Rugăciunea are mare putere în familie – Sfântul Paisie Aghioritul

Nu doar mama și tata trebuie să se roage în casă. Inclusiv copiii trebuie deprinși de mici cu acestă minunată îndeletnicire duhovnicească.

Sfântul Paisie Aghioritul spunea că rugăciunea făcută în familie are mare putere.

Rugaciunea are mare putere in familie

Rugaciunea are mare putere in familie

Aveți necazuri în familie? Puneți copiii să se roage – îndemna Părintele Ioanichie Bălan de la Mănăstirea Sihăstria.

Cei mici, prin curăția și sinceritatea lor, atrag milostivirea lui Dumnezeu asupra întregii case. Rugăciunea copiilor este puternică deoarece ea izvorăște dintr-o inimă bună și neprihănită.

Nu știți că atunci când e un necaz mare în casă, cel mai important lucru e să pui copiii să se roage? Să vezi ce bine merge în casa aceea unde sunt copii mici, nevinovați și se roagă!

Aceasta o „confirmă” Sfântul Paisie, printr-un exemplu adevărat. Doi copii, prin rugăciunea lor, au atras harul lui Dumnezeu asupra casei lor și au ajutat la rezolvarea neînțelegerilor dintre părinți.

Rugăciunea are mare putere în familie. Cunosc doi frați care cu rugăciunea lor au reușit nu numai să facă să nu se despartă părinții lor care aveau probleme, ci chiar să se iubească și mai mult”.

La acest „rol” al copiilor în casă nimeni nu prea se gândește din perspectivă duhovnicească. Iată un motiv în plus ca părinții să îi învețe pe copii de mici să se roage, să mulțumească pentru toate și să ceară ajutor atunci când au nevoie.

Nu numai părinții trebuie să se roage pentru copii atunci când aceștia au probleme, ci și copiii trebuie să ceară ajutorul lui Dumnezeu când mama și tata trec prin necazuri.

Copiii au mare trecere la Dumnezeu deoarece sunt blânzi și lipsiți de răutate. Iată cât de mult poate face rugăciunea lor! Nu numai că au prevenit un divorț, ci au crescut și mai mult dragostea dintre părinți.

Atunci când ceva merge rău într-o familie, toți trebuie să înalțe rugăciune către Dumnezeu pentru a depăși cu bine ispita sau încercarea respectivă. 

Toate sunt cu putință celui care crede și cere. La modul ideal, toți membrii unei familii ar trebui să se roage împreună. Să aprindă candela și să îngenuncheze înaintea icoanei. Acolo este cu adevărat multă putere și mult har de la Dumnezeu.

Sfântul Paisie a continuat cu un alt exemplu din viața acelor copii, pe care tatăl i-a îndemnat să se roage pentru un alt frate de-al lor mai mic, care se îmbolnăvise:

Veniți să-L rugăm pe Dumnezeu ca, ori să-l facă bine, ori să-l ia, pentru a nu mai suferi”. Și de data aceasta rugăciunea a biruit. S-au rugat toți împreună și copilul s-a făcut sănătos.

Părintele Iosif Trifa spunea că prin rugăciune ne construim o relație cu cerul și cu Cel ce stăpânește cerul și pământul.

Prin această legătură primim dar și putere de sus. Această putere nu vine din altă parte decât de la Dumnezeu, însă trebuie să o cerem și să o atragem în viața noastră.

Citește și:

Rugăciune pentru certuri și neînțelegeri în familie
Rugăciune pentru întărirea familiei
Rugăciune pentru casă și bunăstarea familiei

Surse articol:

1. Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul, Rugăciunea în familie are mare putere, Doxologi: https://doxologia.ro/rugaciunea-are-mare-putere-familie
2. Irineu, Episcop de Ecaterinburg, Învățați-l pe copilul vostru să se roage, Doxologia: https://doxologia.ro/invatati-l-pe-copilul-vostru-sa-se-roage
3. Mi-e dor de cer – viața Părintelui Ioanichie Bălan, Editura Sihăstria
4. Părintele Iosif Trifa, Când stai în genunchi și mâinile ți se strâng în rugăciune, atingi cerul, Doxologia: https://doxologia.ro/cand-stai-genunchi-mainile-ti-se-strang-rugaciune-atingi-cerul-0

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.