Diavolul are mare putere asupra omului care nu se roagă

Diavolul îi ispitește pe cei care se roagă, iar pe cei care nu se roagă deloc, îi biruiește fără nicio luptă.

Părintele Simeon Zaharia, cel mai în vârstă călugăr de la Mănăstirea Sihăstria îndeamnă pe toți oamenii să se roage mai mult.

Diavolul are mare putere asupra omului care nu se roagă

Diavolul are mare putere asupra omului care nu se roagă

Cel care petrece fără rugăciune este o pradă ușoară pentru vrăjamșul diavol.

„Are mare putere diavolul asupra omului, când omul nu se roagă”.

Mitropolitul grec Hierotheos Vlachos spune că oamenii care viețuiesc fără harul lui Hristos sunt cu totul descoperiți în fața atacurilor celui rău.

„Potrivit Sfântului Diadoh al Foticeii, când harul dumnezeiesc nu sălășluiește în om, atunci în adâncul sufletului său se cuibăresc ca niște șerpi demonii”.

Dimpotrivă, celor care sunt înarmați cu puterea harului Sfântului Duh diavolul nu le poate face nimic. Îi poate ispiti, însă dacă au cugetare smerită și rugăciune puternică, harul îi păzește și rămân nevătămați.

„Omul în care sălășluiește harul lui Dumnezeu, deși este războit de diavol, nu pătimește nici un rău”.

Dacă mintea este adăpată de Har, demonii se mișcă împrejurul inimii ca niște nori întunecați, luând chipul feluritelor patimi. Scopul lor este să îl abată pe om de la rugăciune și de la unirea cu Dumnezeu.

Diavolii nu se tem de noi, ci de Dumnezeu Care viețuiește în noi și Care ne apără.

Sfântul Simeon Noul Teologul spune că diavolul, ca unul care a căzut din lumină și a devenit întunecat, viețuiește în întuneric și întunecă sufletul celui care nu are lumina lui Hristos ca să nu poate desluși săgețile plăcerilor.

„Lucrează îndeosebi în cei ce au sufletul neroditor, care nu se trezesc și mai cu seamă, în cei care nu s-au întrarmat cu armele Harului”.

De aceea spunea Sfântul Paisie Aghioritul că vrăjile se prind doar de aceia care nu se spovedesc.

„Ca să prindă vrăjile, trebuie ca cineva să dea drepturi diavolului. De unul care se spovedește nu se prind vrăjile, de le-ai arunca cu lopata asupra lui. Pentru că, atunci când se spovedește și are inima curată, vrăjitorii nu pot lucra împreună cu diavolii ca să-l vatăme”.  

Iar de este cineva de care s-au prins vrăjile, acela trebuie să se cerceteze pe sine să vadă cu ce a greșit de s-au prins vrăjile de el. Apoi să se pocăiască și să meargă să se mărturisească la duhovnic. Doar așa va înceta chinul lor.

De folos este și participarea la slujba Sfântului Maslu, precum și consumul de aghiazmă, prin care intră Hristos puțin înlăuntrul omului și astfel răul mai dă înapoi, spunea Părintele Paisie.

Surse articol:

1. TRINITAS TV, Părintele Simeon de la Mănăstirea Sihăstri: Acestea sunt ultimele mele cuvinte: https://www.youtube.com/watch?v=-g0D-l0Jaqw&ab_channel=TRINITASTV
2. Hierotheos Vlachos, Pe cine războiește diavolul și în cine lucrează? Creștin Ortodox: https://www.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/pe-cine-razboieste-diavolul-in-cine-lucreaza-154502.html
3. Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul, Cuviosul Paisie Aghioritul despre vrăji, posedare demonică și reîncarnare, Doxologia: https://doxologia.ro/vietile-sfintilor/cuvant-de-folos/cuviosul-paisie-aghioritul-despre-vraji-posedare-demonica

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.