Să nu ieșiți din casă fără să spuneți aceste cuvinte – vă vor proteja de vrăji și de oameni răi

Farmecele și vrăjile nu mai sunt un subiect tabu în zilele noastre. Nici nu se mai lucrează întru ascuns, ci pe față.

Internetul este plin de horoscoape, prezicători, cititori în cărți, magicieni, tehnici de spiritism, vrăjitori și vrăjitoare. Aceștia își desfășoară lucrarea vădit, pe bani și mulți sunt care cred în ei și cad în plasa diavolului.

Cuvintele care te apara de vraji si farmece

Cuvintele care te apara de vraji si farmece

Sfântul Nicodim Aghioritul ne arată o armă puternică împotriva vrăjilor. Dacă vreți să vă feriți de această lucrare diavolească ce poate veni asupra voastră, trebuie să spuneți u următoarele cuvinte:

Mă lepăd de tine, satana și de toată slujirea ta și de toată trufia ta”.

Aceste cuvinte sunt făgăduința pe care nașii au dat-o pentru noi la Sfântul Botez. Pe acestea trebuie să le învățăm și să le avem totdeauna pe buze, ca să nu le uităm.

Să nu ieșim din casă până nu vom rosti acest crez, ca să ne ferească Dumnezeu de lucrarea oamenilor răi.

„Acest cuvânt vă va deveni car de luptă și toiag de fier ca să nu vă temeți ori de câte ori veți ieși afară din casele voastre, de întâlnirile bune și rele ale oamenilor, nici de întrebări și de sunetele și de zborurile păsărilor”.

Aceste cuvinte prin care mărturisim lepădarea noastră de satana și de toți slujitorii lui trebuie să le rostim și în casele noastre și în afara caselor noastre, spune Sfântul Nicodim Aghioritul.

„Și dimineața, și seara și totdeauna și peste tot. Dar mai ales ori de câte ori aveți să ieșiți afară din casa voastră, fără acest cuvânt să nu ieșiți”.

Iar când rostim aceste cuvinte, să ne însemnăm pe noi cu semnul Sfintei Cruci, întipărindu-l mai ales pe fruntea noastră.

Acest cuvânt însoțit totodată cu semnul crucii va deveni un turn de nebiruit pentru voi, ca să nu vă temeți nici chiar de diavolul însuși, cu toată linia lui de luptă și cu toată armata lui”.  

Cuvântul acesta și semnul Crucii ne va fi nouă toiag, armă și turn neînvins. Căci de nimic nu se teme mai tare necuratul decât de Hristos Cel răstignit.

Nu numai om care ne iese în cale, dar nici diavolul însuși nu va putea să-ți vatăme ceva, văzându-te apărat peste tot cu aceste arme”.

Și nu numai să spunem cu buzele acest cuvânt, ci să îl și păzim. Căci mulți sunt tentați să apeleze la serviciilor așa-zișilor prezicători sau la vrăjitori atunci când au necazuri, boală sau suferă vreo pierdere ori trec prin vreo încercare grea.

Acest cuvânt vă va împiedica, atunci când sunteți bolnavi, să mergeți să chemați vrăjitori și vrăjitoare ca să vă împrăștie cărbuni, sau să vă lege la cap și la mâini amulete și potcoave”.

Cei care se duc la vrăjitori și prezicători încalcă voturile pe care le-au dat la Botez, ei sau nașii de Botez.

Cei care se duc la vrăjitori, descântătoare și cei care lucrează cu farmece se fac ei înșiși slujitori ai diavolului.

Făgăduințele date la Sfântul Botez se vor cere de la noi în ziua Judecății, anume lepădarea de satana și unirea cu Hristos.

Să nu uităm că în sluja Botezului am fost pecetluiți cu harul Preasfântului Duh pe mădularele și simțurile noastre. Oare le vom da pe acestea diavolului?

Citește și:

Rugăciune către Sfântul Ciprian pentru îndepărtarea duhurilor rele, vrăjilor și blestemelor
Pecetluiește-ți cu Sfânta Cruce fruntea, trupul, pieptul, inima, buzele, ochii și urechile, și nu te vei mai teme de farmece sau de vrăji – Sfântul Chiril al Alexandriei
Rugăciune împotriva vrăjilor, a părintelui Ilarion Argatu

Sursă articol: Literatură Duhovnicească, Cum afli dacă ai făcute vrăji și cum scapi de ele: Sfântul Nicodim Aghioritul: https://www.youtube.com/watch?v=Y0lgGJOs7Tg&ab_channel=Literatur%C4%83Duhovniceasc%C4%83

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.