Cum putem simți prezența Maicii Domnului alături de noi? Ps. Epifanie

Viu este Domnul, Cel Căruia Îi stau înainte și Îi slujesc, spunea Proorocul David.

La fel de vii sunt toate chipurile de sfinți către care ne îndreptăm adesea rugăciunile.

Cum putem simți prezența Maicii Domnului

Cum putem simți prezența Maicii Domnului

Iar cel mai mare sfânt din Împărăția lui Dumnezeu este Maica Domnului.

Pentru a simți prezența lui Dumnezeu, a Preacuratei Maicii Sale și tuturor sfinților, trebuie să construim o relație vie cu ei. Maica Domnului este aproape de toți aceia care o cinstesc și o cheamă în ajutor.

Rugăciunea este până la urmă tot o formă de cinstire. Când te rogi Maicii Domnului înseamnă că recunoști puterea ei de mijlocire. Când îi ceri ajutorul, recunoști că ea poate să îți împlinească cererea.

Așa cum simțim dragostea celor dragi aproape de noi când suntem departe de ei, tot așa putem simți iubirea Maicii Domnului fără să o vedem.

Citește și – Cum o bucurăm și cum o întristăm pe Maica Domnului?

Când plecăm într-o călătorie, purtăm fotografia celor iubiți în buzunar și uitându-ne la ea, simțim prezența lor și dragostea lor față de noi.

Chiar dacă suntem departe în mod fizic unii de alții, iubirea este cea care creează punți și ne ține legați și uniți.

Sufletele oamenilor comunică și prin alte mijloace decât cele verbale, spune Preasfințitul Epifanie de Lidra.

Cel mai profund dintre toate este inima.

„În Psaltire se spune: „Adânc pe adânc cheamă…” O inimă cheamă cealaltă inimă”.

Față de Dumnezeu și față de Maica Domnului trebuie să avem o credință puternică, încât nici una din limitele acestei lumi să o poată știrbi.

Comunicarea cu ei trebuie să fie la fel de reală ca și cu o persoană care stă de față și ne privește și ne ascultă.

„Așa cum ne bucurăm de prezența unui om pe care-l vedem, și chiar dacă nu suntem aproape de el, iarăși ne bucurăm și îi vorbim cu mintea, la fel este și cu Maica Domnului”.

De ce creștinii o numesc sau o consideră mamă pe Maica Domnului? Pentru că ea este Maica lui Hristos, iar Hristos este Dumnezeul nostru.

„Maica Domnului și-a făcut simțită prezența de multor ori multor oameni. Fie simțit, fie prin alte căi”.

Pe Maica Domnului o putem simți îndată ce începem să vorbim cu ea. Să ne rugăm ei. Să îi aducem laude.

Putem să-i vorbim Maicii Domnului cu propriile noastre cuvinte, revărsând înaintea ei necazurile și durerile noastre. Sau putem citi Paraclisul sau un acatist închinat ei.

Cultul Maicii Domnului este vechi de când lumea și a rămas la fel de puternic și astăzi.

Citește și – Rugăciune către Maica Domnului „Alină întristarea mea”

Maica Domnului le era scut și liman, mijlocitoare fierbinte și chezașă înaintea lui Dumnezeu. La ea alergau la vreme de necaz și întristare, iar rugile lor nu rămâneau fără răspuns.

„Oamenii de dinaintea noastră, atunci când aveau vreo greutate, spuneau: „Preasfântă Fecioară!” Doreau, așadar, ca Maica Domnului să le fie aproape și să îi sprijine, să le vină degrabă în ajutor”.

„Cu alte ocazii, oamenii spuneau Acatistul Bunei Vestiri. Sau spuneau: „Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe no!”

Adică „scapă-ne din nevoi, izbăvește-ne din primejdii și reaua întâmplare”.

Apelând întotdeauna la mijlocirea și ajutorul ei, vom putea simți prezența ei în viața noastră și ocrotirea pe care în mod nevăzut o întinde asupra noastră.

Citește și – Rugăciune către Maica Domnului, ocrotitoare neobosită

Sursă articol: PS Epifanie de Lidra, Prezența vie a Maicii Domnului, Mănăstirea Dragomirna: https://www.youtube.com/watch?v=Kd_XwrOrRbY&t=66s&ab_channel=M%C4%83n%C4%83stireaDragomirna

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.