Ura unui om poate fi mai puternică decât o vrajă – Părintele Argatu

Cineva i-a spus odată Părintelui Argatu că simte o apăsare din partea unei persoane. Atunci Părintele i-a spus un lucru foarte important, și anume acela că ura unui om este chiar mai tare decât o vrajă.

Cu ura îi ispitește diavolul mai ales pe soți sau pe cei care locuiesc împreună.

Ura este mai puternica decat o vraja

Ura este mai puternica decat o vraja

Seamănă în cugetul lor ură și răutate, și așa ajung la mari certuri și conflicte. Dorința vrăjmașului este să îi despartă pe oamenii care se iubesc. „Diavol” chiar asta înseamnă, „cel care dezbină”.

De multe ori, inclusiv frații sau rudele se ceartă atât de tare între ele încât nu-și mai vorbesc cu anii sau niciodată.

Această stare de ranchiună, de ură continuă nu face bine nimănui. Stările negative în general fac rău și sufletului și trupului.

Mântuitorul ne-a spus: „Să nu apună soarele peste mânia voastră”, adică să nu lăsăm să treacă ziua fără să ne împăcăm cu cel cu care ne-am certat.

Citește și – Ce trebuie să faci când cineva e supărat în familie?

Îndemnul Mântuitorului este să apelăm la smerenie, la bunăvoință, la iertare.

Dacă cel care a greșit nu se poate smeri, măcar celălalt să se apropie cu bunătate și să ceară reconcilierea.

„Faceți mătănii cât mai multe ca să vă treacă supărarea”.

Când suntem certați cu cineva, să știm că aceasta este lucrarea vrăjmașului.

Mântuitorul spune: „Trăiți în iubire!”, iar diavolul bagă ura ca să strice rânduiala lui Dumnezeu.

Să nu ascultăm de cel rău, ci de glasul lui Dumnezeu care ne îndeamnă să dragoste, spre pace și bună-înțelegere.

E bine ca atunci când unul greșește, celălalt să spună: „Doamne, nu-i socoti păcatul acesta”.

Acest exemplu ni l-a dat Însuși Mântuitorul, când s-a rugat pe cruce pentru prigonitorii Săi.

„Rugați-vă unul pentru altul. La carte spune că bărbatul necredincios se mântuiește prin femeia credincioasă, și invers”.

Cei care nu se pot înfrâna de la mânie și se înfurie repede, ar face mai bine să tacă atunci când se iscă o neînțelegere și să plece de acolo.

„Când vine mânia, plecați unul într-o cameră și altul în alta. Nu dați prilej de ceartă, că se bucură diavolul. Nu vă mai răniți sufletește”.

Citește și – Ce să faci când te năpădește gândul de a spune ceva rău cuiva

Soții trebuie să știe că toată cearta și vrajba se nasc din pricina mândriei, a iubirii de sine, a îndreptățirii de sine. De aceea trebuie să arate răbdare unul față de celălalt. Să se îngăduie în lucrurile mari, dar și în cele mici.

„Diavolul se luptă să distrugă cetate mare ca să aibă plată mare. Dar nu-l lăsați, aveți atâtea arme împotriva lui: postul, rugăciunea, milostenia”.

Părintele Alexandr Elceaninov spune că de multe ori, certurile pornesc din cauză că soțul nu poate suferi reproșurile soției. Chiar dacă aceste reproșuri sunt întemeiate.

Soția îi face soțului reproșuri deoarece vrea ca el să fie mai bun decât este în realitate.

„În aceste cazuri, soția reprezintă conștiința soțului său, și reproșurile ei trebuie primite ca atare”.

Citește și – Psalmul 126 – folositor pentru pacea familiilor în care există certuri de dezbinare

Surse articol:

1. Părintele Argatu V. Ioan, Nu daţi prilej de ceartă, nu vă mai răniţi sufleteşte! Doxologia: https://doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/nu-dati-prilej-de-cearta-nu-va-mai-raniti-sufleteste
2. Preot Alexandr Elceaninov Certurile din familie pot aduce și beneficii? Doxologia: https://doxologia.ro/familie/casatorie/certurile-din-familie-pot-aduce-beneficii

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.