aceasta este adevărata pace, o pace care nu este lumească și pe care nu ne-o poate asigura nimeni altcineva decât Domnul.

 Cumpără cartea 

Razboiul si biblia

Razboiul si biblia

În cântarea îngerilor se zice așa: „Slavă întru cei de sus luui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire” (Luca 2, 14).

Părintele Arsenie concluzionează de aici că starea de pace, chiar și cea din lume, atârnă de un lucru.

Pacea e în funcție de slava pe care o dau oamenii lui Dumnezeu. Când oamenii I-o refuză, pacea nu se mai află printre ei”.

Când oamenii vor înceta să mai aducă slavă lui Dumnezeu, atunci se va lua pacea de pământ.

Sfinții martiri, care umplu calendarul bisericesc ar avea azi mult de lucru în ogorul Domnului. Acum sunt mai mulți idoli de dărâmat, „idoli nu dau oamenilor pace”.

Aceste cuvinte au fost rostite de Părintele Arsenie Boca în anul 1950, într-o predică la Mănăstirea Prislop în ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Sursă articol: Arsenie Boca, Sfântul Gheorghe și problema păcii, Se umplu măsurile și se plinesc vremile, Editura Credința Strămoșească, 2013pp. 71-72

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.