Rugăciune pentru copilul bolnav
Bolile nu îi ocolesc, din păcate, nici pe cei mici. Copiii sunt de multe ori încercați cu tot felul de suferințe, încă de la vârste fragede.
Părinții se simt copleșiți din pricina durerii celor mici și nu de puține ori îi încearcă un sentiment de deznădejde. Își văd neputința și mai tare suferă din cauză că nu pot face nimic pentru a ridica suferința copiilor lor.
Mulți părinți se deschid spre Dumnezeu și prin aceasta reușesc să depășească momentele dificile din viața lor. Copiii au mare nevoie de rugăciunea părinților, mai ales atunci când se îmbolnăvesc sau traversează o perioadă grea.
Mama trebuie să se roage neîncetat pentru copiii ei. Doar așa poate avea inima împăcată că Dumnezeu le poartă de grijă și rânduiește pentru ei ceea ce le este de folos.
Așa cum l-a purtat pe bebeluș în pântece luni de zile, tot așa trebuie să îl poarte în rugăciunea ei permanent, cerând ocrotirea și povățuirea lui de la Dumnezeu și de la toți sfinții.
Inclusiv copiii trebuie deprinși de mici cu rugăciunea. Ei înșiși trebuie învățați să ceară de la Dumnezeu cele ce au nevoie. Prima rugăciune pe care o pot învăța copiii este rugăciunea Îngerului Păzitor.
Teologul și istoricul rus Nikolai Evgrafovici Pestov aprecia că rugăciunea părinților este deosebit de puternică și cântărește mult la Dumnezeu. Cine ar putea trece cu vederea cererea unei mame îndurerate? Cum ar putea Dumnezeu să Își întoarcă fața dinspre lacrimele unor părinți care suferă pentru copiii lor?
„Puterea rugăciunii părintești este atât de mare, încât se întâmplă ca Dumnezeu să n-o refuze. Rugăciunea părinților are în fața lui Dumnezeu o mare putere, căci dragostea fierbinte duce la rugăciune fierbinte, iar rugăciunea fierbinte nu rămâne neauzită”.
Prima și cea mai importantă cerere a părinților trebuie să fie cea legată de mântuirea copiiilor lor. Se poate ca Dumnezeu să îngăduie o boală grea în viața unui copil și aceasta să-i fie lui spre mântuire.
De aceea, părinții trebuie să ceară de la Dumnezeu ceea ce le este de folos copiilor și nu ceea ce cred ei că este bine.
Pe această rugăciune de mântuire se bazează toate celelalte cereri. La fiecare rugăciune, părinții trebuie să ceară să se facă voia lui Dumnezeu și nu voia lor. Trebuie să arate o credință puternică în pronia divină și să nu se tulbure în vremea necazurilor.
Rugăciune pentru copilul bolnav
„Te rugăm, Doamne, vindecă durerea acestui copil, robul Tău (numele). Alungă de la el toată boala și toată neputința. Tu, Care ești doctor al sufletelor și al trupurilor, arată și acum puterea milostivirii Tale.
Vindecă-l pe el, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, cu rugăciunile pe care le înalți înaintea Fiului tău și Dumnezeul nostru.
Vindecați-l pe el, sfinților care ați primit de la Dumnezeu darul tămăduirii și ați vindecat mulțime de bolnavi.
O, Doamne Iisuse Hristoase, primește puțina noastră rugăciune pentru copilul acesta (numele). Stinge-i focul ce l-a cuprins, încetează-i boala, ridică-l din patul durerii, întru slava numelui Tău. Că Tu ești Cel care vindeci neputințele, Hristoase Dumnezeule, și Ție slavă Îți înălțăm în veci. Amin”.
Citește și:
Cum pot fi explicate bolile și suferința copiilor?
Mama trebuie să se roage cu mâinile întinse spre Hristos, ca El să-i îmbrățișeze tainic copiii
De ce este bine să împărtășim copiii în fiecare duminică
Surse articol:
1. Rugăciune pentru copilul bolnav, Părintele Arsenie Boca – Cărarea Împărăției și Psaltirea lui David, Psalmii 31-60, Vol. II, Editura Cristimpuri, Ploiești, 2014, pp. 208-209
2. Nikolai Evgrafovici Pestov, Când are cea mai mare putere rugăciunea părinților? Doxologia: https://doxologia.ro/cand-are-cea-mai-mare-putere-rugaciunea-parintilor