Rugăciune către Sfântul Ciprian pentru îndepărtarea duhurilor rele, vrăjilor și blestemelor

Creștinii care se află sub influența duhurilor rele pot citi rugăciuni către Sfântul Mucenic Ciprian. Acesta este prăznuit în Biserica Ortodoxă pe data de 2 octombrie, împreună cu Sfânta Muceniță Iustina.

Este cunoscut ca unul din cei mai puternici izbăvitori de vrăji, blesteme și toată lucrarea diavolului.

Rugaciune catre Sfântul Ciprian pentru indepărtarea duhurilor rele, vrajilor si blestemelor

Rugaciune catre Sfântul Ciprian pentru indepărtarea duhurilor rele, vrajilor si blestemelor: Evz.ro

Viața Sfântului Ciprian, izbăvitorul de farmece și duhuri rele

Sfântul Ciprian a trăit în secolul al 2-lea în Antiohia, în timpul împăratului păgâd Deciu. Înainte de a veni la credința creștină se îndeletnicea cu filosofia și fermecătoria. Era unul din ce mai vestiți vrăjitori ai vremii, fiind închinător la zeul Apolo.

Din pricini numai de Domnul știute, a rânduit ca acest slujitor al mincinosului diavol să vină la Adevăr și să fie luminat cu credința în Hristos printr-o minune dumnezeiască.

Un tânăr din cetate cu numele de Aglaid vroia să ia de soție pe o tânără creștina, care se numea Iustina. Nevoind ea să se mărite cu un necredincios, Aglaid a apelat la farmecele lui Ciprian.

Acesta și-a pus în aplicare toate metodele de vrăjitorie pe care le știa, dar niciuna nu izbuti să o înduplece pe tânăra Iustina să accepte pe Aglaid.

Toate farmecele lui se izbeau de zidul credinței tinerei fete și așa, cu puterea lui Hristos, a alungat toată lucrarea diavolească ce se făcea asupra ei.

În urma eșecului și a minunii la care fusese martor, Ciprian se convertește la creștinism și începe a propovăduia credința cea dreaptă. Pentru aceasta este închis cu fiarele sălbatice fără ca acelea să îl vatăme cu ceva. După ce a fost supus la multe chinuri împreună cu Iustina, amândoi sunt dați spre moarte în Nicomidia.

Mărturia Sfântului Ciprian dă mărturie de slăbiciunea diavolului și de puterile sale mincinoase:

„Pierzătorule și al tuturor înșelătorule, vistierul a toată necurăția și înșelăciunea, acum ți-am cunoscut neputința, că dacă de umbra crucii te temi și de numele lui Hristos te cutremuri, apoi ce vei face când singur Hristos va veni asupra ta? Dacă pe cei ce se însemnează cu crucea nu-i poți birui, apoi pe cine vei scoate din mâinile lui Hristos?

Acum am cunoscut că nu ești nimic și nu poți nimic și nu au putere de izbândire”.

Mâna dreaptă a Sfântului Ciprian se află în Biserica Sfântul Ciprian – Zlătari și este făcătoare de minuni.

Rugăciune pentru îndepărtarea duhurilor rele

O, sfinte plăcut al lui Dumnezeu, sfințite mucenice Ciprian, grabnic ajutător și rugător celor ce aleagră la tine, primește de la noi această cântare de laudă și cere pentru noi de la Domnul: tărie în neputințe, mângâiere în necazuri și tuturor toate cele ce sunt de folos vieții noastre.

Înalță către Domnul puternica ta rugăciune, ca să ne păzească de căderea în păcat, să ne învețe adevărata pocăință, să ne izbăvească de căderea în păcat, să ne învețe adevărata pocăință, să ne izbăvească de robia diavolului și de toată lucrarea duhurilor necurate și să ne izbăvească de cei ce ne asupresc pe noi.

Fii nouă apărător asupra vrăjmașilor văzuți și nevăzuți. Dăruiește-ne răbdare când suntem ispitiți, iar în ceasul sfârșitului nostru să ne păzești de chinitori la vămile văzduhului.

Ca de tine fiind călăuziți, la Ierusalimul cel de sus să ajungem și în Împărăția cerurilor să ne învrednicim cu toți sfinții să slăvim și să cântăm Preasfântul Nume al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh în vecii vecilor. Amin”.

Citește și:

Rugăciune pentru tămăduire de rănile pricinuite de duhurile rele
Psalmul 17 – o armă puternică împotriva duhurilor rele
Rugăciune către Sfânta Mironosiță Maria Magdalena (22 iulie), izbăvitoarea de duhurile necurate
Sfântul Ciprian (2 oct.) – risipitorul de farmece și vrăji, și vindecător de boli

Surse articol:

1. Rugăciune pentru îndepărtarea duhurilor rele, Părintele Arsenie Boca – Cărarea Împărăției și Psaltirea lui David, Psalmii 31-60, Vol. II, Editura Cristimpuri, Ploiești, 2014, p. 213
2. Creștin Ortodox, Sfântul Ciprian – izbăvitor de vrăji, blesteme și toată lucrarea diavolească: https://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-ciprian-izbavitor-vraji-blesteme-toata-lucrarea-diavoleasca-157463.html
3. Creștin Ortodox, Sfântul Ciprian: https://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-ciprian-farmece-blesteme-vraji-119550.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.