Rugăciune către Maica Domnului pentru cei bolnavi înaintea icoanei Pantanassa (izbăvitoarea de cancer)

Un aport nemăsurabil la vindecarea cazurilor de cancer îl au negreșit rugăciunile săvârșite înaintea icoanei Maicii Domnului „Pantanassa”.

Nu doar medicii contribuie la tratarea bolnavilor, ci și mijlocirea sfinților.

Icoana Maicii Domnului Pantanassa

Icoana Maicii Domnului Pantanassa: RadioRenașterea.ro

Din păcate, vindecările săvârșite prin intervenție divină nu intră în datele statistice și nu sunt luate în seamă.

La câte lacrimi și rugăminți fierbinți nu a fost oare martoră Preasfânta Născătoare de Dumnezeu?

Câte suspine nu a alinat? Câte inimi frânte nu a mângâiat? Câți bolnavi au trecut prin fața ei și au primit în dar ridicare din suferință?

Mulțime de bolnavi și-au găsit vindecarea rugându-se la icoana Maicii Domnului „Pantanassa”, care înseamnă „Împărăteasa tuturor”.

Minunile Icoanei Maicii Domnului „Pantanassa”

În această icoană, Maica Domnului este reprezentată într-adevăr ca o împărăteasă, șezând pe un tron împărătesc. În brațe Îl ține pe Pruncul Iisus, iar în spatele ei se află Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Această icoană a fost dăruită de Dumnezeu cu harul vindecării de cancer, o boală cumplită care curmă nenumărate vieți. Icoana originală se află la Mănăstirea Vatoped din Muntele Athos, locul care găzduiește cele mai multe icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului.

Câteva copii ale icoanei Pantanassa se găsesc și la noi, în patru orașe din țară: în București – la Biserica Rusă, în județul Alba – la Mănăstirea Oașa, în Brașov – la Mănăstirea Șinca Nouă și în Bistrița – Nușeni – la Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”.

Primele mărturii despre harul deosebit al icoanei Panatanassa datează din secolul al XVII-lea.

Odată, pe când Sfântul Iosif Isihastul se afla în biserică, un tânăr cipriot a intrat să se închine. Când acela a ajuns în fața icoanei Pantanassa, Starețul a putut vedea chipul Maicii Domnului scăldat în lumină. În clipa aceea, o putere nevăzută l-a aruncat pe tânăr la pământ.

Când a reușit să se ridice de jos, tânărul a mărturisit plângând că până atunci el nu credea în Dumnezeu. Dimpotrivă, practica vrăjitoria și ura Biserica și preoții.

În urma acestei întâmplări minunate, tânărul s-a întors la casa lui complet schimbat, încredințându-se de puterea lui Dumnezeu.

Acesta a fost primul semn care a arătat puterea acestei icoane. A doua minune petrecută cu această icoană a avut loc în Rusia.

Un băiețel de 8 ani, internat la Centrul Oncologic din Moscova suferea de cancer la ochi. Doctorii se simțeau neputincioși în fața bolii sale.

Mama băiețelului a așezat o copie a icoanei Pantanassa în format mic în stânga capului lui.

Odată, pe când stătea lângă pat și se ruga, mama a văzut ieșind din icoana Maicii Domnului niște raze puternice.

Când s-a apropiat de copil, a observat că acesta nu mai răsufla. După toate semnele, băiatul murise. Femeia s-a speriat și a alertat medicii. Iar când au venit la copil, au văzut că lumina care ieșea din icoană  lumina tot holul.

Mare le-a fost mirarea să îl găsească pe băiat sănătos.

Rugăciune către Maica Domnului pentru cei bolnavi înaintea icoanei Pantanassa

O, Preacurată Maică a Domnului, ascultă suspinele noastre îndurerate în fața icoanei tale făcătoare de minuni de la Muntele Athos, Pantanassa.

Caută la fiii tăi cei ce îndură suferințe fără leac și cad înaintea icoanei tale. Precum pasărea își acoperă cu aripile puii săi, așa și tu pe noi acoperă-ne cu multvindecătorul tău omofor.

Acolo unde suferințele întrec puterile noastre, vino și ne dă răbdare și alinare. Acolo unde disperarea se furișează în suflete, luminează-ne cu dumnezeiască lumină! Pe cei slabi la suflet îi mângâie, pe neputincioși îi întărește, încălzește inimile împietrite și le înmoaie cu lumina ta.

Vindecă pe robii tăi cei bolnavi, Atomilostivă Împărăteasă. Binecuvântează mintea și mâinile celor ce îngrijesc de bolnavi, ca să servească drept unelte în mâna Atotputernicului Doctor, Hristos, Mântuitorul nostru.

Ca și cum ai fi aici cu noi, ne rugăm ție în fața icoanei tale, Stăpână! Tinde-ți mâinile tale pline de doctorie și vindecare, Bucuria celor scârbiți, mângâierea celor întristați, vindecarea celor bolnavi, vindecă-ne, ca primi de la tine grabnică tămăduire, să proslăvim Treimea cea de o ființă și nedespărțită: pe Tatăl, pe Fiul și pe Duhul Sfânt, în vecii vecilor. Amin”.

Surse articol:

  1. Bizanticons Art, „Pantanassa” – povestea și minunile icoanei Maicii Domnului izbăvitoare de cancer: https://bizanticons.wordpress.com/2020/08/14/pantanassa-povestea-si-minunile-icoanei-maicii-domnului-izbavitoare-de-cancer/
  2. Rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Carte de Rugăciuni, Editura Felicitas, Stockholm, 2019, pentru cei bolnavi, înaintea icoanei Pantanassa, pp. 440-441

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.