Rugăciune către Maica Domnului pentru izbăvirea din patima alcoolului

Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu. De aceea, nu trebuie să ne deznădăjduim atunci când conștientizăm că am păcătuit înaintea lui Dumnezeu.

Căci nu a greși este drăcește, ci a persista în păcat și a nu te îndrepta.

Rugăciune către Maica Domnului pentru izbăvirea din patima alcoolului

Rugăciune către Maica Domnului pentru izbăvirea din patima alcoolului

Rugăciunea pentru cei dependenți de alcool

Patima beției este cumplită și greu de biruit. Cel care bea peste măsură și se îmbată de băuturile amețitoare nu mare are mintea limpede.

Voința lui este slăbită și nu se poate slobozi prin forțele proprii de acest viciu.

De aceea cei dependenți de alcool, de droguri sau de alte vicii au mare trebuință de ajutorul celor din jur.

Iar cel mai mare ajutor pe care îl putem da unui om alcoolic este să ne rugăm pentru el.

Putem înălța rugăciuni direct Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Care Însuși a fost ispitit și a biruit pe diavol.

Îi putem chema îi ajutor pe sfinții lui Dumnezeu, care s-au arătat izbăvitori din felurite boli trupești și sufletești. Există rugăciuni puternice pentru izbăvirea din patima beției sau alte patimi pe care le putem face către Sfântul Mucenic Efrem cel Nou.

Citește și – Rugăciunea celui stăpânit de patima beției

O avem de asemenea caldă mijlocitoare și ajutătoare tare pe Maica Domnului.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu ascultă rugile tuturor celor care o cheamă cu inima îndurerată și plină de mâhnire.

Iar cei care se roagă pentru un om dependent de alcool simt o mare durere pentru acela. De aceea rugăciunea lor este ascultată.

Oricine se roagă cu durere pentru semenii săi și face aceasta din dragoste, trebuie să știe că Domnul primește cererea sa.

Rugăciunea pentru semeni este o mică jertfă pe care o aducem lui Dumnezeu, pentru că jertfim din timpul nostru.

Când ne rugăm pentru alții, spunea Sfântul Siluan Athonitul, este ca și cum ne-am vărsa sângele pentru ei.

Rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu pentru izbăvirea de patima beției

Preamilostivă Stăpână, la Acoperământul tău alergăm acum: rugăciunile noastre nu le trece cu vederea, ci ne auzi cu milostivire pe noi și vindecă-i pe frații și pe surorile și pe rudeniile noastre și pe toți cei stăpâniți de greaua patimă a beției și din această pricină îndepărtați de maica lor, Biserica lui Hristos.

O, Milostivă Maică a lui Dumnezeu, atinge-te de inimile celor pătimași (numele lor) și degrabă ridică-i din căderile păcătoase, adu-i pe ei la înfrânarea mântuitoare.

Roagă-L pe Fiul tău, pe Hristos, Dumnezeul nostru, să ne ierte nouă greșelile noastre și să nu abată milele Sale de la poporul Său, ci să ne întărească în trezvie și curăție.

Primește, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, rugăciunile maicilor care varsă lacrimi pentru copiii lor, ale soțiilor care se tânguiesc pentru soții lor, ale copiilor sărmani care sunt părăsiți de părinții cei rătăciți, și ale noastre, ale tuturor celor ce cădem înaintea ta.

Și să ajungă această strigare a noastră, cu rugăciunile tale, la tronul Celui Preaînalt. Acoperă-ne și ne păzește de vânarea celui viclean și de toate cursele vrăjmașului, iar în ceasul cel cumplit al ieșirii noastre, ajută-ne să trecem fără poticnire prin vămile văzduhului și cu rugăciunile tale, ne izbăvește de osânda cea veșnică, să ne acopere pe noi mila lui Dumnezeu, în vecii nesfârșiți. Amin”.

Citește și – Rugăciune pentru vindecarea celor stăpâniți de patima beției

Sursă articol: Rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu pentru izbăvirea de patima beției, Carte de Rugăciuni, Editura Felicitas, Stockholm, 2019, pp. 285-286

 

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.