Rugăciune înainte și după naștere

Un lucru esențial pe care orice femeie însărcinată trebuie să îl facă este să se roage cât mai mult. Să se spovedească și să se împărtășească des.

Pruncii sunt un dar de la Dumnezeu, și de aceea ei trebuie zămisliți, aduși pe lume și crescuți cu rugăciune.

Rugaciune inainte si dupa nastere

Rugaciune inainte si dupa nastere

Rugăciunea trebuie să înceapă chiar înainte de zămislire. Este bine ca soții să se roage ca Dumnezeu să le dăruiască prunci buni, ascultători și credincioși.

Iar după zămislire, mama trebuie să facă necontenit rugăciune pentru a avea ocrotire pe timpul sarcinii.

Femeile gravide nu au alt ajutor și altă nădejde mai bună decât Maica Domnului. De aceea rugăciunile alcătuite special pentru perioada sarcinii sunt închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Cine poate fi mai apropiat de Dumnezeu dar în același timp și de oameni decât Maica Domnului?

Citește și – Rugăciune pentru pruncul din pântece

Cine a avut bucurie dar și întristare mai mare decât ea atunci când a zămislit pe Fiul lui Dumnezeu și când L-a văzut răstignit?

Ea este numită pricina bucurie, pentru că a născut pe Mântuitorul lumii și a „pierdut grija păcatului”. Dar se mai spune și că prin inima ei a trecut sabie, când a văzut pe Fiul ei omorât pe Cruce.

Așadar, nimeni nu poate da femeii însărcinate mai multă mângâiere, siguranță și sprijin decât Maica Domnului.

Rugăciunea femeii înainte de naștere

Preasfântă Marie, Maică Preacurată, ceea ce ai purtat în pântecele tău cel binecuvântat pe Mântuitorul a toată lumea, înconjoară-mă pe mine, păcătoasa, cu dragostea ta de Maică și du rugăciunea mea la Fiul tău și Dumnezeul nostru, ca să-mi binecuvinteze pruncul pe care-l port în pântece și să mă învrednicească să-l aduc la lumină în chip firesc și sănătos, întărindu-mă cu puterea dreptei Sale, întru care bine am nădăjduit. Amin”.

Iar după ce mama a născut cu bine, ea trebuie să aducă mulțumire lui Dumnezeu pentru copilul ei. La fel ca zămislirea, nașterea de prunci este o minune de la Dumnezeu.

Este darul vieții pentru care nu avem cuvinte să mulțumim îndeajuns. Mama trebuie să se roage și mai mult de acum pentru pruncul ei, ca să crească sănătos și întreg la trup, la minte și la suflet.

Mai mult decât orice, ea trebuie să ceară de la Dumnezeu ajutor pentru a-l crește creștinește, în duhul adevărului.

Nu este suficient ca părinții să de o educație civică și morală copiilor lor. Mai important decât toate este educația spirituală.

Ori de câte ori apar necazuri în familie, sau copilul este bolnav, rugăciunea este cel mai bun mijloc de izbăvire.

Rugăciunea mamei nu trebuie să înceteze niciodată, mai ales atunci când copilul crește, și ajungând la vârsta adolescenței este tot mai mult supus ispitelor și încercărilor.

Citește și – Rugăciune pentru ajutor la naștere și pentru sănătatea pruncilor, către Maica Domnului

Rugăciunea mamei după naștere

Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, din adâncul inimii mele, pentru pruncul pe care Tu mi l-ai dăruit, și pe care Ție Ți-l închin, dimpreună cu toată viața mea, întru care ai binevoit.

Dăruiește-i, Stăpâne, viață, ca să se nască din nou, din apă și din Duh, ca fiu al Tău după har, în Taina Sfântului Botez. Ajută-mă, Iubitorule de oameni, să-l cresc în pace, ca pe un mădular binecuvântat al Bisericii Hristosului Tău.

Și întreaga noastră familie păzește-o întru dragostea Ta, dăruindu-i putere și înțelepciune și toate cele spre trebuință, după marea Ta milă.

Că noi Ție Îți încredințăm sufletele și trupurile noastre, Ție ne rugăm pentru noi înșine, și unii pentru alții, și Numele Tău, de viață Făcătorul, în veci Îl preamărim: al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.

Citește și – Rugăciune către Sfânta Iuliana, ocrotitoarea familiei, copiilor și orfanilor

Sursă articol: Rugăciune înainte naștere, Carte de Rugăciuni, Editura Felicitas Stockholm, 2019, pp. 419-420

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.