Ce face Dumnezeu pentru noi?

Dumnezeu face totul pentru noi. El ne-a adus din neființă la ființă. El dă viață la toată făptura.

Dumnezeu ne-a dat nu numai viața aceasta pământească, ci a făgăduit să ne dea și viața veșnică dacă vom împlini poruncile Sale.

Ce face Dumnezeu pentru noi

Ce face Dumnezeu pentru noi: Jcomp – www.freepik.com

Domnul face să răsară soarele peste toți, să crească iarba, să rodească pământul. Noi toți suntem oaspeți în propria Lui zidire.

Așa cum spune în Cartea Psalmilor, Domnul dă hrană celor flămânzi, face judecată celor năpăstuiți, îi dezleagă pe cei ferecați, îi înțelepțește pe orbi, îi păzește pe străini, sprijină pe orfani și pe văduvă.

Dumnezeu nu ne hrănește numai cu pâinea vieții acesteia, ci și cu pâinea vieții celei veșnice. El ne dă Însuși Trupul și Sângele Său să-l mâncăm. Ce dovadă mai mare de iubire poate fi decât aceasta?

Câte nu face Dumnezeu pentru noi? Lucrările Sale sunt ascunse de ochii noștri pentru că sufletul nostru este orb și nesimțitor la darurile Lui.

Am devenit atât de egoiști, mândri și încrezători în sine încât credem că toate se întâmplă de la sine sau cu puterea noastră.

Credem că soarele ne este dator să strălucească în fiecare zi și să ne încălzească. Credem că norii trebuie să dea numaidecât ploaie și că aerul pe care îl respirăm ni se cuvine.

Sfântul Nicolae Velimirovici spune că Dumnezeu stă ascuns în spatele lucrărilor Sale, în timp ce noi ne lăudăm și ne mândrim cu ceea ce nu este al nostru.

Citește și – Dumnezeu stă tăinuit cu smerenie în spatele lucrărilor Sale, iar omul se mândrește prostește

„Oamenii au devenit răi și spun: „Ce face Domnul pentru noi?” Domnul dă viață fiecărei făpturi. Domnul dă chip fiecărei creaturi. Domnul are inima blândă ca a unui copil, iar egoismul și întunecimea Îi sunt necunoscute”.

Dumnezeu se asigură că avem tot ce ne trebuie. Chiar și cel sărac este miluit și ajutat, tot prin mila lui Dumnezeu.

„Domnul dă tuturor ceea ce fiecare îi cere. Domnul Își umple veșnicia cu dărnicia Sa și voi totuși spuneți: „Ce ne dă nouă, Domnul?”

Dumnezeu caută cu milostivire spre cei sărmani, cu bucurie spre cei smeriți și cu iertare spre cei care se pocăiesc pentru greșelile lor.

„Domnul adună lacrimile celor ce plâng în palmele mâinilor Sale. Domnul îi cercetează pe cei întemnițați. Domnul stă lângă faptul celor bolnavi. Domnul priveghează pe căile cele primejdioase și în adâncurile mării, și totuși voi spuneți: „Ce face Domnul pentru voi?”

După cum spune în Psalmul 9:

„Vezi, pentru că Tu privești la necazuri și la durere ca să le iei în mâinile Tale. Căci în Tine se încrede săracul, iar orfanului Tu i-ai fost ajutor” (Ps. 9, 34).

Noi nu vedem și nu simțim ajutorul lui Dumnezeu pentru că inima noastră s-a îndepărtat de El. Ne-am înstrăinat de Dumnezeu și noi zicem că El și-a întors fața de la noi.

„Din pricină că voi ați început să căutați mai mult de la lume decât de la Domnul, voi vă simțiți înșelați în nădejdile voastre, așa încât spuneți: „Ce face Domnul pentru noi?”

Dumnezeu a spus că dacă vom căuta mai întâi Împărăția cerurilor și dreptatea Lui (adică poruncile Lui), tot ceea ce vom cere va împlini nouă.

„Ca o gazdă bună, Domnul își așterne masa și Își așteaptă oaspeții. Domnul ascultă atent la bătăile de la ușă și e gata să deschidă oricărui oasepete. Oricare ajunge și bate la ușa Sa nu va fi respins, și totuși voi spuneți: „De ce nu a deschis Domnul când noi am bătut?” fiindcă ați bătut la ușa Domnul cu îndoială, iar la ușa lumii cu credință”.

Citește și – „Cel ce se îngrijește ca soarele să răsară mâine dimineață la o oră fixă se va îngriji și de frământările voastre cele mici”

Să cugetăm așadar la mulțimea binefacerilor pe care Domnul le revarsă asupra noastră și să Îi mulțumim cum se cuvine, așa cum spune în Acatistul de mulțumire:

„Slavă Ție, Celui ce m-ai chemat la viață,

Slavă Ție, Celui ce mi-ai arătat frumusețea lumii,

Slavă Ție, Celui ce ai deschis înaintea mea cerul și pământul ca pe o carte veșnică a înțelepciunii,

Slavă veșniciei Tale, ce se arată în lumea cea vremelnică,

Slavă Ție, pentru milele Tale cele arătate și cele ascunse,

Slavă Ție, pentru fiecare suspinare a încercărilor mele,

Slavă Ție, pentru fiecare pas al vieții, pentru fiecare clipă de bucurie,

Slavă Ție, Dumnezeule, în veci!”

Citește și – „Știi tu oare, fiule, de ce izvoarele seacă și roadele pământului nu mai au gustul de odinioară?” Sfântul Nicolae Velimirovici

Sursă articol: Sfântul Nicolae Velimirovici, Ce face Domnul pentru noi? Doxologia: https://doxologia.ro/cuvant-de-folos/ce-face-domnul-pentru-noi

 

 

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.