Rugăciune pentru tămăduire de rănile pricinuite de duhurile rele

Când citim vindecările minunate din Biblie, sufletul nostru parcă prinde viață, iar mintea se luminează cu credința în atotputernicia Mântuitorului Hristos.

Atât de mare era mulțimea celor tămăduiți de bolile lor, încât toți Îl împresurau pe Iisus, vrând numai să se atingă de hainele Lui. Atât de mare era credința lor, încât vindecarea se petrecea pe loc. Dacă aceia n-ar fi crezut că Hristos poate să le redea sănătatea, vindecarea n-ar n-ar fi fost posibilă.

Rugaciune pentru tamaduire de ranile pricinuite de duhurile rele

Rugaciune pentru tamaduire de ranile pricinuite de duhurile rele: Theodorsart

Dumnezeu nu intervine cu forța în viața noastră. Ne-a creat liberi și ne respectă libertatea. El are nevoie de acceptul nostru, după cum a avut nevoie de aprobarea Fecioarei Maria pentru a lua trup și a veni în lume să-Și împlinească planul de mântuire.

Crezi că pot face Eu aceasta? Îi întreaba Mântuitorul pe cei bolnavi care veneau la Dânsul. Și dacă aceia mărturiseau credința, le spunea: „Fie ție după credința ta” și tămăduirea se producea chiar în ceasul acela.

Fericiți sunt aceia care L-au văzut pe Fiul lui Dumnezeu și s-au atins de El și s-au vindecat de bolile lor trupești și sufletești. Dar și mai mult îi fericește Domnul pe cei care n-au văzut dar au crezut sau vor crede în El, până la sfârșitul veacurilor.

Noi, cei de azi, prin aceeași credință tare în Hristos ne putem vindeca. Trebuie doar să ne apropiem de El și să-I cerem ajutorul cu toată puterea sufletului și cu toată încrederea că El ne poate tămădui de neputințele noastre.

Ne putem atinge de El prin rugăciune și așa vom lua vindecare sufletului și chiar trupului, dacă Domnul voiește.

Leprosul care l-a întrebat pe Hristos dacă vrea să îl curățească ne servește ca model de rugăciune. El nu I-a cerut Mântuitorului să-l vindece numaidecât. Ci i-a spus, cu multă smerenie și supunere: „Doamne, dacă voiești, poți să mă curățești”. Prin aceste cuvinte și-a arătat credința în puterea Lui dar și supunerea față de voia Lui cea dumnezeiască.

Aceste cuvinte „Dacă voiești”, sau „Facă-se voia Ta” sunt un model de rugăciune bineplăcută lui Dumnezeu deoarece nu tot ceea ce cerem ne este de folos. Trebuie să avem tăria să Îl lăsăm pe Dumnezeu să lucreze în viața noastră după cum voiește.

Nu toți bolnavii se vindecă, nu toți își recapătă sănătatea trupului, pentru că le este mai de folos lor să ducă această cruce mântuitoare a bolii. Cu cât mai mult trupul se topește, cu atât mai mult sufletul înflorește și prinde viață.

În această rugăciune, întâlnită în scrierile Sfântului Efrem, vedem dorința arzătoare a sufletului de a se tămădui de patimi. Această dorință – de a ne curăți de cugetele cele rele trebuie să ne stăpânească și pe noi, fie că pătimim sau nu trupește din pricina vreunei boli.

Sufletul bolește în fiecare dintre noi din pricina rănilor pe care le face păcatul. Iar vindecarea sufletului este mai de preț decât cea a trupului.

Rugăciune pentru tămăduire de rănile pricinuite de duhurile rele

Doamne! Arată asupra mea mila Ta și dăruiește-mi ușurare de împlinările pierzătorului, căci după ce m-a acoperit de răni, stă și mă batjocorește fără cruțare.

Deșteptat de ucenici, cu un singur cuvânt al gurii Tale ai potolit marea: auzi tânguirea și plânsul meu, potolește valurile mișcărilor pătimașe pe care vrăjmașul mântuirii mele mi le stârnește în suflet.

Cu o singură atingere de poala hainei Tale s-a vindecat femeia cu curgere de sânge: așa să se tămăduiască sufletul meu, din care vrăjmașul face să curgă neîncetat gânduri păcătoase, prin singură atingerea cu credința de Tine, Doctorul sufletelor și al trupurilor.

Arată, prin vindecarea mădularelor mele – pe care le-a acoperit vrăjmașul de răni, puterea vindecătoare a credinței în Tine, Tămăduitorul tuturor neputințelor. Fă ca rănile să nu mai fie, și acoperă locul lor cu virtuțile, ca să se rușineze vrăjmașul, care se bucură de pierzarea mea.

Iar cel mântuit de Tine, robul pe care l-ai umplut de bucurie și veselie, va lăuda harul Tău, Mielule fără de păcat, Care ai fost junghiat pentru mântuirea lumii, împăcând cerul și pământul”.

Citește și: Rugăciune 17 iulie către Sfânta Muceniță Marina, izbăvitoarea de duhuri rele și tămăduitoare de boli sufletești și trupești

Sursă articol: Creștin Ortodox, Tămăduiește-mă, Doamne, spre rușinarea vrăjmașului: https://www.crestinortodox.ro/rugaciuni/tamaduieste-doamne-spre-rusinarea-vrajmasului-161420.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.