Rugați-vă pentru orice lucru aveți nevoie și Dumnezeu vă va da – Sfântul Luca al Crimeei

Unii se sfiază să se roage pentru cele de trebuință vieții de zi cu zi. Alții nu știu că se pot ruga chiar și pentru nevoile de bază ale trupului atunci când sunt în lipsă.

Sfântul Luca al Crimeei spune că lui Dumnezeu Îi putem cere orice. El Însuși ne spune să cerem și ni se va da, să batem la ușa milostivirii Sale și ni se va deschide.

Rugati-va pentru orice lucru aveti nevoie si Dumnezeu va va da

Rugati-va pentru orice lucru aveti nevoie si Dumnezeu va va da: Libraria Sophia

Cum voi cuteza să vin la marele și înfricoșătorul Dumnezeu cu rugăciunea mea pentru necazurile și supărările de zi cu zi? Cum voi cuteza să-L tulbură pe marele Dumnezeu cu măruntele mele nevoi, cu măruntele mele suferințe?”

Cine se tulbură gândind astfel greșește, spune Sfântul Luca. Mântuitorul ne-a spus că Dumnezeu Tatăl știe cele ce avem trebuință mai înainte ca să cerem de la El (Matei 6, 8).

El se îngrijește de crinii câmpului, de păsările cerului și de toate animalele, dându-le lor hrană la vreme potrivită. El Însuși este dăruitorul hranei și chivernisitorul tuturor celor necesare vieții.

Cel ce adăpi munții din cele mai de deasupra ale Tale, din rodul lucrurilor Tale se va sătura pământul. Cel ce răsari iarbă dobitoacelor și verdeață spre slujba oamenilor. Ca să scoată pâine din pământ și vinul veselește inima omului” (Ps. 103, 14-16).

Animalele însele cer de la Făcătorul lor hrana de care au nevoie, adăpost și protecție. Puii leilor mugesc ca să apuce și să ceară de la Dumnezeu mâncarea lor” (Ps. 103, 22).

Dumnezeu se îngrijește cu atât mai mult de făptura sa cea mai de preț, care este omul. Pe om Dumnezeu îl iubește mai mult decât orice, deoarece l-a făcut după chipul și asemănarea Sa.

Lumea a fost zidită prin revăsarea iubirii dumnezeiești”. Prin Dumnezeu toate s-au făcut. Prin El toate își au obârșia și ființa. Fără Dumnezeu nimic nu ar exista, nimic nu s-ar face, nimic nu ar putea dăinui.

Iubirea lui Dumnezeu a făurit întreaga lume”, spune Sfântul Luca. El este izvorul vieții care le hrănește pe toate din iubirea Sa nemărginită.

Toate către Tine așteaptă ca să le dai lor hrană la bună vreme. Dându-le Tu lor vor aduna, deschizând Tu mâna Ta, toate se vor umple de bunătăți” (Ps. 103, 28-29).

Chiar și în rugăciunea domnească, pe care Mântuitorul ne-a învățat să o rostim zilnic, cerem de la Părintele ceresc pâinea cea spre ființă sau pâinea cea de toate zilele. Mântuitorul ne-a arătat că Îl putem numi pe Dumnezeu „Tată al nostru”, ceea ce arată cât de mult ne iubește și se îngrijește de noi.

Căci care tată, dacă fiul său îi cere pâine nu-i va da, sau îi va da piatră? Sau de va cere pește îi va da șarpe? Și totuși, Dumnezeu se poartă cu noi cu și mai multă dragoste decât are tatăl spre fiii lui trupești.

Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El!” (Luca 11, 11-13)

Pe Dumnezeu nu-L putem vedea cu ochii trupești, însă aceasta nu înseamnă că El a plecat undeva departe și ne-a lăsat de izbeliște. Cel ce le-a adus pe toate din neființă la ființă, oare își va întoarce fața Sa dinspre ele?

Dumnezeu nu încetează nicio clipă să-și ia ochii de la zidirea Sa. Cel ce le-a creat pe toate și a zis că toate sunt bune foarte, „tot acest bine pe care l-a făcut nu a rămas lipsit de grija Lui”.

Dumnezeu este Iubirea Însăși, iar „iubirii îi stă în fire să poarte de grijă de cel spre care este îndreptată”.

Toate se află în mâna Lui și sub oblăduirea Lui. Pe toate le face spre binele și folosul nostru. Dumnezeu nu ne-a creat doar pentru această lume. Ne-a făcut de la început nemuritori și cu suflet capabil să vieze în vecii nesfârșiți.

Chiar și după ce primii oameni au făcut neascultare și au căzut din slava Lui, Dumnezeu nu i-a abandonat.

Mai mult decât atât, a trimis pe Însuși Fiul Său în lume ca să ridice păcatul lumii, să ne împace cu El și să ne dea viața veșnică. Ce dovadă mai mare de iubire vrem?

Toată lumea se află sub pronia Lui”. Nu numai pe cei buni îi hrănește și îi apără, ci și pe cei răi și pe cei neascultători. El face să răsară soarele peste toți deopotrivă. Dumnezeu se îngrijește chiar și de „duhurile rele, a căror răutate o ține în frâu”.

Dumnezeu nu este nepăsător față de necazurile pe care le întâmpinăm în viața această pământească. El nu trece cu vedere niciunele din micile noastre nevoi.

Așadar, rugați-vă totdeauna lui Dumnezeu pentru tot ce vă trebuie, neltulburându-vă de gândul că este nevrednic de El a-I înălța rugi pentru nevoile voastre de zi cu zi”.

Omul trebuie să se roage asemenea copiilor care își întind mâinile spre părinții lor, cerând cele ce au nevoie.

Și cu multă credință datori sunt să aștepte ajutorul lui Dumnezeu în cele ce nu sunt împotriva voii Lui.

Citește și:

Nu există „coincidențe” sau noroc, ci doar purtarea de grijă a lui Dumnezeu
Arsenie Boca – “Dobândește-ți o mai bună încredere în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, că El îți simplifică o multitudine de griji”
Cum ne păzește Dumnezeu și noi nu pricepem – Sf. Paisie Aghioritul
Dumnezeu a pregătit pentru noi ceva mai bun decât lumea aceasta

Sursă articol: Cuvânt Ortodox, Rugați-vă pentru toate lucrurile de care aveți nevoie – Sfântul Luca al Crimeei: https://www.youtube.com/watch?v=zUO41ARnUUg&ab_channel=CuvantOrtodox

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]