Rugăciunea pentru cei adormiți este actul suprem de milostenie

Dacă vrei să faci o faptă bună și nu ai bani sau alte posibilități materiale, poți ajuta enorm de mult pe cineva cu rugăciunea.

Te poți ruga pentru cei bolnavi, pentru cei aflați în primejdii, în lipsuri și tot felul de necazuri.

Rugaciunea pentru cei adormiti este actul suprem de milostenie

Rugaciunea pentru cei adormiti este actul suprem de milostenie: Father Spyridon

Dar cel mai mare bine îl faci atunci când te rogi pentru pentru cei care nu mai pot face nimic pentru mântuirea lor, adică pentru cei adormiți.

Persoanele care s-au mutat din viața aceasta sunt ca și imobilizate. Sunt ca și legate de mâini și de picioare, în sensul că nu mai au posibilitatea să săvârșească fapte bune.

Însă cei vii, care îi poartă în suflet și se gândesc la mântuirea lor, pot face aceste fapte bune în dreptul lor. Pot investi în contul lor, ca niște binefăcători. Rugăciunea pentru cei morți este actul suprem de milostenie, spune Părintele Spyridon Bailey.

Cu toții avem persoane dragi care au plecat dintre noi și pe care îi purtăm în rugăciune. Ori de câte ori avem ocazia, facem milostenie în numele lor.

Citește și – Ce semnificație au parastasele pe care le facem pentru cei adormiți

Dar nu trebuie să uităm nici de cei pe care nu are nimeni să-i pomenească. Nici de cei care s-au sfârșit în necredință sau în nepocăință.

Văpaia chinului lor este cumplit, iar rugăciunea noastră pentru ei este ca o mângâiere răcoritoare.

„Suferința de dincolo de această viață este mult mai rea decât orice putem experimenta aici, în această lume”. Nimic nu se poate compara cu suferința prin care trec aceste suflete.

„Acele suflete care l-au respins pe Dumnezeu se confruntă dintr-odată cu adevărul că au respins mila Lui, au respins dragostea Lui, au respins iertarea Lui”.

Noi, cei vii, avem încă nădejde. Dumnezeu încă revarsă mila Sa peste noi și dacă ne deschidem inima spre El o putem primi.

După ce murim nu mai avem această șansă. Este greu să ne imaginăm chinul sufletelor care au nu L-au primit pe Dumnezeu în viața lor.

„Știind aceasta, să ne rugăm pentru cei iubiți ai noștri, mai ales pentru cei care au murit fără Hristos”.

Există nădejde și pentru ei. Chiar dacă ei înșiși nu se mai pot pocăi, nu se mai pot ajuta singuri, noi încă putem face multe pentru sufletele lor.

„Noi cei de pe pământ, care încă avem timp de rugăciune, Îl putem ruga pe Dumnezeu să fie milostiv”.

Speranță există pentru cei adormiți atâta timp cât Dumnezeu ne mișcă sufletele pentru a ne ruga pentru ei.

Citește și – Nu te lenevi să pomenești în rugăciune pe cei adormiți

Trebuie să folosim suferința noastră personală din această viață pentru a ne aduce aminte sau pentru a cugeta la suferința celor care au nevoie de rugăciunile noastre, spune Părintele Spyridon.  

„Chiar și sfinții din ceruri se roagă pentru cei răposați, privind la chinurile lor. Sfinții își aduc rugăciunile lor înaintea tronului lui Dumnezeu pentru adormiții noștri, iar noi trebuie să ne alăturăm mijlocirii lor.”

Cât suntem vii, trebuie să credem cu tărie în dragostea și milostivirea lui Dumnezeu, revarsată atât peste noi, cât și peste cei plecați dintre noi.

Citește și – Rugăciune pentru mântuirea celor adormiți

Sursă articol: Father Spyridon, The suffering to come: https://www.youtube.com/watch?v=FQQyewDAmg4&t=2s&ab_channel=FatherSpyridon

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.