Atunci va veni sfârșitul – Părintele Arsenie Boca

Preocuparea pentru sfârșitul lumii nu este de dată recentă. Această frământare o aveau și apostolii, pe vremea când Îl urmau pe Domnul, întrebându-L când va fi sfârșitul.

Sfântul Apostol Ioan scria, încă din vremea lui, că este ceasul de pe urmă: „[…] Acum mulți antihriști s-au arătat; de aici cunoaștem noi că este ceasul de pe urmă” (I Ioan 2, 18-22).

Atunci va veni sfarsitul - Pr. Arsenie Boca

Atunci va veni sfarsitul – Pr. Arsenie Boca: Adevarul

Evanghelistul Ioan îl numește pe antihrist mincinosul și „cel ce tăgăduiește că Iisus este Hristosul”. Așa îl putem recunoaște pe antihrist și slujitorii săi. Căci duhul lui se află deja în lume.

Orice duh, care nu mărturisește pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ați auzit că vine acum este chiar în lume” (I Ioan 4, 3).

Și dă mărtuie Sfântul Ioan zicând că mulți amăgitori sunt acum în lume, care nu mărturisesc întruparea lui Hristos (II Ioan 1, 7).

Apocalipsa Sfantului Ioan

Cumpara cartea Apocalipsa Sfantului Ioan

Îngrijorarea cu privire la apropierea Apocalipsei este cu atât mai mare în zilele noastre. Creștinii simt că duhul lumii merge împotriva lui Dumnezeu.

Pe când trăia Părintele Arsenie Boca, unii tineri l-au întrebat despre sfârșitul lumii. Un student a vrut să afle de la părintele cum vor fi chinurile din vremea lui antihrist.

Părintele i-a spus că acele chinuri vor fi cumplite, căci „în ele va lucra toată puterea satanei”. Atât de strașnice vor fi încât „vor întrece toate prigoanele câte s-au întețit asupra creștinilor de la început și până în zilele acelea”.

De dincolo am sa va ajut mai mult

De dincolo am sa va ajut mai mult

Altcineva l-a întrebat când va fi sfârșitul. Iar Părintele i-a dat câteva semne:

Când fărădelegile vor încleșta mintea și inima oamenilor și-i vor sălbătici așa de tare, încât vor zice că nu le mai trebuie Dumnezeu și biserică și preoți”.

Lepădarea oamenilor de Dumnezeu avansează tot mai tare. Mulți vor ajunge să se încreadă doar în ei înșiși, având ștearsă din mintea lor orice pomenire a lui Dumnezeu.

Vor înainta atât de mult cu tehnologia și vor deveni atât de egoiști și mândri încât vor crede că nu au nevoie de niciun Dumnezeu.

Prin aceasta putem cunoaște apropierea sfârșitului, a mai zis Părintele Arsenie, prin sălbăticirea și nebunia urii oamenilor. Când acestea se vor înteți peste tot pământul, atunci va veni sfârșitul.

Căci prin firul iubirii se suie oamenii la Dumnezeu. Și tot pe calea iubirii se coboară Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt la oameni, spunea Părintele Arsenie.

Sursă articol: Radu Ghimans, Primii pași pe Cărarea Împărăției: https://www.youtube.com/watch?v=TM-fXa5PTbs&ab_channel=radughimans

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.