TĂMÂIA – efecte anti-depresive şi psihoactive (studii)

Arderea tămâiei este o practică veche, cu substrat profund religios. Încă din Vechiul Testament, tămâia era o jertfă de mare preţ pe care preoţii lui Dumnezeu trebuiau să o aducă seara şi dimineaţa, pentru a tămăia altarul templului.

Magii de la răsărit când au mers să se închine pruncului Iisus, au adus cu sine tămâie, smirnă şi aur, ca daruri scumpe potrivite unui Împărat.

Tamaia reduce depresia si anxietatea

 

Astăzi, tămâia este indispensabilă la săvârşirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii și a altor slujbe bisericești sau servicii religioase: nuntă, înmormântare, botez, sfinţirea casei.

Tămâia ca antidepresiv natural

Arderea tămâiei nu are numai o semnificație religioasă. Mireasma emanată de aceasta are efecte calmante la nivel psihic, iar această percepție a fost demonstrată științific.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Ierusalim și Universitatea John Hopkins a realizat un studiu cu scopul de a analiza efectele psihoactive ale tămâii, mai precis a unui compus din rășina Boswellia numit stimsoacetat. Examinarea a fost realizară pe șoareci, iar rezultatele au arătat că acest compus influențează zone din creier care reglează emoțiile.

Mai precis, stimsoacetatul a activat proteina TRPV3, regăsită în toate creierele mamiferelor, care are un rol în percepția căldurii de către piele. Asupra creierului, are un efect puternic antidepresiv, anxiolitic. Tămâia poate ajuta la odihnirea minții.
Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’11355, 4272, 9144′ button=’Cumpără aici’]

Nu în mod întâmplător participanții la slujbele bisericești resimt acest efect binefăcător, datorat tămâierii. Mirosul de tămâie liniștește și reduce efectele nocive ale stresului

Tămâia se poate administra în scop terapeutic sub formă de fumigații (ardere pe cărbune), în aromaterapie (cu ulei esențial) sau sub formă de extract (capsule).

Există și unele tratamente populare cu boabe de tămâie, însă în aceste cazuri trebuie folosită o tămâie 100% naturală, nu contrafăcută, iar procedura trebuie realizată sub îndrumarea unui specialist.

Sursă: The Mind Unleashed, Frankincense Has Been Proven to be a Psychoactive Antidepressant: https://themindunleashed.com/2015/11/frankincense-has-been-proven-to-be-a-psychoactive-antidepressant.html

 

 

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Tamaia curata, care nu te lesina in spati inchise.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.