Rugăciunea ne ajută să răscumpărăm veșnicia

Cel mai scump lucru din viața noastră nu este numaidecât sănătatea, cum cred mulți acum. Ci timpul.

În societatea modernă se folosește deseori expresia „timpul înseamnă bani”.

Rugaciunea ne ajuta sa rascumparam vesnicia

Rugaciunea ne ajuta sa rascumparam vesnicia

Pentru creștini, timpul nu înseamnă bani, ci rugăciune

Pentru creștinii adevărați, care trăiesc după poruncile lui Dumnezeu, timpul nu ar trebui să însemne goana după acumularea de bunuri pieritoare. Ci un răgaz în care pot lucra pentru moștenirea vieții celei veșnice.

Deși ni se pare că avem toată viața înainte, anii noștri sunt numărați.

Existența noastră aici pe pământ este trecătoare. Zilele anilor noștri sunt șaptezeci de ani, spune Psalmistul. Iar pentru cei în putere, optzeci de ani.

Creștinii trebuie să investească timpul în lucrarea faptelor bune, și mai ales în rugăciune.

Sfântul Apostol Pavel spune că zilele sunt grele, de aceea trebuie să trăim ca niște oameni înțelepți, răscumpărând vremea.

Citește și – „Când ești conștient de veșnicie, nu mai aduni cu disperare, nu te mai temi de ziua de mâine” – Sfântul Paisie Aghioritul

Iată, așadar, că timpul nostru pământesc ne-a fost dat pentru a ne răscumpăra veșnicia.

În fiecare zi trebuie să punem început bun, punând pe toate zilele noastre „pecetea veșniciei”.

„În fiecare zi suntem chemați să facem o sfântă neguțătorie: să schimbăm viața noastră trecătoare cu viața cea veșnică de la Dumnezeu”.

Nu este oare acesta un schimb foarte avantajos?

Acest dar al unei noi zile, pe care ni-l oferă Dumnezeu, trebuie să îl prețuim cum se cuvine. Nu se cade să pierdem vremea cu lucruri nefolositoare sau necuviincioase, care ne vor aduce osânda veșnică.

Din cele 24 de ore ale zilei, trebuie să rezervăm măcar puțin pentru rugăciune.

Este timpul pe care Îl dăruim lui Dumnezeu. Nici o rugăciune nu se pierde. Toate clipele de rugăciune ajută la înveșnicirea noastră.

„Rugăciunile noastre vor rămâne veșnic înaintea lui Dumnezeu și ele vor fi mântuirea noastră”.

Părintele Efrem Filotheitul spunea că pe primul loc trebuie să așezăm rugăciunea lui Iisus – „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă!” Toate celelalte sunt secundare.

Pentru că prin rugăciune primim energie de la Dumnezeu și harul Lui care ne ajută să sporim în toate.

Cât de mult bine ne lipsim desconsiderând rugăciunea!

Diavolul știe cât de puternică și importantă este rugăciunea în viața noastră. De aceea nu ne lasă să ne rugăm cu nici un chip.

„Cunoscând puterea răscumpărătoare a rugăciunii, diavolul, care nu dorește nimic altceva decât pierderea întregii omeniri, ca toți să fie părtași sorții lui, face tot ce-i stă în putință ca să ne împiedice de la rugăciune”.

El se silește prin felurite vicleșuguri să ne distragă atenția de la Dumnezeu. Prin tot felul de distracții pe care ni le pune înainte vrea să ne irosim timpul.

Utilizarea excesivă a tehnologiei moderne este tot o capcană a diavolului.

„Diavolul știe că, dacă reușește să devoreze timpul vieți noastre, el pune capăt acestei sfinte neguțătorii, acestui schimb de vieți, nimicind legătura noastră personală cu Dumnezeu”.

Prin rugăciune omul se unește cu Dumnezeu. Rugăciunea îi dă putere, îl însuflețește, îl umple de nădejde și de bucurie.

Dumnezeu este Izvorul vieții noastre, și dacă nu ne adăpăm din acest izvor, murim sufletește.

„Când ne rugăm, ne aflăm în prezența lui Dumnezeu, și această prezență nimicește neîncetat moartea pe care o purtăm în noi, și ne reînnoiește”.

Așadar, vedem că rugăciunea ne ajută să răscumpărăm vremea, să stabilim o relație vie și permanentă Dumnezeu.

Primii oameni se aflau într-o comuniune continuă cu Dumnezeu. Vorbeau direct cu El și erau neîncetat umbriți de harul Lui.

La această comunicare neîntreruptă cu Dumnezeu trebuie să ajungem.

„Cu cât legătura noastră cu El este mai puternică, cu atât vom fi mai uniți cu El în această viață și vom continua să fim la fel, în chip mai desăvârșit și cu mai multă tărie, în viața ce va să fie”.

Citește și – De ce ne îndoim de nemurirea noastră?

Sursă articol: Arimandritul Zaharia Zaharou, Rugăciunea – „Moneda veșniciei”, Doxologia: https://doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/rugaciunea-moneda-vesniciei

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.