Rugăciune pentru izbăvirea de otravă din mâncare și băutură și de necurăția de pe lucruri

Rugăciunea pentru izbăvirea de otravă din mâncare și băutură este adresată Sfântului Teona.  Acesta a trăit în Egipt, în secolul al 3-lea.

Era cel mai vestit vrăjitor din imperiu, însă după ce a crezut în Hristos, a sfârșit ca mucenic. De aceea creștinii îl cinstesc ca pe un mare mijlocitor și grabnic ajutător în primejdiile și necazurile venite din ispita celui rău.

Rugaciune pentru izbavirea de otrava din mancare

Rugaciune pentru izbavirea de otrava din mancare: Freepik.com

Izbăvitor de vrăji, blesteme și lucrarea diavolului

Sfântul Mucenic Teona este considerat „izbăvitor de vrăji, de blesteme și de toată lucrarea diavolească.

Cei care se confruntă cu astfel de probleme pot citit Acatistul Sfântului Teona, dar și rugăciunea de mai jos, care cuprinde cereri pentru diferite atacuri ale diavolului.

Ne putem ruga Sfântului Teona chiar și pentru hrana pe care o luăm zilnic, ca să fim apărați de boli. Nimeni nu mare are astăzi siguranța că alimentele sunt curate și sănătoase.

De aceea, înainte de a ne mânca, trebuie să spunem rugăciunile care se citesc la vremea mesei și să însemnăm bucatele cu semnul Sfintei Cruci. Asemenea trebuie să facem și cu hainele pe care le îmbrăcăm și cu orice facem.

Rugăciune pentru izbăvirea de otravă din mâncare și băutură și de necurăția de pe lucrurile

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Sfinte Mucenice Teonas, cel ce mai înainte ai fost cel mai mare vrăjitor al Imperiului, care ai fost chiar și învățător al altor făcători de rele, dar mai apoi ai lepădat rătăcirea și ai devenit ostaș al Domnului Hristos, caută cu milă spre noi, cei înviforați de cumplita furtună a războiului duhovnicesc.

Biruiește toate vrăjile, blestemele și atacurile pe care slujitorii întunericului le trimit spre noi. Alungă toată otrava din mâncare și din băutură și distruge necurăția de pe haine sau de pe lucrurile pe care le atingem, să nu ne întinăm cu cele nesfinte.

Redă bărbaților bărbăția și femeilor rodnicia pântecelui, ca să nască prunci sănătoși și credincioși. Dezleagă paguba și neputința și fii pentru noi veșnic păzitor.

Împreună cu toți sfinții biruitori de vrăjitori din ceruri, mijlocește la Sfânta Treime să ne fie trupul sănătos, mintea întreagă, inima încălzită spre rugăciune și sufletul curățit de păcate.

Ca să ajungem a ne desfăta de lumina nepieritoare a Raiului, împliniți în viața noastră pământească și primind cununa vieții veșnice, acum și în vecii vecilor. Amin”.

Surse articol:

1. Acoperământul Maicii Domnului, Acatistul Sfântului Mucenic Teonas Egipteanul – Izbăvitorul de vrăji, blesteme și de toată lucrarea diavolească (5 ianuarie): https://acoperamantulmaiciidomnului.wordpress.com/2024/06/18/acatistul-sfantului-mucenic-teonas-egipteanul-izbavitorul-de-vraji-blesteme-si-de-toata-lucrarea-diavoleasca-5-ianuarie/
2. Pravila.ro, Sfinții Mucenici Teopempt și Teona (5 ianuarie): https://pravila.ro/sfintii-mucenici-teopempt-si-teona-5-ianuarie/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.