Îngerii ne protejează, ne ajută, dar ne și pedepsesc

Îngerii au două roluri principale: unul îndreptat spre Dumnezeu, iar celălalt spre oameni. Ambele sunt roluri de slujire ale lui Dumnezeu.

Atunci când lucrează în viața oamenilor, aceasta este tot o împlinire a voii divine.

Ingerii ne protejeaza, ne ajuta, dar ne si pedepsesc

Ingerii ne protejeaza, ne ajuta, dar ne si pedepsesc: Doxologia

Îngerii Îl slăvesc neîncetat pe Dumnezeu, prin tot ceea ce fac. Sunt împlinitori plini de râvnă ai poruncilor Lui și slujitori devotați ai Săi în lucrarea de mântuire a oamenilor.

Îngerii sunt împlinitori ai poruncilor lui Dumnezeu dar și vestitori ai voii Lui. Sunt solitori sau mesageri ai Celui Preaînalt.

Sfânta Scriptură ni-i arată pe îngeri a fi călăuzitori, sfătuitori, ocrotitori și ajutători ai noștri.

Sfinții îngeri nu sunt pur și simplu purtători ai mesajului divin, ci purtători ai puterii Sale”.

Intervenția îngerilor în viața oamenilor se face numai prin voia lui Dumnezeu. Îngerii nu fac nimic din voie proprie, ci se supun deplin ascultării față de cuvântul lui Dumnezeu. Ei intervin doar acolo unde sunt trimiși.

Îngerii împlinesc inclusiv poruncile cele mai aspre ale lui Dumnezeu. Îi apără pe oameni de pericole și de ispite, dar îi și pedepesc pe aceia care săvârșesc nelegiuiri și nu se pocăiesc.

Îngerii îi sprijină și îi ajută pe oamenii credincioși, temători de Dumnezeu și împlinitori ai cuvântului Lui. Iar pe cei necredincioși se silesc să îi aducă la cunoștința lui Dumnezeu și la pocăință.

Îngerul păzitor ne însoțește în toată vremea vieții noastre, până la ultima suflare. Din acel moment, el devine călăuză a noastră în lumea spirituală în care am intrar, dar și martor al apărării noastre.

Îngerul păzitor se luptă cu demonii din văzduhuri pentru sufletul nostru, arătând împotriva lor toate faptele noastre bune. După ce trecem de vămile văzduhului ei înfățișează sufletul nostru înaintea lui Dumnezeu.

Relația noastră cu îngerul păzitor poate fi una bună sau rea, în funcție de alegerile noastre, de felul în care viețuim. Îngerul păzitor are misiunea de a ne ajuta la mântuire. El ne susține în lupta cu patimile, cu diavolii.

Îngerii sunt aliații noștri împotriva duhurilor răutății. Cu cât luptăm de partea lor prin voința noastră aplecată spre bine, cu atât luptă și ei de partea noastră contra forțelor rele. 

Chiar dacă lumea angelică pare de neatins pentru om, cu cât mai mult acesta sporește în cunoașterea lui Dumnezeu și experierea Lui, cu atât mai mult se apropie de îngeri.

Distanța dintre noi și îngeri se diminuează sau chiar dispare pe măsură ce omul crește din punct de vedere duhovnicește.

Omul poartă în el chipul lui Dumnezeu și este chemat la atingerea asemănării Lui. Cu cât se desăvârșește mai mult, cu atât mai mult se transformă într-un înger, adică într-o ființă plină de lumină, de înțelepciune, de virtute.

Citește și:

Ce învățăm de la îngeri și cum putem deveni asemenea lor?
Sfinții Arhangheli sunt îngerii care îi ajută cel mai mult pe oameni
Când aveți greutăți și ispite, alergați la ajutorul îngerilor!

Sursă articol: Pemptousia.gr, Care este lucrarea îngerilor? https://www.pemptousia.gr/2023/10/pio-ine-to-ergo-ton-angelon/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.