Rugăciune către Maica Domnului, mângâietoarea

Această rugăciune către Maica Domnului se găsește la finalul Catismei a doua din Psaltirea Maicii Domnului.

Vă recomand să citiți psalmi către Maica Domnului, mai ales în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, la praznicele ei sau la vreme de necaz.

Rugaciune catre Maica Domnului, mangaietoarea

Rugaciune catre Maica Domnului, mangaietoarea

Rugăciunile adresate Maicii Domnului sunt cu adevărat mângâiere pentru sufletul întristat și amărât. Ea însăși este mângâietoarea și bucuria celor necăjiți.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este maica a toată mângâierea, căci ea a născut pe Cel Care a izbăvit omenirea din moartea cea veșnică.

Maica Domnului este Maica Vieții, a luminii, a bucuriei depline. Ea șterge lacrimile celor care plâng din pricina necazurilor sau a păcatelor și se pocăiesc cu umilință.

Psaltirea Maicii Domnului cu scris mare

Psaltirea Maicii Domnului cu scris mare

Ea alină zdrobirea inimii și ridică pe cei căzuți în deznădejde din cauza greutăților vieții sau a patimilor de care sunt cuprinși.

Pentru ca Maica Domnului să ne asculte rugăciunile și să le ducă înaintea Fiului ei trebuie ca și noi să ne silim să ascultăm de Mântuitorul și să împlinim voia Lui.

Aceasta este „evanghelia” Maicii Domnului, anume cuvântul ei cel mai de preț pentru noi: „Să faceți tot ce vă va spune (Hristos)”; de El să ascultați”.

Rugăciune către Maica Domnului mângâietoarea

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Preasfântă și Preacurată Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, Fecioară Maria, știu că sunt spurcat și necurat și nevrednic și plin de tot păcatul!

De aceea, ca unul ce sunt vinovat, cu multă rușine și cu lacrimi cad și strig către tine: „Stăpâna mea, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-mă, ajută-mă și mă mângâie pe mine nevrednicul robul tău (numele).

Maică a toată mângâierea, nu înceta a-L ruga pe Fiul tău și Dumnezeu, căci sufletul meu ticălos și păcătos a coborât în adâncul răutăților, iar eu păcătosul și întinatul, gândindu-mă la păcatele mele cele dinainte și cele de acum, grăiesc: nu este nicio răutate pe care, eu ticălos, să n-o fi făcut.

De aceea, mă înspăimânt și mă tem de Fiul tău și Dumnezeul meu și de dreapta Lui judecată. Pentru aceasta, cu inimă zdrobită și cu lacrimi strig către tine:

Milostivește-te, Stăpâna mea, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, care cu mintea de sin stăpânitoare am călcat îndreptările și poruncile Fiului tău și Dumnezeului meu!

Nu mă lăsa să pier în spurcăciunile și deprinderile mele cele păctoase, ci trimite-mi milele tale cele bogate. Tu, ceea ce ești Maica îndurărilor și milostivirilor, nu mă trece cu vederea pe mine cel pierdut, ci întoarce-mă și mă scoate din tina păcatului, precum de demult Fiul tău a scos-o pe desfrânată, pe fiul cel risipitor și pe vameșul.

Dăruiește-mi izvoare de lacrimi și spală-mi întinăciunea păcatelor mele. Nu mă lepăsa, nu te scârbi de mine, spurcatul, ci cu apele îndurărilor tale, stinge sufletul meu cel aprins de patimi necurate.

Izbăvește-mă de flăcările cu care mă aprind demonii. Răpește-mă din fața acestor câini care mă latră. Vreau să văd cum îi alungi de la mine pe acești diavoli întunecați, predându-mă în mâinile luminoșilor și bunilor îngeri!

Căci tu ești Născătoarea de Dumnezeu, mântuirea păcătoșilor, apărătoarea și întoarcerea celor deznădăjduiți, mângâierea celor întristați.

Fiul tău și Dumnezeul nostru te-a dăruit mie, celui ce te chem din toată inima, ca pe o mijlocitoare!

Miluiește-mă, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, pe mine, nevrednicul, pentru milostivirea Fiului și Dumnezeului nostru. Amin”.

Buchet de rugaciuni catre Maica Domnului

Buchet de rugaciuni catre Maica Domnului

Citește și: Psaltirea Maicii Domnului – catisma 2 (psalmii 9-16)

Sursă articol: Psaltirea Maicii Domnului, p. 9

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.