Rugăciune pentru liniștirea sufletelor înfricoșate și întristate
Această rugăciune pentru liniștirea sufletelor înfricoșate și întristate poate fi citită în mai multe situații.
Fie la vreme de necaz în familie, precum dezbinare, ceartă și neînțelegeri, fie la vreme de boală sau primejdie mare.
Frica se cuibărește în sufletul nostru atunci când ne clătinăm în credință. Acest sentiment l-a avut și Sfântul Apostol Petru când mergea pe apă.
Cât timp se uita la Hristos, reușea să înainteze spre El, însă în clipa în care s-a îndoit că poate face aceasta, a început să se scufunde. De aceea și Mântuitorul i-a zis: „Puțin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?” (Matei 14, 31).
Îndoiala a apărut în mintea lui Petru atunci când a privit în jur și a văzut vântul și valurile puternice. Luându-și ochii de la Mântuitorul, a început să simtă teamă din cauza fenomenelor exterioare amenințătoare.
La fel simțim și noi, când suntem învăluiți de necazurile vieții, ne pierdem cu firea și strigăm la Dumnezeu să ne scape, să ne întindă o mână de ajutor, să ne scoată la liman.
Mântuitorul este pacea noastră și singurul Care poate liniști sufletele noastre la vreme de încercare.
După Înviere, când a mers în mijlocul apostolilor care erau zăvorâți în casă de frica iudeilor, primele cuvinte pe care le-a spus au fost cuvinte de liniștire: „Pace vouă!”
Iar înainte de pătimirile Sale le-a spus că pacea pe care o dă El nu este precum pacea lumii (Ioan 14, 27). Este pacea dumnezeiască, pe care având-o cineva, nu se tulbură, nici nu se mai înfricoșează de ceva.
Ori de câte ori avem dificultăți în viață și sufletul ni se face ghem din cauza fricii, să ne ridicăm privirea la icoana Domnului nostru Iisus Hristos, liniștitorul Cel sfânt și minunat al valurilor primejdioase și înfricoșătoare.
Rugăciune pentru liniștirea sufletelor înfricoșate și întristate
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
„Doamne, Iisuse Hristoase, Mântuitorul nostru, trimis ai fost de Dumnezeu-Tatăl pe pământ ca să salvezi neamul omenesc de la moarte, Care prin însăși a Ta răbdare neclintită și smerenie necuprinsă ai suferit batjocoră, răni, cruce și moarte, fără împotrivire.
Vino între noi și-n casa noastră, precum în mijlocul ucenicilor Tăi ai venit după Înviere zicându-le „Pace vouă!” și ai liniștit sufletele lor înfricoșate și întristate.
Mântuitorul și ocrotitorul vieții noastre, liniștește sufletele noastre cele zbuciumate și înviforate. Pacea Ta cea nestricată dă-ne-o nouă, Iubitorule de oameni, nu precum o dau oamenii. Și bucuria Ta fă-o deplină în noi, astfel ca nimic să nu zdruncine credința și liniștea familiei noastre.
Liniștitorul cel sfânt și minunat al valurilor înspumate și salvatorul Sfântului Apostol Petru din vâltoarea mării, liniștește-ne și pe noi sufletește și trupește, căci mult suntem afundați în cumplita mare a păcatelor și a deznădejdii.
Iisuse, Tu ești lumina cea dumnezeiască, mai presus de cuget și de simțire, Tu ești pacea celor tulburați, împovărați și împresurați de necaz. Păzește-ne pe toți de toată vătămarea și ispita, pentru ca îndulcindu-ne din ajutorul Tău și cu îngerii Tăi cei sfinți fiind păziți, toți cu credință să cântăm:
„Domnul este ajutorul nostru, nu ne vom teme, căci Tu ești, Dumnezeule, întărirea noastră, Stăpânitor puternic și Domn al păcii, și împărăția Ta este împărăție veșnică”.
Citește și:
Rugăciune pentru liniște sufletească
Rugăciune pentru pace și liniște în casă
Rugăciune pentru liniște (pentru cei care nu pot dormi)
Rugăciunea este singurul remediu care poate potoli supărarea, aducând liniște și pace în inimile și în casele noastre
Sursă articol: Calendarul Ortodox, Rugăciunea care aduce pace și înțelegere în familie: https://calendarulortodox.ro/rugaciuni/rugaciunea-care-aduce-pace-si-intelegere-in-familie/