Cum îi păzește Dumnezeu pe cei care rostesc rugăciunea lui Iisus

Rugăciunea lui Iisus este cea mai puternică pavăză împotriva diavolului. Unii părinți o consideră o adevărată armă nucleară, care distruge toate cursele celui rău.

Această rugăciune te apără de ispite, de primejdii și de orice rău s-ar abate asupra ta.

Cum ii pazeste Dumnezeu pe cei care rostesc rugaciunea lui Iisus

Cum ii pazeste Dumnezeu pe cei care rostesc rugaciunea lui Iisus: Marturie Athonita

Stareța Macrina Vassopoulos, fiica duhovnicească a Sfântului Iosif Isihastul, a cunoscut această protecție divină încă de când trăia în lume.

În viața ei se spune că într-o zi, pe când mergea la lucru, i-a apărut înainte diavolul și i-a spus:

„Ah, ce ți-aș fi făcut dacă nu țineai ceea ce ai în mână!”

Era vorba despre metanierul cu care rostea rugăciunea lui Iisus. După această descoperire minunată, Macrina a început să spună rugăciunea și mai mult.

Citește și – Rugăciunea „Doamne Iisuse” este un medicament pentru toate bolile

Maica Macrina a dat și o altă mărturie despre puterea rugăciunii lui Iisus.

Era un bătrân care avea în chilie un corb. Rugându-se acesta neîncetat, corbul auzea mereu „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă!

Pasărea a început a repeta după bătrân, deprinzându-se cu rugăciunea lui Iisus.

În una din zile, rămânând fereastra deschisă, corbul a zburat afară. Bătrânul îl auzea cum pasărea spunea „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă!”

S-a întâmplat ca asupra lui să năvălească un șoim. Dar de îndată ce a auzit rugăciunea lui Iisus, prădătorul s-a îndepărtat de el.

Corbul nu simțea lucrarea rugăciunii înlăuntrul său, însă rostind-o mereu, șoimul s-a înfricoșat când a auzit Numele lui Hristos și s-a temut să îl mănânce.

Citește și – Rugăciunea „Doamne Iisuse” este un medicament pentru toate bolile

Dacă astfel ocrotește numele lui Iisus păsările cerului și făpturile Sale necuvântătoare, cu atât mai mult ne va apăra pe noi de diavolii care neîncetat ne războiesc și caută să ne sfâșie.

„Cu atât mai mult pe noi ne va apăra și ne va sfinți harul lui Dumnezeu când rostim rugăciunea. Pentru că noi avem Harul Sfântului Duh înlăuntrul nostru și poate lucra”.

Uneori suntem și noi asemenea corbului. Că deși nu pricepem întru totul cuvintele rugăciunii, ea lucrează în suflet și ne sfințește.

Numele lui Hristos este viu și puternic să ne apere de cursele ispititorului.

 „Noi să rostim rugăciunea, și Dumnezeu cândva ne va umbri. Dumnezeu este răsplătitor, nu se poate să ne lase așa”.

Văzând osteneala noastră de a ne ruga în tot ceasul și în tot locul, Dumnezeu ne va răsplăti. Căci El nu rămâne niciodată dator celor care Îl caută cu credință și stăruință.

Și cum va răsplăti Domnul nevoința rugăciunii? Cu mângâiere, cu ocrotire, cu blândețe, cu pace, cu dumnezeiasca fericire, spune Maica Macrina.

„Și orice ar avea – fie ispite, fie epuizat de va fi, oricum ar fi, este cu neputință ca Harul lui Dumnezeu să nu-l umbrească, pentru că Numele lui Dumnezeu, când Îl rostește cineva, le binecuvintează pe toate”.

Citește și – Prin rostirea rugăciunii „Doamne Iisuse” inima se curățește și dobândește liniștea – Părintele Efrem Filotheitul

Surse articol:

1. Stareța Macrina Vassopoulos, În timpul rugăciunii suntem protejați de harul lui Dumnezeu, Doxologia: https://doxologia.ro/timpul-rugaciunii-suntem-protejati-de-harul-lui-dumnezeu
2. Mărturie Athonită, Despre Stareța Macrina Vassopoulos: https://marturieathonita.ro/despre-stareta-macrina-vassopoulos/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.