Rugăciune către Sfântul Pantelimon – milostiv doctor al celor bolnavi

Așa cum spune în Acatistul Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, sfinții lucrează cu puterea lui Dumnezeu. Toată vindecarea și tot ajutorul pe care îl dau celor care se roagă lor vin de la Dumnezeu.

Sfântul Pantelimon s-a arătat un mare tămăduitor al celor bolnavi și suferinzi, dar totodată și un îndrumător al medicilor – sau doctor al doctorilor.

Rugaciune catre Sfantul Pantelimon

Rugaciune catre Sfantul Pantelimon: cuvantul-ortodox.ro

Însuși tatăl său, care era păgân, a crezut în Hristos când a redat vederea unui orb, prin rugăciunile sale către Dumnezeu.

Sfântul Mucenic și tămăduitor Pantelimon – milostiv doctor al celor bolnavi

Sfântul Pantelimon este un cercetător al durerilor, un vindecător al orbilor, un luminător al celor orbiți trupește și sufletește.

El tămăduiește pe toți cei care nu își pot afla niciunde alinarea suferințelor lor. Sfântul Pantelimon răcorește inimile și scapă pe cei primejduiți în valurile deznădejdii.

El a înviat prin credința și rugăciunile sale un copil mușcat de viperă.

Însuși numele său, care i-a fost schimbat prin minune dumnezeiască din Pandoleon în Pantelimon înseamnă „mult-miluitor”.

Citește și – Rugăciune către Sfântul Mucenic Pantelimon pentru tămăduirea bolilor trupești și sufletești

Pe lângă dezlegările minunate pe care le dă celor bolnavi, Sfântul Pantelimon este pentru noi toți o pildă de tărie în credință, răbdare în chinuri și dragoste neclintită de Dumnezeu.

Este pildă de curăție, de tinerețe neprihănită, de biruitor împotriva tuturor ispitelor care vin de la trup, de la lume și de la diavol.

A fost supus la nenumărate cazne, însă credința și iubirea lui față de Dumnezeu n-au slăbit deloc, ba mai mult au aprins în sufletul lui dorul de Dumnezeu.

Așa cum vedem în rugăciunea de mai jos, credincioșii îl pot chema pe Sfântul Pantelimon în ajutor în diferite împrejurări.

El caută cu milă nu numai spre cei bolnavi, ci și spre cei săraci, spre cei neliniștiți, învrăjbiți, rătăciți, orfani, străini, înrăiți, slabi și neputincioși.

Citește și – Sfântul Pantelimon – vindecătorul bolnavilor şi ocrotitorul medicilor

Rugăciune către Sfântul Mucenic Pantelimon

Sfinte mare mucenice și tămăduitorule Pantelimoane, ție îți vărsăm durerile noastre de multe feluri și tu fără întârziere, cu puterea ce o ai de la Dumnezeu, spre Care ne ești mijlocitor, auzind suspinuri înăbușite în noapte, în zi, pe pat de suferință, în călătorii, fii celor ce se roagă ție, după nevoile fiecăruia:

Celor neliniștiți, liniștitor, celor asupriți, apărător, celor în primejdii, izbăvitor, celor învăluiți în păcate, scutitor, rătăciților îndrumător, bolnavilor deplin vindecător, orfanilor tată, văduvelor părinte, soților întăritor în căsnicie, celor porniți cu răutate, îmblânzitor, și ne întărește în fața necazurilor, căci suntem slabi și istoviți, sfinte.

Și astfel, cu puterea ta, descătușați de amărăciunile noastre, să petrecem în mulțumire, cântând lui Dumnezeu: Aliluia!”

Citește și – Minune recentă: Sfântul Luca și Sfântul Pantelimon au fost „văzuți” într-o sală de operație, ajutând medicii

Sfântul Pantelimon este cinstit în calendarul creștin pe data de 27 iulie.

Troparul Sfântului Mucenic și tămăduitor Pantelimon:

„Purtătorule de chinuri, Sfinte și tămăduitorule Pantelimonae, roagă pe milostivul Dumnezeu ca să dea iertare de greșeli sufletelor noastre”.

 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.