Momentele norocoase din viața noastră sunt de fapt intervenția minunată a lui Dumnezeu

Cuvântul „noroc” este deseori prezent pe buzelor noastre.

Îl folosim ori de câte ori ne referim la o situație în care am avut o reușită, am primit o șansă sau lucrurile ne-au fost favorabile.

Momentele norocoase din viata noastra sunt de fapt interventia lui Dumnezeu

Momentele norocoase din viata noastra sunt de fapt interventia lui Dumnezeu

Dacă ne uităm în dicționar, cuvântul „coincidență” înseamnă „potrivire întâmplătoare”.

Or, lucrurile în viața noastră nu sunt deloc întâmplătoare, ci proniatoare.

Exprimarea „am avut noroc” nu este corectă deoarece viața noastră nu stă sub semnul hazardului.

În realitate, nimic din ceea ce se întâmplă cu noi nu este întâmplător.

Nici măcar acele evenimente sau întâlniri pe care le catalogăm a fi simple coincidențe.

În realitate, ele sunt providențiale. Adică trimise, date de Dumnezeu spre folosul nostru.

Citește și – Nu există „coincidențe” sau noroc, ci doar purtarea de grijă a lui Dumnezeu

Dumnezeu se află la cârma vieții noastre. În chip nevăzut, ne dirijează spre locuri și întâlniri favorabile, prielnice, folositoare.

Ne îndreaptă spre persoane care ne pot ajuta într-un fel sau altul.

Lucrurile nu apar din senin în viața noastră. Nimic din cele bune care ni se întâmplă nu vin peste noi ca un noroc. Ci mai degrabă ca o binecuvântare.

Ele sunt mâna cea iubitoare a lui Dumnezeu care ne ghidează, ne poartă de grijă, ne mângâie, ne dăruiește cele de trebuință.

„Întâlnirile norocoase, conjuncturile norocoase sunt de fapt momente în care Dumnezeu lucrează din plin în viața noastră”.

Conștientizând aceste lucruri, ne vom corect imediat atunci când vrem să spunem că am avut noroc într-o situație sau alta.

Citește și – Voi știți ce este norcocul? Cel mai mare demon – Părintele Cleopa

Vom spune că Dumnezeu ne-a ajutat. Nu vom mai pune lucrurile bune din viața noastră pe seama norocului sau a propriilor alegeri.

Când realizezi că Dumnezeu este Dăruitorul a tot binele, nu vei mai avea tendința nici măcar să te mândrești sau să te încrezi doar în inteligența și priceperea ta.

Când viața ta se schimbă radical în bine, sau apare o șansă extraordinară pentru tine, sau găsești rezolvarea la o problemă dificilă, trebuie să știi că acest lucru nu se datorează ție.

„Ai un succes profesional, personal, în viața familiei tale? Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-I mulțumești lui Dumnezeu pentru ce ai primit”.

Recunoașterea ajutorului primit de la Dumnezeu ne ajută să cultivăm smerenia.

„N-o să știi niciodată cât de mult a lucrat Dumnezeu în proiectul tău. Dar e limpede că foarte mare parte din succesul tău I se datorează de fapt lui Dumnezeu”.

A recunoaște că nu tu ești singurul autor al realizărilor din viața ta nu este nici măcar un act de smerenie. Este o evidență incontestabilă.

„Este mai degrabă un gest de bun simț. Îi recunoști lui Dumnezeu partea lui de contribuție pe care o are la reușitele tale”.

Fără îndoială, reușita nu ar fi fost posibilă fără ca tu să pui partea ta.

Și care este partea ta? Voința, efortul, strădania, silința.

Chiar și pentru acestea trebuie să mulțumești lui Dumnezeu. Pentru că puterea de muncă și priceperea sunt tot daruri ale Lui.

Sursă articol: Părintele Nicolae Dima, Cum să ajungi la smerenie: nu fugi de adevărurile grele: https://www.youtube.com/watch?v=VZAkIiuaGS4&ab_channel=Pr.NicolaeDima

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.