Antihristul este deja în lume – Mitropolitul Demetrius al Americii

Antihristul este deja în lume. Este în lume de peste 2.000 de ani. Nu în chip văzut, ci într-un mod tot mai intens perceput de creștini.

Antihristul vine. Cu cât înaintăm mai mult în timp, cu atât mai aproape de noi este venirea lui, dar și a Mântuitorului.

Antihristul este deja in lume

Antihristul este deja in lume

Cu cât progresăm mai mult – în sens distructiv, cu atât mai mult ne îndreptăm spre acele zile înfricoșătoare.

Chiar dacă nu îl vedem pe antihrist, vedem lucrările lui în lume. Toți cei cu credință puternică și curată îi pot simți duhul.

Mitropolitul Demetrius al Americii spune că duhul lui antihrist este duhul înșelăciunii. El de la început a fost amăgitor și tatăl minciunii. Iar în vremurile din urmă va săvârși multe amăgiri și înșelăciuni. Va scorni multe minciuni, încercând să îi corupă pe toți.

Chiar și cei drepți sau credincioși vor fi amăgiți, încât nu vor mai ști care e adevărul de minciună. Nu vor mai putea deosebi binele de rău.

Sfântul Ioan ne avertizează cu privire la aceasta și spune că trebuie să cercetăm duhurile, să vedem de unde sunt și dacă sunt bune: „Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu”(I Ioan, 4, 1).

Apostolul Ioan ne spune și cum să îi recunoaștem pe slujitorii lui antihrist:

„Copii, nimeni să nu vă amăgească. Cel ce săvârșește dreptatea este drept, precum Acela drept este. Cine săvârștește păcatul este de la diavolul, pentru că de la început diavolul păcătuiește. Pentru aceasta S-a arătat Fiul lui Dumnezeu, ca să strice lucrurile diavolului” (I Ioan 3, 7-8).

Binele de rău îl vom deosebi dacă ne raportăm la poruncile lui Dumnezeu și la învățătura Mântuitorului și sfinților apostoli.

„Oricine e născut din Dumnezeu nu săvârșește păcat […]. Prin aceasta cunoaștem pe fiii lui Dumnezeu și pe fiii diavolului; oricine nu face dreptate nu este din Dumnezeu, nici cel ce nu iubește pe fratele său”. (I Ioan 3, 9-10).

Dreptatea, nepăcătuirea și iubirea sunt virtuțile care îi diferențiază pe creștinii adevărați. „Pentru că aceasta este vestea pe care ați auzit-o de la început, ca să ne iubim unul pe altul” (I Ioan, 3, 7-11).

Antihristul și slujitorii lui nu cred în Dumnezeu, nici în Fiul Lui: „Orice duh care nu mărturisește pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ați auzit că vine și acum este chiar în lume”. (I Ioan, 4, 3)

ÎPS Demetrius spune că venirea antihristului este o problemă de natură spirituală. Iată de ce trebuie să cunoaștem Scripturile, după cum ne îndeamnă Mântuitorul.

Dar nu este suficient să le știm. Trebuie să le citim cu smerenie și cu rugăciune, ca să ne umplem de cunoașterea adevărată pe care ne-o dă Duhul Sfânt. 

ÎPS Demetrius spune că la nașterea lui Iisus erau profeți care au proorocit că El trebuie să vină. Dar când Iisus S-a născut, nu au crezut în El. Știau Scripturile. Pentru ce dar nu au crezut că este Fiul lui Dumnezeu? De ce L-au respins? Pentru că duhul înșelăciunii era în inimile lor.

Niciuna din minunile pe care Hristos le-a făcut nu le-a atins inima, pentru că erau concentrați pe litera legii. Fariseii, cărturarii și iudeii din vremea lui Iisus nu credeau în El pentru că nu aveau duhul lui Dumnezeu. Nu erau preocupați de curățirea lor lăuntrică. Se rezumau doar la legea exterioară.

„Fericiți cei curați cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu” (Matei 5, 8). Iată o condiție importantă pentru a-L recunoaște pe Dumnezeu, pentru a primi învățătura Lui și pe Duhul Sfânt Care ne va „învața toate”.

Nimeni nu este curat cu inima, fără Dumnezeu. Trebuie să ne purificăm inimile prin pocăință”, spune Părintele Demetrius.

Să avem mare grijă. Așa cum mulți nu L-au recunoscut pe Hristos când a venit în lume, așa mulți nu-l vor recunoaște nici pe antihrist când acesta va veni, pentru că vor fi înșelați.

Acest duh al înșelăciunii este foarte periculos și înfricoșător, deoarece înseamnă că vom fi păcăliți „Nu vom putea discerne binele de rău. Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne izbăvească de această înșelare”.

Citește și:

Ce spunea Sfântul Porfirie despre Antihrist și 666
Frica de moarte, antihrist și sfârșitul lumii – singura armă care le spulberă
Sfânta Împărtășanie va da putere celor care nu se vor închina lui Antihrist – profeția Părintelui Elpidie
Rugăciune împotriva pecetluirii cu semnul lui Antihrist

Sursă articol: Orthodox Tradition, The antichrist is coming: https://www.youtube.com/watch?v=qfycExVVQi8&ab_channel=OrthodoxTradition

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.