Despre cipuri și pecetluire – nu este momentul să ne îngrijorăm

Pandemia de COVID-19 a stârnit multe reacții negative în rândul oamenilor de pe întregul glob, precum panică, neîncredere, suspiciune și multă teamă.

Foarte mulți dintre cei credincioși au o rezervă în legătură cu vaccinurile și noua tehnologie 5G, din cauza efectelor secundare asociate cu acestea.

<a href='https://www.freepik.com/photos/technology'>Technology photo created by freepik - www.freepik.com</a>

Despre cipuri si pecetluire: Freepik – www.freepik.com

Unii se tem că prin vaccinare se vor introduce în corp cipuri. Este important să vedem care este punctul de vedere al Bisericii în legătură cu această problemă.

Părintele Ioan Buliga face niște remarci pertinente pe marginea acestui subiect.

„Referitor la cipuri, sunt multe informații care nu pot fi verificate, și atunci este bine să nu alarmăm oamenii”.

Cu toate acestea, Părintele Buliga nu este de acord cu implantarea acestor dispozitive în corp.

„Omul trebuie să înțeleagă că inteligența artificială nu are ce căuta în corpul nostru”.

Organismul uman trebuie lăsat așa cum a fost creat de Dumnezeu.

În loc să căutăm mijloace tehnologice de a deveni mai inteligenți și mai performanți, ar trebui să vedem cum putem deveni mai buni.

Citește și – Avem o proorocie de acum 2.000 de ani care ne avertizează despre cipuri

Transformarea noastră în roboți sau mașinării gânditoare nu ne va aduce nici un folos spiritual. Dimpotrivă, ne va îndepărta tot mai mult de menirea noastră, și anume asemănarea cu Dumnezeu.

„Să fim așa cu, ne-a făcut Dumnezeu, și să ne luptăm să scăpăm de păcate. Nu poate nimeni să îmbunătățească ceea ce a făcut Dumnezeu.

Toate încercările de a îmbunătăți soiurile nu au dus decât la slăbirea lor și trebuie să stropim totul cu chimicale, iar datorită poluării și altor factori industriali, copacii încep să nu mai rodească”.

Vedem așadar că intervenția umană în creația lui Dumnezeu are un efect devastator.

După ce a creat Dumnezeu lumea, a privit spre ea și a văzut că toate sunt „bune foarte”.

Este important să avansăm în ceea ce privește cunoașterea și mijloacele de deplasare, de lucru. Dumnezeu permite cunoașterea, dar ea nu trebuie folosită pentru a modifica creația Sa.

Dacă vom face aceasta, pământul nu-și va mai da rodul său. Norii nu vor mai da ploaie, atmosfera nu ne va mai da aer curat. Apa nu va mai fi bună de băut. Aceste lucruri deja încep să se vadă.

Cei care înaintează din punct de vedere tehnologic pot să facă multe lucruri. Nu au dreptul să intre în viața noastră personală. Și cu atât mai puțin în corpul nostru.

Citește și – Profeția Starețului Varsanufie de la Optina despre vremurile din urmă

Părintele Ioan Buliga spune că cipurile incluse momentan în diverse carduri, sau pe acte, nu ne afectează semnificativ.

Cu toate acestea, nimeni nu poate ști cum vor evolua aceste cipuri și ce caracteristici vor avea în viitor.

„Faptul că la început, aceste cipuri pot fi simple și fără nici un impact asupra noastră, nu ne dă nici o garanție că pe viitor ele nu vor fi înlocuite cu altele mult mai performante, a căror aplicații pot ajunge prea departe”.

Părintele Buliga spune că acele cipuri simple care sunt introduse în permisul de conduce, buletin sau pașaport nu înseamnă „lepădare de credință”.

Oamenii se tem că ar putea fi implantați cu cipuri fără ca ei să știe acest lucru. Lepădarea de credință înseamnă să semnezi pentru acest lucru conștient.

„Dacă din ceea ce știm sigur există ceva care să fie împotriva lui Hristos, atunci putem să le refuzăm”.

Citește și – Care sunt semnele vremurile din urmă, descrise în Biblie: războaie, epidemii, cutremure, înmulțirea fărădelegilor, răcirea dragostei dintre oameni

Despre cipuri s-a vorbit foarte mult în anul 2009. Părintele Ioan Buliga spunea că atunci au fost oameni care au exagerat și au dat naștere la conspirații. Dar au existat și oameni care au spus că cipurile sunt doar un progres al științei nu au legătură cu credința. Ambele părți au greșit, spune părintele.

„Tot ce se întâmplă pe pământ are un impact asupra credinței, cu atât mai mult unele mijloace prin care se poate restricționa libertatea noastră. asta vom vedea pe viitor”.

Fiindcă nu s-a reușit blocarea introducerii lor în documente, va trebui să fim atenți la ceea ce se va întâmpla pe viitor, „să nu ne trezim cu ele implantate”.

„Atât cât stă în puterea noastră, să nu primim cipurile implantate”.

Trebuie să fim cu luare aminte la cum ne trăim viața și să știm că pocăința noastră are putere să schimbe planul lui Dumnezeu.

În loc să ne pierdem timpul ascultând toate știrile alarmiste, mai bine am citi o catismă din Psaltire sau un Acatist.

„Războiul informațiilor nu ar mai avea nici o eficiență atunci când trăim în rugăciune și sub harul lui Dumnezeu și nu am crede tot ce auzim și vedem”.

Citește și – Televizorul este cea mai mare otravă din casele oamenilor – Părintele Ioanichie Bălan (merită citit)

Sursă: Parintele Ioan Buliga si Parintele Arsenie Muscalu despre INSELARE, CIPURI, ALARMISME, RAZBOIUL INFORMATIILOR. “Astazi curatenia si smerenia sunt foarte rare, insa invatatori sunt tot mai multi si atunci ratacirea creste…”: http://www.cuvantul-ortodox.ro/ioan-buliga-despre-inselare-cipuri-iesirea-sistem-razboi-informational-arsenie-cornu/

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.