Trupul poate trăi 20, 40, 80 de ani, pe când sufletul este veșnic

Omul este o ființă atât de complexă, încât este foarte greu de crezut că el poate să dispară complet.

Asistăm neputincioși la moartea părinților, fraților, uneori a copiilor, a prietenilor. Și ne întrebăm dacă acesta este cu adevărat finalul lor definitiv.

Trupul poate trai 20, 40, 80 de ani, pe cand sufletul este vesnic

Trupul poate trai 20, 40, 80 de ani, pe cand sufletul este vesnic: 

Moartea la care suntem cu toții condamnați este doar o moarte biologică. Omul este o ființă duală. Are și trup și suflet. De aceea sfârșitul său biologic înseamnă doar un sfârșit pământesc.

Viața noastră în trup este relativ scurtă, pe când viața sufletului este fără de sfârșit.

Sfântul Iacov Tsalikis spunea că la un om, trupul poate trăi 20 de ani, la altul 60 de ani, la altul 80 de ani. Însă omul este în esență o ființă nemuritoare, pentru că sufletul său este veșnic.

Citește și – Ce se întâmplă cu sufletului după moarte în primele 3 zile și până la 40 de zile

Dumnezeu ne-a dat suflet nemuritor. Și chiar dacă viața noastră se stinge aici pe pământ prin încetarea funcțiilor trupului, noi continuăm să fim într-o altă dimensiune, în care nu există timp.

Noi am fost creați pentru veșnice și nu pentru o existență efemeră.

De aceea Dumnezeu face tot posibilul ca noi să câștigăm viața veșnică. El nu se îngrijește să avem doar cele de trebuință trupului, ci mai ales se îngrijește de mântuirea noastră.

Boala, suferința și necazurile trebuie înțelese din prisma proniei divine. Pentru că ele au ca scop curățarea noastră de păcate și patimi și salvarea sufletului, adică mântuirea noastră.

Dumnezeu aranjează totul pentru ca nimeni să nu-și piardă sufletul, spunea Sfântul Iacov.

Vederea și rațiunea noastră sunt limitate, de aceea nu putem pricepe întâmplările din viața noastră în sens duhovnicesc.

Citește și – „Dacă am fi convinși de existența lui Dumnezeu și a lumii de dincolo n-am mai avea frică de moarte” – Părintele Iustin Pârvu

Dumnezeu are o taină cu fiecare om în parte. Venirea lui pe lume și plecarea lui din lume sunt taine ale lui Dumnezeu, spune Starețul Efrem Vatopedinul.

„Noi nu vedem departe, dar Dumnezeu vede foarte departe. El acționează în funcție de ceea ce este bun pentru suflet, nu pentru trup”.

Sfântul Iacov a dat mărturie despre acest lucru relatând cazul unui tânăr de 24 de ani.

Acesta fusese în război și scăpase nevătămat. Însă pe când se întorcea acasă ca un erou, s-a întâmplat ca pe drum să aibă un accident de mașină mortal.

Este greu de înțeles cum de a ieșit teafăr din război și totuși a murit la o săptămână după aceea în mod accidental.

Sfântul Iacov s-a rugat ca Dumnezeu să-i descopere taina aceasta. L-a chemat pe fratele lui, Homer, și l-a întrebat dacă fratele lui iubea o femeie evreică.

Homer a spus că da, fratele său se îndrăgostise de o evreică pe când studia în Israel. Atunci Părintele Iacov i-a dezvăluit pricina morții lui.

„Se pregătea să se căsătorească cu ea și te-ar fi dus pe tine și pe mama ta în Israel. Și acolo tu și fratele tău v-ați fi pierdut credința.

Mama voastră s-ar fi amărât foarte mult din această cauză. Nu era o evreică simplă. Avea aur, dar nu-L avea pe Hristos.

Și pentru ca tu și fratele tău să nu suferiți această daună duhovnicească, Dumnezeu a preferat să-l ia la El la 24 de ani.

A fost un om foarte bun. Acum este în rai și se bucură. Iar tu vei deveni preot și îl vei pomeni la slujbe. El se va bucura în cer, iar tu pe pământ”.

Iată cât de nepătrunse și mari sunt tainele lui Dumnezeu cu fiecare om în parte! Doar El cunoaște viața noastră și știe ce ne este de folos.

De aceea moartea cuiva la tinerețe poate însemna de fapt scăparea lui din chinurile iadului.

Citește și – Rugăciune pentru izbăvirea de moarte năprasnică

Sursă articol: Sfântul Iacov Tsakikis, Dumnezeu aranjează totul pentru ca nimeni să nu-și piardă sufletul, Urcuș spre Înviere: https://www.urcusspreinviere.ro/2555/dumnezeu-aranjeaza-totul-pentru-ca-nimeni-sa-nu-si-piarda-sufletul/

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.