Știința confirmă faptul că rugăciunea vindecă boli

Cei credincioși știu că rugăciunea are un caracter taumaturgic și nu au nevoie de dovezi științifice în acest sens. Mulți pot confirma efectul tămăduitor al rugăciunii din propria lor experiență.

Biserica, slujbele ei, Sfintele Taine, agheasma, anafora și icoanele sfințite, toate au toate „efecte” tămăduitoare. Sfintele moaște sunt de asemenea „izvoare” bineștiute de vindecări minunate.

Stiinta confirma faptul ca rugaciunea vindeca boli

Stiinta confirma faptul ca rugaciunea vindeca boli: Jcomp – freepik.com

Oamenii de știință din Petersburg au demonstrat faptul că oamenii se pot vindeca prin Biserică. Au descoperit inclusiv mecanismele fizice prin care se produce fenomenul vindecării.

Rugăciunile vindecă boli

Profesorul Valeri Slezin, șeful laboratorului de neuropsihofiziologie de la Institutul de Cercetare și Dezvoltare Psihoneurologică din Petersburg admite că rugăciunea este un remediu puternic.

Rugăciunea reglează toate procesele din organismul uman. Mai mult decât atât, are capacitata de a reface structura conștiinței care a fost anterior deteriorată.

Pentru a dovedi aceste lucruri, el a măsurat concret puterea rugăciunii. Experimentul său a ceva mai neobișnuit, însă rezultatele au fost surprinzătoare.

Cercetătorul rus a înregistrat electroencefalogramele unor călugări aflați în rugăciune. A descoperit că în timp ce se roagă are loc un fenomen ciudat: cortexul lor cerebral lor pur și simplu se întrerupe.

Această stare a fost constatată doar la bebelușii de 3 luni, care au o senzație de siguranță completă în preajma mamei lor.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă și creierul începe să devină tot mai activ, această senzație de siguranță dispare.

Singurul moment în care biocurenții cerebrali devin mai rari este în timpul somnului profund, dar și în timpul rugăciunii.

Savantul rus consideră că această stare este vitală pentru sănătatea noastră. Bolile au o conotație negativă și declanșează gânduri negre, pesimiste, de tristețe sau îngrijorare.

Cu toate acestea, experimentul pe călugări a arătat că în timpul rugăciunii, grijile se mută pe planul doi sau chiar dispar complet.

Datorită acestui lucru, se poate spune că rugăciunea poate avea un efect vindecător atât la nivel fizic, cât și psihic.

Citește și – Credința în Dumnezeu și rugăciunea stimulează vindecarea bolilor (studii)

Slujbele Bisericii, clopotele, semnul Sfintei Cruci

Participarea la slujbele religioase este un alt mijloc prin care cei bolnavi își pot îmbunătăți starea de spirit și sănătatea.

Inginerul și electrofizicianul rus Angelina Malakhovskaya a descoperit că după participarea la o slujbă în Biserică, nivelul tensiunii arteriale a participanților s-a normalizat.

Rugăciunea poate neutraliza inclusiv radiațiile. Acest lucru a fost constatat în urma exploziei de la Cernobîl, când nivelul de radiații s-a menținut normal lângă Biserica Arhistrategului Mihael aflată la doar 4 km de reactoare.

În vremea epidemiilor, rușii sunau clopotele în mod regulat. Se presupune că ultrasunetele pe care acestea le produc pot îndepărta gripa și tifosul.

Angelina Malakhovskaya spune că proteinele virusurilor se răsucesc și nu mai sunt infecțioase.

Citește și – Credința și rugăciunea pot duce la vindecări miraculoase a celor bolnavi

Agheasma 

Același lucru se poate spune și despre semnul Sfintei Cruci, care ucide microbii din apă.

Un studiu realizat de Institutul „Industrial and Naval Medicine” a investigat starea apei înainte de slujba de sfințire.

Cercetătorii au descoperit că apa asupra căreia au fost citite rugăciuni și a fost făcut semnul Sfintei Cruci a avut cu 100 de bacterii nocive mai puține decât apa care nu a fost sfințită.

Recomandarea de a ne ruga înainte de masă sau de a însemna alimentele cu semnul Sfintei Cruci nu este doar o practică religioasă, ci și o măsură de prevenire a bolilor.

Slujba de sfințire nu doar purifică apa, ci îi modifică și structura. Acest lucru poate fi confirmat cu ajutorul unor dispozitive speciale, care pot arăta că agheasma are o densitate optică mai mare și capătă proprietăți unice.

Angelina Malakhovskaya spune însă că sfințirea nu o poate realiza oricine.

Sfințirea apei făcută de un preot are o densitate optică cu 2,5 mai mare decât apa obișnuită. Dacă sfințirea este făcută de un laic creștin, densitatea optică este de 1,5 ori mai mari decât apa obișnuită.

Dacă un creștin botezat dar necredincios sfințește apa, structura acesteia nu se modifică semnificativ.

Citește și – Rugăciunea este izvorul tuturor bunătăților și vindecărilor

Sursă articol: Dimitry Sudakov, Prayers indeed heal diseases, scientists say Pravada.ru: Читайте больше на https://english.pravda.ru/society/105048-prayers/

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.