Rugăciune mântuitoare pe care să o spui în fiecare zi

Această rugăciune mântuitoare a fost alcătuită de Arhimandritul grec Ioil Giannakopoulos. Ea cuprinde mai multe cereri care vizează mântuirea.

Cel care se îndeletnicește cu această rugăciune cere de la Dumnezeu întărire în credință, în dragoste, înțelepciune.

Rugaciune mantuitoare pe care sa o spui in fiecare zi

Rugaciune mantuitoare pe care sa o spui in fiecare zi

El devine totodată conștient de virtuțile pe care trebuie să le lucreze și de patimile care se opun acestora și care sălășluiesc în adâncimea sufletului uman.

Rugile noastre nu trebuie să fie sofisticate sau alcătuite din multe cuvinte. Ele trebuie să fie sincere și personale. Atunci când rugăciunea izvorăște din suflet, este simplă și curată.

Neștiind cum și pentru ce să ne rugăm, trebuie să cerem lui Dumnezeu să se facă voia Lui cu noi. Să ne păzească nevătămați cu harul Său; să ne țină aproape de El și să ne ghideze viața astfel încât să dobândim mântuirea.

Mântuitorul ne-a lăsat rugăciunea „Tatăl nostru” ca model de rugăciune. Chiar dacă sufletul are diferite nevoi, stări și dorințe, cuvintele „facă-se voia Ta” le acoperă pe toate.

Atunci când conștientizăm că numai Dumnezeu știe ce este folositor pentru noi, nu mai cerem altceva decât să se facă voia Lui în viața noastră.

Rugăciune mântuitoare

Dumnezeul meu, cred în Tine, întărește-mi credința. Nădăjduiesc în Tine, statornicește-mi nădejdea. Te iubesc, înmulțește dragostea mea către Tine. Mă pocăiesc pentru păcatele mele, sporește-mi pocăința.

Dumnezeul meu, Te ador, pentru că Tu ești începutul meu. Te doresc, pentru că Tu ești răsuflarea mea. Îți mulțumesc, pentru că Tu ești binefăcătorul meu veșnic. Te chem, pentru că Tu ești singurul meu ocrotitor.

Dumnezeul meu, călăuzește-mă cu înțelepciunea Ta, mângâie-mă cu mila Ta și ocrotește-mă cu puterea Ta. Ție Îți încredințez: gândurile mele, cuvintele mele, faptele mele, supărările și necazurile mele. Încât, de aici înainte nu mă voi mai gândi decât la Tine, nu voi vorbi decât despre Tine, nu voi lucra decât pentru Tine și nu mă voi mâhni decât pentru Tine.

Doamne, întărește voința mea, încât să vreau ceea ce vrei Tu și cât vrei Tu, pentru că vrei Tu. Rogu-Te, să-mi luminezi mintea, să-mi stăpânești voința, să-mi curățești trupul și să-mi tămăduiești sufletul.

Dumnezeul meu, ajută-mă să ispășesc păcatele pe care le-am săvârșit, să părăsesc patimile și slăbiciunile care mă stăpânesc și să lucrez virtuțile, pentru a împlini voia Ta. Umple-mi inima de dorința de a trăi în virtute, de ură și scârbă pentru neputințele mele, de lepădarea de lume.

Ajută-mă să biruiesc plăcerea prin lepădarea de sine, furia prin blândețe și starea căldicică prin râvna dreptei-credințe. Nu mă lăsa niciodată să uit a însoți luarea-aminte cu rugăciunea, mâncarea cu înfrânarea, îndatoririle și strădania cu hotărârile mele.

Doamne, fă-mă să mă îngrijesc a avea mereu conștiință dreaptă, înfățișare exterioară cuviincioasă, discuții ziditoare și purtare blândă. Fă ca mereu să mă sârguiesc să biruiesc firea, să urmez harul, să păzesc legea Ta și să mă dovedesc vrednic de mântuire.

Dumnezeul meu, dă-mi să înțeleg micimea pământului, măreția cerurilor, iuțeala timpului și întregimea veșniciei. Fă-mă să mă pregătesc în fiecare zi de moarte, să-mi fie frică de judecata Ta, să mă feresc de iad și să izbutesc la sfârșit a merge în Rai, pentru a slăvi, lăuda și binecuvânta în veacurile nesfârșite marele și preasfântul Tău nume, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin”.

Citește și:

Rugăciunea lui Iisus duce mai repede la mântuire – Sfântul Paisie de la Neamț
Rugăciunea Sfântului Dimitrie al Rostovului pentru cei care vor să pună început bun de mântuire
Rugăciune pentru mântuirea sufletului, a Sfântului Dimitrie al Rostovului
Rugăciune către Maica lui Dumnezeu pentru mântuirea sufletului

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.