Rugăciune pentru cel care are arsuri sau răni deschise mari

În una din cele mai recente cărți de rugăciune închinate Sfântului Efrem cel Nou apar creștinii pot găsi rugăciuni speciale pentru o mulțime de boli.

Iată câteva exemple: arsuri, răni deschise, dureri cumplite, cancer, leucemie, epilepsie sau alte boli și răni ale sufletului, infarct, atac cerebral, intervenții pe creier, dureri de cap, diabet, dependență de droguri sau boli care nu pot fi vindecate prin mijloace doctoricești.

Rugăciune pentru cel care are arsuri sau răni deschise mari

Rugăciune pentru cel care are arsuri sau răni deschise mari: Realitatea Spirituala -Viata si minunile Sfantului Efrem cel Nou

În fiecare din aceste rugăciuni, cel suferind îi cere Sfântului Efrem vindecare, dar și putere să îndure durerea și neputința de care este stăpânit.

Deși rugăciunile sunt formulate la persoana întâi, pe care să le citească însuși bolnavul, ele pot fi citite și de cei apropiați ai săi.

Sunt multe cazuri în care cel ce pătimește are dureri atât de mari, încât nu se poate ruga pentru el însuși. În aceste clipe, el are nevoie de rugăciunea celor din jur. A familiei, a prietenilor, a cunoscuților.

Citește și – Rugăciunea celui covârșit de mulțimea durerilor către Sfântul Efrem

Sfântul Efrem cel Nou este unul din cei mai mari mucenici ai credinței ortodoxe creștine. Chinurile la care a fost supus întrec orice închipuire.

A fost întemnițat, înfometat și bătut cumplit. Turcii i-au bătut piroane în cap, l-au spânzurat de un copac și i-au înfipt un ruga aprins în pântece.

Durerile pe care le-a răbdat par mai presus de fire, și totuși el a rămas neclintit în credința sa, la fel ca mulți alți mucenici pătimitori.

Harul lui Dumnezeu este Cel Care le dădea putere să îndure aceste înfricoșătoare cazne.

De aceea, toți cei care simt că nu mai pot suferi apăsătoarele chinuri ale durerilor, pot să alerge la mijlocirea Sfântului Efrem cel Nou.

Acest mare sfânt este un grabnic ajutător. El dă atât mângâiere trupească, cât și izbăvire sufletească din felurite patimi și neputințe.

Citește și – Rugăciunea celui ce pătimește durerile cancerului

Rugăciune a celui ce pătimește arsuri sau are răni mari deschise

Sfinte Mare Mucenice Efrem, ne înfricoșăm și numai a gândi la pătimirile tale martirice, la mulțimea de cazne, batjocori, răni, arsuri, loviri care s-au abătut asupra ta.

Nicicum nu putem pricepe cum este cu putință ca în asemenea împrejurări, un om aflat în trup să aibă atâta blândețe și răbdare, însă mai presus de acestea – o credință de neclintit.

Primim și credem toate cuvintele prin care tu ai descoperit cele despre pătimirea ta mucenicească, dar a pricepe lucrarea ta lăuntrică este cu mult mai presus de măruntele noastre puteri.

Însă, cu toate acestea, pătimirile tale ne sunt spre mare mângâiere, pentru că știm că un om asemenea nouă a putut răbda, cu binecuvântarea și harul lui Dumnezeu, lucruri atât de cumplite.

De aceea și noi, cei care purtăm în trupul nostru răni de multe feluri, alergăm la tine, Preacuvioase Efrem, rugându-te să mijlocești înaintea lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor noastre și pentru a ne învrednici de binecuvântată sănătate.

Îți mulțumim, mare tămăduitorule Efrem, pentru nespus ta purtare de grijă, și cu umilință te rugăm: „Fii de-a pururea chezaș pentru noi înaintea Preasfintei Treimi, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, ca astfel să ajungem și noi la țărmul cel sfânt al vieții veșnice. Amin”.

Citește și – Rugăciunea celui care a suferit un infarct, atac cerebral, operație la cap sau dureri de cap

Sursă articol: Rugăciune a celui ce pătimește arsuri sau are răni mari deschise, Carte de Rugăciuni către Sfântul Efrem cel Nou, editura Sophia, București, 2019, pp. 56-57

 

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.