Dumnezeu ne spune: Eu sunt hrana ta, îmbrăcămintea ta, sprijinul tău, scăparea ta

Dumnezeu este totul pentru noi, spune Sfântul Ioan Gură de Aur. Și dacă El este totul pentru noi, înseamnă că noi suntem nimic fără El.

Însuși Mântuitorul a spus că fără El nu putem face nimic. Și că omul nu poate avea viață în el însuși.

Dumnezeu este totul pentru noi

Dumnezeu este totul pentru noi: John Christian Fjellestad

„De vrei să te împodobești, împodobește-te cu podoaba Mea! De vrei să te înarmezi, înarmează-te cu armele Mele! De vrei să te îmbraci, îmbracă-te cu haina Mea! De vrei să te hrănești, hrănește-te la masa Mea! De vrei să călătorești, călătorește pe calea Mea! De vrei să moștenești, moștenește moștenirea Mea! De vrei să-ți zidești casă, zidește-ți casă în corturile Mele!”

Toate sunt de la Dumnezeu și toate la El se întorc.

Însăși existența noastră și tot ce avem sunt darurile Lui.

De aceea spune preotul la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie: „Ale Tale dintru ale Tale, Ție îți aducem de toate și pentru toate”.

Aceste cuvinte arată deopotrivă smerenia și recunoștința noastră față de darurile și binecuvântările lui Dumnezeu.

De aceea spunem „pe noi înșine și unii pe alții și toată viața noastră, lui Hristos Dumnezeu să o dăm”.

Pentru că Lui I se cuvine să îi dăruim, la rândul nostru, tot ce avem, tot ce facem, tot ce suntem.

„Eu nu-ți cer plată pentru cele ce-ți dau, ci-ți mai datorez și răsplată de vrei să te folosești de toate cele ale Mele!”

„Ce dărnicie o poate egala pe aceasta?” întreabă Sfântul Ioan Gură de Aur.

Natura care ne înconjoară și întreaga creație dau mărturie despre atotputernicia, dărnicia și iubirea lui Dumnezeu.

Pe om l-a creat după ce a făcut toate celelalte, ca să îl așeze ca un împărat peste toate făpturile și lucrurile zidite. Ca să se bucure de toate roadele pământului și de darurile lui Dumnezeu.

Ochii noștri au devenit însă opaci la minunile creației. Totul ni se pare normal, banal, firesc. Nu ne mai minunăm de frumusețile care ne înconjoară, de diversitatea vietăților, de felul în care Dumnezeu ne ocrotește și ne hrănește.

Deși ne-a dăruit atât de multe bunătăți și desfătări, nimic nu ne împlinește sufletul, decât însăși prezența lui Dumnezeu în noi.

Sufletul nostru nu își poate găsi odihnă în nimic altceva.

De aceea El ne spune:

„Eu sunt părintele tău, Eu sunt fratele tău, Eu sunt mirele sufletului tău, Eu sunt scăparea ta, Eu sunt hrana ta, Eu sunt îmbrăcămintea ta, Eu sunt rădăcina ta, Eu sunt sprijinul tău”.

Nici o fericire din lume nu este de ajuns pentru a sătura și mulțumi sufletul. De aceea zice Proorocul David:

„Au fericit pe poporul care are aceste bunătăți (adică multe bogății materiale). Dar fericit este poporul acela care are pe Domnul ca Dumnezeu al său” (Ps. 143, 15).

Citește șiStrăduiți-vă să găsiți în fiecare zi cel puțin 50 de motive pentru care să mulțumiți lui Dumnezeu

Fericit este sufletul al cărui mire este Hristos Dumnezeu.

„Eu sunt tot ce-ți dorești tu. Când Mă ai pe Mine, nu-ți lipsește nimic”.

Și spune Sfântul Ioan Gură de Aur mai departe că Dumnezeu nu este numai Creatorul și Părintele nostru, ci și slujitorul nostru. Este Cel Care cu mărinimie ne oferă toate cele ce avem nevoie și chiar mai mult decât merităm.

„Eu sunt slujitorul tău, pentru că am venit să slujesc, nu să fiu slujit. Eu sunt prietenul tău și mădular al trupului tău și capul tău și fratele tău și sora ta și mama ta. Eu sunt toate pentru tine. Nu trebuie decât să stai lângă Mine”.

Părintele Arsenie Papacioc spunea că nu este nimic pe care Dumnezeu să nu fi făcut pentru mântuirea noastră.

El a făcut totul pentru noi, a dat pe Fiul Său să fie moară în locul nostru, pentru păcatele noastre, și noi să ne facem moștenitori ai Raiului.

„Pentru tine, Eu M-am făcut sărac și pribeag, pentru tine am ridicat crucea și am coborât în mormânt, am venit pe pământ pentru tine, trimis de Tatăl, iar în Cer Mă rog pentru tine Părintelui Meu”.

Dumnezeu este totul pentru noi, dar și noi suntem totul pentru El. De aceea S-a jertit pentru noi. De aceea a coborât din slava cerească, și nu S-a rușinat să ia chip de rob, smerit și supus întru toate Tatălui ceresc.

De aceea a lăsat mărirea Sa și a venit în căutarea noastră. S-a făcut asemenea nouă ca să ne mântuiască.

„Tu ești totul pentru Mine, și frate și împreună-moștenitor și prieten și mădular al Trupului Meu”.

Înțelegeți acum de ce Dumnezeu ne-a poruncit să Îl iubim cu toată ființa noastră, cu toată puterea noastră, cu tot sufletul și cu tot gândul nostru?

Citește șiDe aceea este atât suferință în lume, boli și certuri în familie, pentru că am uitat de Dumnezeu – Părintele Cleopa

Sursă articol: Sfântul Ioan Gur de Aur, „Hristos spune: „Eu sunt toate pentru tine”, Urcuș Spre Înviere: https://www.urcusspreinviere.ro/931/hristos-spune-eu-sunt-toate-pentru-tine/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.